Terraria-ontwikkelaar doneert aan Unity-concurrenten

Geplaatst:

De ontwikkelaar van Terraria - de studio Re-Logic - heeft aangekondigd via social media een flinke donatie te doen aan Unity-concurrenten Godot Engine en FNA.

Het gaat om een bedrag van 100,000 dollar voor zowel Godot als FNA. Daarnaast ontvangen de twee open-source game-engine makers een bedrag van duizend dollar per maand. De eisen van Re-Logic? Blijf betrouwbaar. Zorg ervoor dat je de game-engine krachtig en benaderbaar houdt. Maar waarom doet Re-Logic dit? De ontwikkelaar geeft aan dat ze veel waarde hechten aan gameontwikkelaars en onafhankelijke studio's. Ze willen deze creators blijven ondersteunen en ze geven aan te denken dat deze donatie hun missie de goede kant opstuurt. Ze hopen door open-source game-engine makers te ondersteunen, ontwikkelaars te kunnen helpen met het ontwikkelen van hun games.

Dit is uiteraard allemaal een reactie op de controversie rondom Unity.

De game van Re-Logic - die we natuurlijk kennen als Terraria - is nu beschikbaar voor vrijwel elk modern platform.

Bron: Re-Logic
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Terraria

Series

-

Uitgever

505 Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

16 mei 2011

Ontwikkelaar

Re-Logic

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord