SEGA haalt oude Sonic-games offline

Geplaatst:
Aangepast: 2 mei 2022 19:22

SEGA heeft groot nieuws omtrent hun razendsnelle blauwe mascotte. Na de aankondiging van Sonic Origins worden de oudere Sonic-games die er onderdeel van zijn straks niet meer los verkocht.

De uitgever heeft aangekondigd dat de vier games die deel uitmaken van de aankomende Sonic Origins-collectie vanaf 20 mei verdwijnen uit de stores. Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD zijn vanaf dan niet langer meer los verkrijgbaar en kun je dan alleen spelen door Sonic Origins te kopen. Voor Nintendo Switch Online is er een kleine uitzondering gemaakt. Via die dienst kun je namelijk Sonic the Hedgehog en Sonic the Hedgehog 2 spelen via SEGA AGES en dat blijft zo. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat Sonic the Hedgehog 2 van Nintendo Switch Online wordt gehaald.

Het nieuws dat SEGA naar buiten heeft gebracht is overigens niet best voor je portemonnee. Ieder van de vier oude Sonic-games is momenteel op Steam voor 4,50 euro te verkrijgen. Alles bij elkaar ben je dan zo'n 18 euro kwijt. De adviesprijs voor het aankomende Sonic Origins bedraagt ongeveer het dubbele. Je moet dan dus echt wat dieper in de buidel tasten om je snelle meters met Sonic te kunnen maken. Dat terwijl het in essentie gewoon dezelfde games zijn. Ben je benieuwd naar de collectie? Check dan zeker even de laatste Sonic Origins trailer.

Sonic Origins1

Sonic Origins is vanaf 23 juni beschikbaar voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch.

Bron: Games Press
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sonic Origins

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 juni 2022

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord