Alles wat je moet weten over: Call of Duty: Black Ops 6

-

Call of Duty: Black Ops 6 heeft de doppen van de zwarte stiften getrokken en staat paraat om menig deur met bruut geweld in te trappen. De Black Ops-franchise staat bekend om de ietwat meer experimentele tak van Call of Duty en daar gaat dit zesde deel lekker mee door. Maar wat kunnen we nou verwachten van de nieuwste telg binnen de franchise? Zit er bijvoorbeeld weer een zombies-modus in, welke multiplayer maps kunnen we verwachten en wanneer komt Call of Duty: Black Ops 6 in hemelsnaam te verschijnen? Dat en meer lees je allemaal in deze Alles wat je moet weten over Call of Duty: Black Ops 6.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 6

Wat is Call of Duty: Black Ops 6?

Call of Duty: Black Ops 6 is het nieuwste deel in de populaire shooterfranchise, ontwikkeld door Treyarch in samenwerking met Raven Software. Het is een direct vervolg op de gebeurtenissen van Call of Duty: Black Ops Cold War en daarmee dus een pure sequel. Call of Duty: Black Ops 6 is dan ook een zee van herkenning, met de terugkeer van bekende personages en verhaallijnen uit eerdere games in de serie.

Waar gaat Call of Duty: Black Ops 6 over?

Call of Duty splitsen wij hier bij Gameliner veelal op in drie verschillende takken. Je hebt natuurlijk de mateloos populaire multiplayer, een zombies-component en de bombastische singleplayer. De singleplayer van Call of Duty: Black Ops 6 speelt zich af in 1991, zeg maar in het staartje van de Koude Oorlog en de ontketening van de Golf Oorlog. In de modus volgen we een Black Ops-team dat gedwongen wordt om onder te duiken en "rogue" te gaan nadat ze worden opgejaagd door een organisatie genaamd "Pantheon". Deze schaduworganisatie is geïnfiltreerd bij de CIA en daarmee dus ook levensgevaarlijk voor iedere soldaat.

Bekende kop Frank Woods en diens team moeten deze dreiging zien te ontmantelen voordat deze een desastreus wapen kan inzetten. De nucleaire dreiging van de koude oorlog zet zich dus lekker voort en vloeit langzaam over in de Golf Oorlog. We zien immers Bill Clinton, Saddam Hussein en anderen voorbijkomen in eerder gedeelde trailers.

Zoals gewoonlijk bevinden we ons niet op slechts een enkele locatie tijdens het doorspelen van de singleplayer. Geheime operaties vinden immers overal plaats. Gooi je paspoort alvast in de tas, want we reizen af naar onder andere het Midden-Oosten, Rusland en Europa. Overigens bevat de verhaallijn een aantal lagen waarbij jij het verloop enigszins kunt bepalen. Zo is het mogelijk om de manier van infiltreren te bepalen en heb je grip op de volgorde van missies uitvoeren.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 61

Wanneer verschijnt Call of Duty: Black Ops 6?

Call of Duty: Black Ops 6 staat gepland voor release op 25 oktober 2024. Ik zeg gepland, want je weet het nooit in gamingland. Het ziet er echter naar uit dat de shooter deze releasedatum gaat halen. We hebben immers al flink wat van de multiplayer kunnen spelen en de marketingmachine is al lekker op gang. Call of Duty: Black Ops 6 is namelijk perfect getimed voor de feestdagen.

Op welke platforms komt Call of Duty: Black Ops 6 te verschijnen?

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Of er ook daadwerkelijk een cloud versie voor de Nintendo Switch komt te verschijnen is onbekend. Wij denken echter dat dat niet het geval gaat zijn!

Is er een campaign early access beschikbaar?

In tegenstelling tot eerdere Call of Duty-releases is het helaas niet mogelijk om voortijdig met de BLOPS 6 singleplayer aan de slag te gaan. Dit betekent dat alle onderdelen van Call of Duty: Black Ops 6 gelijktijdig releasen op 25 oktober 2024.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 62

Wat zijn de Call of Duty: Black Ops 6 pc specs?

Een installatie van Call of Duty vergt nogal wat van de hardware. Niet alleen van je opslagruimte, maar ook van bijvoorbeeld de pc specs. Dit zijn de minimum- en aanbevolen pc specs voor Call of Duty: Black Ops 6:

Minimum Specs

  • Besturingssysteem: Windows 10 64 Bit
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 960 / GTX 1650 of AMD Radeon RX 470
  • Opslag: SSD met 149GB vrije ruimte bij de lancering (78GB als CoD HQ en Warzone al geïnstalleerd zijn)
  • Processor: Intel Core i5-6600 of AMD Ryzen 5 1400
  • Geheugen: 8GB RAM

Aanbevolen specs

  • Besturingssysteem: Windows 10 64 Bit (laatste update) of Windows 11 64 Bit (laatste update)
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 1080Ti / RTX 3060 of AMD Radeon RX 6600XT, of Intel Arc A770
  • Opslag: SSD met 149GB vrije ruimte bij de lancering (78GB als CoD HQ en Warzone al geïnstalleerd zijn)
  • Processor: Intel Core i7-6700K of AMD Ryzen 5 1600X
  • Geheugen: 16GB RAM

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 63

Welke multiplayer maps zitten er in Call of Duty: Black Ops 6?

Speculeren over de multiplayer maps in Call of Duty: Black Ops 6 is gelukkig niet langer nodig. Tijdens de afgelopen Call of Duty: Next zijn deze namelijk volledig uit de doeken gedaan. Bij release zijn er in totaal zestien multiplayer maps beschikbaar. Een flink aantal van deze maps hebben wij al onder de loep genomen in onze Call of Duty: Black Ops 6 Beta Preview. Maar er zijn gelukkig ook nog een aantal maps die we niet hebben kunnen spelen. De maps variëren van grootte en bieden huizing voor een x-aantal spelers. Hierbij maken we onderscheid tussen klassieke 6v6-maps en zogeheten Strike maps, die huizing bieden voor 6v6 of 2v2 matches. De volgende maps komen te verschijnen in de Call of Duty: Black Ops 6 multiplayer:

  • Protocol
  • Rewind
  • Skyline
  • Lowtown
  • Subsonic
  • Scud
  • Redcard
  • Babylon
  • Derelict
  • Vorkuta
  • Vault
  • Sandhouse
  • Stakeout
  • Gala
  • Pit
  • Payback

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 64

Wat is de Omnimovement in Call of Duty: Black Ops 6?

Mocht je de nieuwsberichten en previews een beetje hebben gevolgd, dan heb je veel kunnen lezen over de nieuwe functionaliteit in Call of Duty: Black Ops 6, Omnimovement. Niet zonder reden, want Omnimovement speelt een bijzonder grote rol in de aankomende game, waarbij je dit voornamelijk gaat merken in de multiplayer. Dit nieuwe bewegingssysteem geeft de operator flink wat bewegingsvrijheid. Je bent namelijk in staat om te sprinten, glijden en duiken in iedere richting. Een sprintje trek je bijvoorbeeld niet enkel langer vooruit, maar ook achteruit en zijwaarts.

Omnimovement gebruik je overigens niet enkel in de rechtopstaande houding, maar is ook van toepassing in een prone positie. Zo rol je nu bijvoorbeeld op de rug tijdens het draaien in intense vuurgevechten. Hierdoor is er meer controle, maar ook meer onvoorspelbaarheid. Klinkt allemaal ingewikkeld, maar ook daar heeft Treyarch een oplossing voor. Er is nu ook “Intelligent Movement”. Hierdoor kan je bijvoorbeeld automatisch vaulten, gliden of sprinten. Deze accessibility optie kan je aan- of uitzetten in de settings. Mocht je hier dus geen gebruik van willen maken, dan is dat natuurlijk niet verplicht.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 65

Zit er een Zombies-modus in Call of Duty: Black Ops 6?

De Call of Duty-franchise kent een flink aantal single- en multiplayer fans. Er is echter nog een bijzonder populaire modus en dat is de Call of Duty Zombies modus. En ja, ook dit keer kunnen we ondoden nog doder maken in een Zombies-modus. Call of Duty: Black Ops 6 Zombies moet terugkeren naar de roots. Dat doen we dit keer op een tweetal maps, bestaande uit: Liberty Falls en Terminus. De modus is opgebouwd in diverse rondes waarin je bepaalde missies dient uit te voeren. Logischerwijs wordt iedere ronde lastiger om te voltooien, maar gelukkig is het mogelijk om de operator en diens wapens te upgraden. Dat doe je met zogeheten Essence, die je kunt verzamelen bij neergeknalde zombies.

Zoals gewoonlijk kunnen we tijdens het verkennen van de maps rekenen op flink wat easter eggs. Dit in de vorm van collectibles, unieke wapens of gewoon grapjes die verwijzen naar eerdere gebeurtenissen. Overigens zijn er ook een aantal “Wonder Weapons” die je kunt tegenkomen. Liberty Falls’ Thrusterdine transformeert een straalmotor bijvoorbeeld in een soort zombiestofzuiger die de ex-mensen in bloederige stukjes weer uitspuugt.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 66

Welke versies van Call of Duty: Black Ops 6 verschijnen er en hoeveel kosten deze?

Zoals gewoonlijk komt Call of Duty in meerdere varianten te verschijnen. Iedere versie van Call of Duty: Black Ops 6 komt gepaard met een aantal perks en natuurlijk een prijskaartje. Op het moment van schrijven zijn er twee digitale Black Ops 6 versies bekend. Dit zijn welteverstaan:

  • Standard Edition - €79,99 - De basisversie van de game met volledige toegang tot de singleplayer-, multiplayer- en Zombies-modus. Mocht je deze pre-orderen, dan krijg je ook direct toegang tot de gesloten beta en ontgrendel je een aantal exclusieve pre-order skins.
  • Vault Edition – €109,99 – De Call of Duty: Black Ops 6 Vault Edition bevat logischerwijs de game, de Woods Operator pre-order pack, een Reflect Camo pack, de Hunters vs. Hunted Operator-pack, de Mastercraft-collectie, BlackCell seizoen 1 en een GobbleGum-pack (zombies)

Komt Call of Duty: Black Ops 6 ook uit op Xbox Game Pass?

Het heeft even moeten duren voordat we er antwoord op kregen, maar het antwoord is ja! Call of Duty: Black Ops 6 komt op de dag van release te verschijnen voor Xbox Game Pass. Er zit echter een addertje onder het gras. De game is namelijk niet beschikbaar voor iedere versie van Xbox Game Pass. Laten we vooropstellen; Call of Duty: Black Ops 6 komt niet uit op Xbox Game Pass Core en Xbox Game Pass Standard. De game is enkel te spelen via Xbox Game Pass PC en Xbox Game Pass Ultimate. Dit zijn de iets duurdere abonnementsvormen waar dus veel Day One-games op komen te verschijnen.

Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 67

Ben jij al klaar met dit ellenlange artikel? Nou, anders ik wel! Nu weet je in ieder geval alles wat je moet weten over Call of Duty: Black Ops 6 voor de release op 25 oktober 2024. Ga jij BLOPS 6 in huis halen en heb je nog tips voor andere lezers? Laat dan een reactie achter in de comments hieronder!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Black Ops 6

Ontwikkelaar:

Treyarch

Uitgever:

Activision Blizzard

Release:

25 oktober 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord