Roblox verbannen in Turkije vanwege kindermisbruik

-

Turkije verbiedt Roblox vanwege zorgen over kindermisbruik. De game en het volledige sociale platform dat ermee samenhangt, is in Turkije volledig geblokkeerd.

Roblox, het populaire online platform dat bekend staat om zijn door gebruikers gemaakte games, is voor onbepaalde tijd verboden in Turkije vanwege beschuldigingen van kindermisbruik. De Turkse overheid uitte zorgen over ongepaste seksuele inhoud, beweringen dat pedofilie zou worden gepromoot, en het misbruik van Roblox' virtuele valuta, Robux, om kinderen naar onveilige activiteiten te lokken. Dit verbod is een zware klap voor zowel spelers als makers in Turkije, aangezien het de toegang tot het platform blokkeert en angst zaait over de toekomstige waarde van Robux en de inkomsten van makers. Roblox, dat eerder al kritiek kreeg vanwege onvoldoende veiligheidsmaatregelen en winstbejag op kinderarbeid, verklaarde dat ze samenwerken met de Turkse autoriteiten om het probleem op te lossen.

Dit verbod in Turkije benadrukt de voortdurende uitdagingen in online games en communities om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, vooral voor jongere doelgroepen.

Bron: X
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Roblox

Ontwikkelaar:

Roblox Corporation

Uitgever:

Roblox Corporation

Release:

1 september 2006

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
Mob
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord