Alles wat je moet weten over: Sonic Origins

Geplaatst:

De Sonic the Hedgehog-serie heeft door de jaren heen zijn ups en downs gehad. Alhoewel veel fans met glunderende ogen terugkijken op de klassieke Sonic-games, komen de meeste moderne games in het verdomhoekje terecht. Na Sonic Mania een kortdurige Renaissance inluidde voor onze favoriete blauwe egel, heeft SEGA een nieuwe manier gevonden om in te spelen op de nostalgie van fans. In Sonic Origins keren we op moderne wijze terug naar de oorsprong van het snelste zoogdier op aarde. Wat maakt deze compilatie anders dan voorgaande games, welke versies zijn er beschikbaar en wanneer komt de game uit? Dit is alles wat je moet weten over Sonic Origins!

Sonic Origins info1

Vier games in één pakket

Sonic Origins combineert vier klassieke Sonic-games tot één megapakket. Je kunt in Origins aan de slag met Sonic the Hedgehog 1, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD. In de originele Sonic the Hedgehog-game ren, spring en saboteer je Dr. Robotniks plannen alsof het 1991 is. Sonic the Hedgehog 2 introduceerde Sonics vliegende sidekick Tails en bouwde voort op wat de oorspronkelijke Sonic the Hedgehog zo goed deed. Sonic 3 & Knuckles is een apart geval. Deze game combineerde Sonic the Hedgehog 3 en Sonic & Knuckles tot één gigantische Sonic-game, wat het de langste game in de compilatie maakt. Ten slotte sluit Sonic CD het pakket af. Deze game verscheen oorspronkelijk in 1993 op de Sega Mega-CD, een uitbreiding voor de Mega Drive. Hierin maakten onder andere populaire personages als Amy en Metal Sonic hun debuut. De vier games in het pakket staan tezamen garant voor meer dan tien uur aan gameplay. Met Sonic Origins kun je dus zeker je behoefte aan klassieke Sonic-gameplay bevredigen.

De beste manier om te spelen

Sonic Origins is niet zomaar een compilatie van vier stokoude games. Alle titels in het pakket hebben een flinke oppoetsbeurt gehad en zich aangepast aan de moderne tijd. De klassieke Sonic-games dateren nog uit de tijd dat breedbeeld niet de standaard was. Daardoor werden alle games oorspronkelijk in het bijna vierkante 4:3-televisieformaat gepresenteerd. Sonic Origins brengt daar verandering in. Iedere game in het pakket is nu in prachtig breedbeeld te spelen. Daardoor zien de titels er op visueel gebied stukken beter uit. Ook het levenssysteem is inmiddels verleden tijd en heeft plaatsgemaakt voor onbeperkte levens. Geanimeerde begin- en eindanimaties zijn de kers op de taart en brengen het geheel naar de moderne tijd. Speel je liever oldschool? Slinger dan vooral de Classic-modus aan. Hier kun je van de originele games genieten in hun oorspronkelijke uiterlijk, de originele beeldverhouding en moet je oppassen dat je niet al je levens verliest. Al deze toevoegingen maken Sonic Origins de beste manier om de klassieke games van de blauwe duivel te spelen.

Sonic Origins classic modus

Een feestelijk pakket

Sonic Origins biedt niet alleen vier opgepoetste Sonic-games, maar ook enkele vermakelijke bonussen. Zo voegt de compilatiegame een hoop verschillende missies toe. Die missies variëren van het verslaan van bepaalde vijanden tot uitdagingen rondom Sonics vaardigheden. Hoe beter je een missie voltooit, hoe meer muntjes je ontvangt als beloning. Die muntjes kun je vervolgens weer inwisselen in het in-game museum. Daar ontgrendel je nieuwe content, uitdagingen en speciale levels. Zo blijf je steeds weer terugkomen voor meer razendsnelle Sonic-actie. De meest gedreven Sonic-fans zullen niet rusten, voordat ze alle missies met een S-rank hebben voltooid.

Sonic Origins missies

Verschillende edities en DLC

Wie de details van Sonic Origins een beetje heeft gevolgd, weet dat de game beschikt over meerdere versies en DLC. Hou je vast, want SEGA heeft het je niet makkelijk gemaakt. De standaardeditie van Sonic Origins is de meest simpele versie. Deze gaat over de toonbank voor veertig euro en bevat de volledige standaardgame. Als je de standaardgame pre-ordert, krijg je tevens honderd muntjes voor in het museum, een letterbox achtergrond en ontgrendel je direct de Mirror Mode-spelstand. Verder kunnen het Premium Fun Pack en het Classic Music Pack los aangeschaft worden. Het Premium Fun Pack bevat moeilijke missies, de eerder genoemde letterbox achtergrond, geanimeerde personages in het hoofdmenu, camerabesturing over de eilanden in het hoofdmenu en geanimeerde personages tijdens de Music Islands. Het Classic Music Pack biedt additionele muzieknummers uit de oude Mega Drive-games. Wie de Digital Deluxe-editie koopt voor 45 euro, krijgt alle bonussen uit het Premium Fun Pack en het Classic Music Pack. Als je de Digital Deluxe-editie pre-ordert, ontvang je ook nog de honderd muntjes voor in het museum en ontgrendel je direct de Mirror Mode-spelstand. Volg je het nog? Misschien helpt de onderstaande afbeelding om je een beter beeld te geven van de bonussen.

Sonic Origins DLC

Weinig alternatieven

Als je de klassieke Sonic-games op een manier wilt spelen, is Sonic Origins één van je enige opties. Op 20 mei heeft SEGA de oude Sonic-games offline gehaald. Daardoor verdwenen losse versies van de games uit de digitale winkelschappen. Er zijn een paar uitzonderingen: Sonic the Hedgehog 1 en 2 zijn nog steeds verkrijgbaar via SEGA AGES op de Nintendo Switch en Sonic the Hedgehog 2 blijft op Nintendo Switch Online staan. Ook zijn de oude fysieke versies van de games natuurlijk nog steeds tweedehands verkrijgbaar voor andere platformen. Beschik je niet over één van deze compilaties, of heb je de oude games niet gekocht voordat ze verdwenen uit de online winkels? Dan moet je dokken voor Sonic Origins als je de klassiekers op een modern platform wilt spelen.

Sonic Origins alternatieven

Zo, dat is alles wat je moet weten over Sonic Origins. Dit lijkt de definitieve versie van de klassieke Sonic-games te gaan worden. Met zowel de ouderwetse Classic-modus als de moderne Anniversary-modus kunnen gamers uit allerlei verschillende generaties hun Death Egg-, uh, ei kwijt bij deze Sonic-compilatie. De releasedatum van Sonic Origins is inmiddels gemeengoed, dus we hebben een goed beeld van wanneer we Sonics verleden kunnen herbeleven. De game snelt zich op 23 juni naar de digitale winkelschappen van alle moderne gameplatformen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sonic Origins

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 juni 2022

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord