All I want for Christmas: Philip met Cyberpunk 2077

Geplaatst:

Het is weer het einde van het jaar en dus tijd voor de kerst. Dit jaar doen we het allemaal iets anders en wat bescheidener. We houden de familiebezoeken beperkt en met de nodige afstand. Het is dus even aanpassen en hopelijk is het volgend jaar weer als vanouds. Games zijn, om de tijd een beetje door te komen, een goede afleiding tijdens de lange crisis die al bijna een jaar voortduurt. Dit jaar zijn er weer genoeg games uitgekomen die ik nog niet gespeeld heb en zeker de moeite waard zijn. Ook dit jaar hoop ik dat de kerstman mij een prachtige verrassing bezorgt waarmee ik de crisis zonder problemen uitzing.

Philip wil het onmogelijke

Natuurlijk staat op de eerste plaats de onbereikbare PlayStation 5, maar of dat dit jaar nog gaat lukken, lijkt me onwaarschijnlijk. Ondanks alle problemen ben ik toch erg nieuwsgierig naar Cyberpunk 2077 (en ik ben niet de enige). De reden hiervoor is The Witcher 3: Wild Hunt die in het begin ook met veel problemen kampte, maar tegen de tijd dat ik hem speelde perfect draaide. Met deze game ben ik heel laat begonnen, omdat mijn liefde voor RPG’s meestal Japan niet verlaat. De beslissingen die Geralt moet maken, hebben invloed op de verloop van de game en soms kom je later pas achter wat de directe of indirecte gevolgen zijn. Laat je de man ontsnappen, omdat hij je een mooi bedrag toesteekt of geef je hem aan bij de autoriteiten waarmee je ongewild zijn doodvonnis tekent. Ik hoop vergelijkbare diepgang ook in Cyberpunk 2077 terug te zien.

Cyberpunk 2077 is op een table-top RPG gebaseerd en Night City ziet er veelbelovend uit met interessante NPC’s. De game speelt zich af in een bruisende stad met veel (criminele) mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie verschillende klassen die hopelijk elk een andere game ervaring bieden. Word je de diplomaat die alles probeert glad te praten of ben je de ruige crimineel die overal lak aan heeft en zijn eigen regels schrijft. Ga je voor close combat met je melee wapens, schiet je ze liever neer van een afstand met je guns of hack je de vijanden en loop je gewoon voorbij hen. Hoe zijn de battles die hieruit volgen en zijn deze ook anders als je met een andere beginstatus speelt? Kun je het verhaal echt op verschillende manieren spelen en meerdere eindes vrijspelen of zijn mijn verwachtingen te hoog? Aangezien de PlayStation 4-versie uit de PlayStation Store is gehaald, moet ik wachten op de PlayStation 5 en dan zijn we weer bij het begin aangekomen. Tegen de tijd dat de PlayStation 5 verkrijgbaar is, is Cyberpunk 2077 genoeg gepatcht, maar als de kerstman meeleest, dan kan hij het misschien voor die tijd oplossen.

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord