The Wolf Among Us 2

  • Ontwikkelaar Telltale Games
  • Eerste releasedatum NNB
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Interactieve Film
  • Gameliner score -

Trailer: The Wolf Among Us-universum in publiek domein geplaatst

Het Wolf Among Us-universum is in het publieke domein geplaatst. De oorzaak? Een aanvaring tussen auteur Bill Willingham en DC Comics.

Maar wat betekent dit precies? Wanneer Fables - het overliggende universum waar The Wolf Among Us zich in afspeelt - in het publieke domein wordt geplaatst, wil dat zeggen dat iedereen ermee aan de slag mag gaan. De rechten behoorden eerst tot de originele maker Bill Willingham, maar hij heeft aangegeven deze rechten uit handen te willen geven. Dit is een reactie op de aanvaring met DC Comics. Al een aantal jaar gaat het niet lekker tussen deze twee partijen. De redenen hiervoor lopen uit; van het gebrek aan communicatie tot het niet ophoesten van bepaalde tarieven vanuit de uitgever. Willingham geeft aan dat hij niet de tijd en het geld heeft om DC Comics voor de rechter te slepen. Mede daarom heeft hij besloten om Fables in het publieke domein te mieteren. Hij is er van overtuigd dat er nog steeds goede mensen zijn die er hele mooie dingen mee gaan doen. De beslissing wordt op dit moment nog bekeken door een team van third-party juridische deskundigen.

De gehele controversiële zaak zou geen effect moeten hebben op de ontwikkeling van The Wolf Among Us 2.

The Wolf Among Usuniversum in publiek domein geplaatst1

The Wolf Among Us 2 gaat niet meer in 2023 verschijnen. De verhalende game van Telltale staat op de planning voor 2024.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?