Review: Minecraft Pc

Geplaatst:

BOEM" BOEM" BOEM. Zó, een huis! Dat gaat toch zo makkelijk, een huis bouwen. Met de multimedia vandaag de dag kun je alles. Steentje daar, stokje hier, hopzak', deur erin. Met al het gemak kun jij een huis bouwen onder de grond, of een luchtkasteel, waar de goden nog jaloers van kunnen worden. Oftewel Minecraft, de game die insloeg als een bom en een paar weken terug eindelijk de gouden status bereikte. Mogen we spreken van een nieuw genre? Ik ging ermee aan de slag en mijn reis was op z'n minst apart te noemen.

Game 0.1

*wereld laden*" even wachten" ja, 68% en ja, daar is ie dan. Jouw wereld, althans; zover het oog reikt. Alles is nog bebost, overal zand en hier en daar met geluk een koe. Dat is tot nu jouw wereld. Niet heel erg uitnodigend, als je het mij vraagt. Je loopt wat rond, leert de controls en komt al snel tot conclusie dat dit groter is dan je dacht. En daar zit de valkuil. Doordat je zo in het diepe wordt gegooid, zonder enige bescherming en/of uitleg, kom je gewoon nergens. Je moet op het internet gaan opzoeken hoe je dingen moet maken, of überhaupt kan selecteren. Het is een game 0.1 want dit gaat echt terug naar de tijd dat je nog eigen kaarten moest maken van games.

De verhalen van Henk en Ingrid

Dus, als je eenmaal in die wereld zit, kom je er niet meer uit. En dan klinkt misschien raar, maar als je maar een beetje verslavingsgevoelig bent, weet je hoe het kan. Je gaat er in, verandert daar wat omdat dat mooier oogt, hier haal je een boom weg, nog snel even maak je een zwaard en BOEM, verslaafd. Je moet het nog net even afmaken, want anders zit je daar morgen weer mee te kijken. Dat is Minecraft zijn denkwijze, en dat wordt ook al snel die van jou. Zo simpel gaat dat.
Wanneer je eenmaal je iglo, boomhut of ruimteschip hebt gemaakt, ga je op avontuur. Je ziet filmpjes op YouTube waar mensen diamanten of gouden pikhouwelen hebben. Kan dat? Hoe doe je dat? Twee manieren om daar achter te komen. E'n is opzoeken, de tweede is zelf proberen. Je craftbox, die gebruikt om dingen te maken, neerzetten en knutselen maar. De grond in om materialen bij elkaar te sprokkelen en de horizontale wereld afstruinen om bijvoorbeeld hout te vinden. Hiermee kom jij in contact met de minimale maar interactieve wereld van Minecraft. Jij beleeft jouw eigen avontuur, maakt je eigen onderkomen en zorgt voor je eigen voedsel. Dit vormt jouw verhaal en wereld, en zo voel jij je 'n worden met die ervaring. Dat is van jou, en jou alleen. Jij weet alle trucjes en komt zo tot resultaten die andere niet eens voor ogen hadden.

Ondersteuning

Maar het is niet een ervaring om botergeil van te worden. Ja, je wordt opgezogen, en ja je mag hier zeker een gat van in de lucht springen qua originaliteit en passie. Maar kom op mensen bij Mojang, we zitten hier in godverdomme 2012! Het is nog makkelijker om een IKEA-kast in elkaar te zetten met je handen op je rug gebonden plus het feit dat je geblinddoekt bent, dan in Minecraft een server op te zetten. Ik kan een heel boek schrijven hoe het moet, en nog snap je er niks van. Hamachi? Craftbukkit? Ja, die termen ga je leren als je een server wilt, goedschiks of kwaadschiks. Dat kan dus beter, want dit is geen doen. Elke nieuwkomer wordt genadeloos afgeslacht door de slechte tutorial die Minecraft amper tot niet kent. Oftewel: Minecraft, wordt eens wat gebruiksvriendelijker!

Het eindoordeel van Robbert van Kortenhof

Een haatrelatie met Minecraft, want de slechte ondersteuning is echt om een slappe zak van te krijgen. Je waardeert de game, en het is prachtig om je eigen wereld tot in de puntjes te kunnen regelen. Als je een controlfreak bent, ga je hier veel fun mee hebben, maar dit is zonde. Wel zijn de voordelen er ook, want door de unieke vormgeving kijk je overal doorheen. Ook de verslavingsfactor ligt hoog, dus nee, januari staat nog wel in het teken van Minecraft"

    Goed
  • Verslavend
  • Uniek
  • Totaal eigen ervaring
  • Tutorial
  • Server #@$!
  • Game 0.1
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 mei 2012

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord