Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Final Fantasy XVI

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 22 juni 2023
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre JRPG
  • Gameliner score -

Trailer: Final Fantasy XVI releasedatum aangekondigd

Het is één van de grootste games van 2023 en Square Enix kwam gezellig langs tijdens The Game Awards om erover op te scheppen. In de nieuwe trailer van Final Fantasy XVI komen we te weten wanneer de JRPG lanceert.

Final Fantasy XVI kwam aan bod onder de leiding van producer Naoki Yoshida. Hij liep het podium op en vertelde het een en het ander over de felbegeerde JRPG. Hij bedankte de fans en dropt daarna de trailer. Hij noemt de term 'revenge' en het is niet moeilijk om te zien waarom. Tragische taferelen gebeuren in het intro van het beeldmateriaal. Daarna worden we overspoeld met rauwe gameplaybeelden. Hopelijk heb je zin in enorme gevechten, want Final Fantasy XVI zit er vol mee.

Bekijk hier Final Fantasy XVI gameplay afkomstig van de State of Play. Onlangs werd er bekendgemaakt dat Final Fantasy XVI een halfjaar PlayStation 5-exclusive is.

Final Fantasy XVI is beschikbaar vanaf 22 juni voor de PlayStation 5.

BRON The Game Awards

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?