Super Mario 64

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 1 maart 1997
  • Platformen Nintendo 64
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Super Mario 64-game geveild voor 1,56 miljoen dollar

Een exemplaar van Super Mario 64 in een bijna perfecte staat is gisteren verkocht voor 1,56 miljoen dollar. Dat staat ongeveer gelijk aan 1,3 miljoen euro.

Sommige mensen vonden het al absurd dat Super Mario 64 in de vorig jaar verschenen Super Mario 3D All-Stars-collectie voor zestig euro werd verkocht. Daar kwam de game gebundeld met twee andere populaire Super Mario-games. Nu heeft een verzamelaar een exemplaar van Super Mario 64 op een veiling gekocht voor maar liefst 1,56 miljoen dollar. Daar kun je heel wat matige Super Mario-collecties van kopen. De reden voor het absurd hoge bedrag ligt bij de staat van de game. De game bevindt zich nog ongeopend in de doos en is gewaardeerd met een 9,8 A++ op de Wata-schaal. Dat is zeer hoog voor een game die ouder is dan ondergetekende. De game bevindt zich dus in een bijna perfecte staat. Het is niet aannemelijk dat Super Mario Odyssey over vijfentwintig jaar hetzelfde lot ondergaat. De originele Super Mario 64 bevond zich namelijk in een kartonnen doos, welke lastiger te preserveren is.

onbekend

Als je een iets goedkopere manier zoekt om Super Mario 64 te spelen: de Super Mario 3D All-Stars-collectie met daarin Super Mario 64 is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Je kunt hem nog vinden bij enkele winkels, maar de titel is sinds 31 maart uit de digitale schappen gehaald.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?