Sonic Frontiers best verkopende 3D Sonic-game

Geplaatst: 10 mei 2023 12:20

Sonic Frontiers leek af te sprinten op een afgrond toen de game aan de tand werd gevoeld, maar niks is minder waar. SEGA heeft onthuld dat het de best verkopende 3D Sonic-game aller tijden is.

SEGA liet weten dat Sonic Frontiers meer dan 3,5 miljoen keer over de toonbanken is gevlogen. Dankzij deze prestatie neemt het de kroon over van Sonic Heroes als best verkopende 3D Sonic-game aller tijden. Er is echter wel wat discussie gaande in de Sonic-community, aangezien er geen officiële cijfers te vinden zijn van Sonic Heroes na 2007. Afijn, Sonic Frontiers gaat waarschijnlijk nog flink wat eenheden verkopen, want de eerste gratis DLC is gearriveerd en er komt nog meer. Ondanks het grote succes wordt er niet verwacht dat Sonic Frontiers de meest populaire 2D Sonic-games gaat inhalen. Sonic the Hedgehog 2 heeft ongeveer zes miljoen eenheden verkocht, wat niet eens zoveel is vergeleken met het origineel - die zou rond 2016 meer dan 24 miljoen keer zijn verhandeld.

Wij hebben best genoten van de meest recente Sonic-game. Check hier onze Sonic Frontiers review.

Sonic Frontiers is nu beschikbaar voor de pc, Xbox-consoles, PlayStation-consoles en Nintendo Switch.

Bron: SEGA
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sonic Frontiers

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

8 november 2022

Ontwikkelaar

Sonic Team

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord