Alles wat je moet weten over: Apex Legends Seizoen 18: Resurrection

Geplaatst: 3 augustus 2023 17:30
-

Achttien seizoenen lang kunnen we genieten van het spektakel dat Respawn ons voorschotelt met Apex Legends. De game blijft onderhevig aan verandering en na een aantal seizoenen waarin de meta en de gameplay flink op de schop zijn gegooid, is het tijd voor wat bezinning. Verwacht geen gigantische gamechangers met Apex Legends Season 18: Resurrection, maar juist wat meer focus op die overheerlijke lore. Dit keer staat het seizoen volledig in teken van onze favoriete bloeddorstige murderbot; Revenant. Nieuwsgierig naar wat het nieuwe seizoen te bieden heeft? Ga er dan lekker voor zitten, dit is namelijk Alles wat je moet weten over Apex Legends Seizoen 18: Resurrection!

Alles wat je moet weten over Apex Legends Season 18 Resurrection1

Lore Galore

Waar Apex Legends Seizoen 17: Arsenal nog in het teken stond van een flinke revisie van World’s Edge en een gloednieuw personage, moet seizoen 18 het voornamelijk hebben van flink wat lore. Deze lore wordt al kijkende- en spelenderwijs uit de doeken gedaan. Het is voor het eerst dat Respawn dermate uitpakt met cinematics en die kunnen we allemaal aanschouwen in de Apex Legends Kill Code part 1 en Apex Legends Kill Code part 2 video’s. In deze cinematics zien we hoe Loba, Lifeline en Maggie achter de illustere Duardo Silva aanzitten. Duardo en Hammond liggen flink in de clinch met elkaar, aangezien beide uit zijn op het bezit van Revenant’s hoofd die op sterk water staat. Wie het hoofd in bezit heeft, heeft directe controle over Revenant en heeft daarmee dus ook een serieus dodelijk wapen in handen. Naast de cinematics is er echter in-game ook genoeg te beleven. Middels events kunnen we namelijk bijdragen aan het onderzoek dat Loba aan het uitvoeren is.

Nu Revenant zo in de schijnwerper staat, is het hoog tijd voor een rework van het geliefde personage. Naast een nieuwe look worden ook de skills van de moordmachine onder handen genomen. Met de passive Assassins’s Instinct beweegt Revenant sneller in de gehurkte houding en kan hij sneller klimmen. Leuk, hoor ik je zeggen, maar hij highlight ook de vijanden met een lage healthbar in de omgeving. Revenant’s Shadow Pounce tactical zorgt ervoor dat je in een simpele sprong een grote afstand kan afleggen. In combinatie met zijn nieuwe Ultimate, kan dat nog best een gevaarlijke combi worden. Revenant’s Forged Shadows omringt het personage namelijk met een donkere wolk die damage absorbeert. Bij een grote hoeveelheid damage verdwijnt de wolk, maar dat is slechts tijdelijk. De wolk herstelt namelijk en kan zelfs in een klap herstellen bij een knockdown!

Alles wat je moet weten over Apex Legends Season 18 Resurrection2

De kogels vliegen om de oren

Als het enkel Revenant was die een rework had gekregen, dan was dat wellicht ietwat karig geweest. Gelukkig stopt het daar niet, want de wapens worden ook even flink aangepakt. De grootste verandering vindt plaats op de Charge Rifle. Dit is namelijk vanaf Apex Legends: Resurrection een projectile based weapon. Dat wil zeggen dat ook dit wapen nu onderhevig is aan bulletdrop. Daarnaast vuurt deze niet langer automatisch, maar dien je na een charge zelf het schot te lossen. Ja, dat maakt het wapen wellicht minder aantrekkelijk, but wait, there’s more. Afhankelijk van de afstand, richt het wapen namelijk meer of minder schade aan. Hoe verder weg je bent, hoe meer damage de Charge Rifle weet aan te richten!

Verder keren de Disruptor rounds na lange tijd weer terug. Met de Disruptor rounds richt je meer schade aan op shields, wat het een levensgevaarlijke mod maakt. Deze is echter enkel te installeren op de Alternator en Peacekeeper. Verder keert de Hemlock weer terug in de bins en zien we de Prowler (inclusief Select Fire) weer terug in de Care Package. Natuurlijk zijn er ook weer de nodige buffs en nerfs te bekennen. Dit keer is de R99 het haasje, de vertical recoil gaat namelijk omhoog en er passen minder kogels in een magazijn. De Mastiff is echter de grote winnaar, hiervan gaat namelijk de bullet density omhoog waardoor een welgericht schot veel meer schade aanricht!

Alles wat je moet weten over Apex Legends Season 18 Resurrection3

En wat valt er dan nog meer te vertellen? Er is natuurlijk altijd nog wel wat te vermelden over de Battle Pass, deze is namelijk toe aan een nieuw seizoen zoals dat altijd gaat in Apex Legends. Daarnaast verplaatst de Mixtape-modus zich dit keer naar Broken Moon, waar we aan de slag kunnen met Gun Run, Team Deathmatch en Control. Als kers op de taart zit er ook weer een nieuw event aan te komen. Dit dodelijke seizoen verwelkomt het Death Dynasty Collection Event. Gedurende 8 tot en met 15 augustus verdien je het dubbele aantal XP in Battle Royale en tijdens 15 tot en met 22 augustus verdien je dubbele XP in Mixtape. Tijdens dit event ding je naar 24 unieke cosmetics toe en krijg je bij het verzamelen van alle 24 Revenant’s gloednieuwe Death Grip heirloom!

Zo, en dat was nou alles wat je moet weten over Apex Legends Seizoen 18: Resurrection! Ben jij nog altijd druk in de weer met Apex Legends of ben je inmiddels overgestapt op een andere game? Laat het weten in de reacties en we zien je graag in de Apex Games!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Apex Legends

Ontwikkelaar:

Respawn Entertainment

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

5 februari 2019

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord