Gran Turismo 7

  • Ontwikkelaar Polyphony D.
  • Eerste releasedatum 4 maart 2022
  • Platformen PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Video: Gran Turismo 7-video toont de kracht van de PS5

Ben je nog steeds niet overtuigd van de meerwaarde van de PlayStation 5? De Japanse gamegigant legt het je even haarfijn uit aan de hand van een nieuwe Gran Turismo 7-video.

Vorig jaar werd bekend dat Gran Turismo terugkeert op de PlayStation 5. De laatste genummerde game in de Gran Turismo-franchise verscheen in 2013 op de PlayStation 4. In de tussentijd is er op het gebied van technologie een hoop veranderd. Dat wordt pas echt duidelijk wanneer je naar de nieuwste video van Gran Turismo 7 kijkt. Met deze titel hebben de ontwikkelaars de game een stuk realistischer laten aanvoelen. Dat heeft de game allemaal te danken aan de betere performance van de PlayStation 5 en de unieke elementen in de controller. De haptic feedback en de adaptive triggers kunnen bijvoorbeeld het gevoel van het indrukken van een rem op verschillende manieren nabootsen. Ook op grafisch gebied is de game realistischer dan ooit. Doordat raytracing mogelijk is op de PlayStation 5, zijn de auto's in de game bijna niet meer van echt te onderscheiden. Ook de framerate van zestig beeldjes per seconde en de 4K-resolutie dragen bij aan het gevoel van realisme. Geloof je het niet? Bekijk dan zeker de onderstaande video.

De releasedatum van Gran Turismo 7 is inmiddels enkele maanden bekend. De game verschijnt op 4 maart 2022. Vermoedelijk is er op die dag genoeg te doen. Volgens een brochure van een Japanse winkelketen bevat de game op launch namelijk 420 auto's en negentig circuits.

BRON PlayStation

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?