Servers van Helldivers 2 bezwijken onder succes

-

Na een periode van rust is Helldivers 2 wederom in zwaar weer beland. De game, die onlangs nog kampte met serverproblemen door een onverwachte toename in populariteit, staat nu opnieuw onder druk. De oorzaak? Een stormloop van spelers die allemaal een gloednieuwe mech willen bemachtigen. Ontwikkelaar Arrowhead had de situatie net onder controle met enkele updates en de invoering van AFK-timers, maar de introductie van mechs heeft de servers opnieuw op de proef gesteld.

Begin deze week kondigde het Helldivers 2 X-account aan dat de planeet Tien Kwan aangevallen werd door Automatons. Spelers werden opgeroepen om de planeet te bevrijden zodat de fabrieken weer mechs konden produceren. Deze oproep leidde tot een massale terugkeer naar de game, en de Automaton-dreiging werd snel geëlimineerd. En nu wil iedereen zijn eigen mech uitproberen, waardoor de servers overbelast raken. Volgens Arrowhead CEO Johan Pilestedt worden de huidige serverproblemen veroorzaakt doordat "te veel spelers tegelijkertijd de mech proberen te verkrijgen". Het team achter Helldivers 2 werkt hard aan een oplossing om de problemen op te lossen. Pilestedt vraagt om geduld en begrip van de fans:

Daarmee lijkt het erop dat de gretigheid van de Helldivers 2-community de ontwikkelaars opnieuw heeft verrast. Helldivers 2 verscheen op 8 februari 2024 en is speelbaar op PlayStation 5 en pc. De game blijkt een groot succes.

Bron: X

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Helldivers 2

Ontwikkelaar:

Arrowhead Studios

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

8 februari 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord