World of Warcraft ontwikkelaars sluiten aan bij vakbond

-

Meer dan 500 World of Warcraft ontwikkelaars sloten zich onlangs aan bij een vakbond. Zij hebben zelf de World of Warcraft Game Makers Guild opgericht onder de vakbond Communications Workers of America.

60 QA-medewerkers van Blizzard hebben zich ook aangesloten bij CWA en zijn door Microsoft erkend als vakbond. Het zijn bewegelijke jaren geweest bij Activision Blizzard, vol met stakingen en rechtzaken. Gelukkig lijkt de overname door Microsoft positieve veranderingen teweeg te brengen binnen de uitgever. Het erkennen van een nieuwe vakbond is een belangrijke mijlpaal in een reis die begon in 2021, toen werknemers in staking gingen op het hoofdkantoor van Blizzard Entertainment, aldus het team van de World of Warcraft Game Makers Guild. “Wat we bij World of Warcraft hebben bereikt, is nog maar het begin”, zegt Eric Lanham, testanalist en lid van WoWGG-CWA. “Mijn collega's en ik beginnen aan een zoektocht naar een beter salaris, betere arbeidsvoorwaarden en meer werkzekerheid door middel van een sterk vakbondscontract."

Het lijkt een goede stap te zijn om te zorgen dat de game-industrie voor iedereen een fijnere en veiligere branche wordt om in te werken. Eerder deze week sloten honderden medewerkers van Fallout- en Elder Scrolls-ontwikkelaar Bethesda Game Studios zich ook aan bij de Communication Workers of America.

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat Activision Blizzard over werd genomen door Microsoft.

Bron: Bloomberg

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Blizzard Entertainment

Release:

11 februari 2005

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord