Wargaming verlaat vaderland en Rusland volledig

Geplaatst:
Aangepast: 4 april 2022 21:29

Wargaming heeft middels een persbericht bekendgemaakt dat ze volledig vertrekken uit vaderland Wit-Rusland en ook uit buurland Rusland. Dit is inclusief het serveronderhoud en dit kost ze de nodige knaken.

Sinds de Russische invasie van Oekraïne hebben veel internationale bedrijven Rusland en Wit-Rusland verlaten. Wargaming is opgericht in Wit-Rusland en heeft ook heel veel Russische fans die World of Tanks spelen. Geen gemakkelijk besluit, maar Wargmaming heeft alsnog besloten om Rusland te verlaten, evenals hun vaderland Wit-Rusland. Het hoofdkantoor van Wargaming was al in 2011 verhuisd naar Cyprus, maar hun ontwikkelstudio bleef nog wel achter in Minsk.

onbekend

De studio in Wit-Rusland wordt nu ook per direct gesloten en alle activiteiten worden overgedragen aan de externe Russische ontwikkelaar Lesta Studio, waar Wargaming naar eigen zeggen geen banden meer mee heeft. Wargaming heeft laten weten hier geen geld mee te verdienen, maar verliezen door dit morele besluit waarschijnlijk heel veel geld.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Tanks

Series

-

Uitgever

Wargaming

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

12 april 2011

Ontwikkelaar

Wargaming

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord