Video: Dit is de toekomst van Halo Infinite

Geplaatst: 19 januari 2024 23:59
Aangepast: 20 januari 2024 00:00
-

343 Industries blijft Halo Infinite van verse content voorzien. Zo keert het Mark IV-pantser terug, mogen we ons opmaken voor HCS 2024 en meer. Je leest alle details hier!

Tijdens de Halo Infinite community livestream heeft 343 Industries belangrijke nieuwtjes gedeeld. Om te beginnen komt er nieuwe content naar de first-person shooter. Vanaf 30 januari gaat er een nieuwe 'Operation' van start, genaamd 'Spirit of Fire'. Spelers krijgen gratis en voor niks de Mark IV-core. Dit is het pantser dat de Spartans droegen in de Halo Wars-games. Bovendien worden de schouderpantserstukken cross-core - oftewel je kan straks jouw harnasstukken op elke core dragen. De helmen van de Halo The Series Spartans worden ook toegevoegd - deze stukken pantser dienen als de gratis ontgrendelbare items die spelers elke week kunnen verdienen aan het begin van de nieuwe Operation. Niet alleen nieuw pantser is aanwezig tijdens de lancering van het evenement. De klassieke MA5B Assault Rifle model skin is natuurlijk een plaatje voor de fans van de langlopende franchise. We kunnen het nostalgische geweer direct oppakken op de nieuwe map, genaamd 'Illusion'. Over nostalgie gesproken, de spelers die graag hun eigen maps en campaigns designen in Forge kunnen aan de slag met een bouwset van een oude vijand. Ja, The Covenant duikt op in Forge en je kan met de uitgebreide level-editor weer verder aan de slag. Tot slot bevestigt 343 Industries dat de diverse gamemodi in de aankomende periode worden geüpdatet en ontvangt de HCS 2024 een roadmap. Het hele jaar door strijden de beste teams ter wereld tegen elkaar in de competitieve multiplayer van Halo Infinite. De climax vindt plaats in Seattle in het weekend van 4 t/m 6 oktober.

De vraag die nu vooral opduikt is de volgende: waarom komt er geen zesde seizoen? 343 Industries stapt af van het seizoenensysteem en gaat nu verder met 'Content Updates'. Dit is vergelijkbaar met de manier van updates doorvoeren, zoals ze dat deden in Halo: The Master Chief Collection. De aankomende periode mogen we drie Operations verwachten. Zoals eerder gezegd beginnen we met de 'Spirit of Fire Operation', maar later dit jaar mogen we ons opmaken voor 'Cyber Showdown III' en 'The Yappening II'. Wat is de reden dat Halo Infinite voortaan verder gaat met 'Content Updates' en 'Operations'? Er vinden wat veranderingen plaats binnen 343 Industries. De ontwikkelaar kijkt naar de toekomst en is klaar om te beginnen met nieuwe Halo-projecten.

Wil dit zeggen dat de content voor Halo Infinite tot een einde wordt gebracht? Nog lang niet! Tijdens de stream werd er bevestigd dat er nog van alles op de planning staat en dat er een toegewijd team aan Halo Infinite blijft werken. Zo ontvangt de first-person shooter later dit jaar een 'Match Composer'. Hiermee kunnen spelers hun eigen playlists invoeren, zodat ze elke keer de gamemodi kunnen spelen die ze zelf mixen en matchen. Daarnaast wordt Forge nog verder uitgebreid; een Flood-thema is in ontwikkeling en ook wordt er aan alien fauna objecten gesleuteld. Verder kregen we te horen dat er een 'Spartan Points-like' systeem in de maak is. Hiermee kunnen spelers straks content uit de vorige seizoenen ontgrendelen. Verder is het nog even afwachten, waarmee Halo Infinite dit jaar wordt verrijkt, maar er is al een hoop om naar uit te kijken.

Halo Infinite is nu beschikbaar voor de pc, Xbox Series X|S en Xbox One.

Bron: 343 Industries
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Halo Infinite

Ontwikkelaar:

343 Industries

Uitgever:

Microsoft Game Studios

Release:

8 december 2021

Pc, Xbox One, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord