Zo draait Final Fantasy 16 op de PlayStation 5

Geplaatst:

Dankzij een recent persevenement komen we veel meer te weten over Final Fantasy 16. Lees hier de belangrijkste feitjes op een rij!

In Final Fantasy 16 kun je kiezen tussen twee visuele modi. De een tovert 60 FPS op je beeldscherm en de ander 30 FPS, maar daarbij ontvang je wel een hogere resolutie (4K). De main story van Final Fantasy 16 duurt ongeveer 35 uur en bevat 11 uur aan filmische beelden. Deze zijn in-engine en ontwikkelaar Square Enix geeft aan dat deze beelden verweven zijn met de gameplay. Final Fantasy 16 bevat geen open-wereld. De locaties zijn groot en uitgebreid, maar om ervoor te zorgen dat ze meerdere soorten omgevingen konden implementeren, is de keuze gemaakt om geen volledig open-wereld te maken. Een publieke demo staat op de planning. Deze gaat naar verluidt twee weken voor de lancering van de game arriveren. Verder is er gesproken over een pc-versie van Final Fantasy 16. Producer Naoki Yoshida wil graag de game naar het pc-platform brengen, maar dat zal lang na de exclusiviteitsperiode zijn. Final Fantasy 16 is namelijk een halfjaar PlayStation 5-exclusive.

Final Fantasy 16 PlayStation 51

Final Fantasy 16 heeft een releasedatum. De JRPG is vanaf 22 juni beschikbaar voor de PlayStation 5.

Bron: Square Enix
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XVI

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

22 juni 2023

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord