Preview: Call of Duty: Black Ops 6 bèta - Dikke voldoende

-

Het eerste bèta weekend van Call of Duty: Black Ops 6 zit er bijna op. Een veelbewogen weekend, want we weten eigenlijk pas sinds kort wat er allemaal in Black Ops 6 komt te zitten. In de alles wat je moet weten over de Call of Duty: Black Ops 6 beta staat veel informatie, maar nu kunnen we daadwerkelijk ook wat zeggen over de gameplay. Klaar voor nieuwe COD informatie? Leg de controller maar even neer, dit is namelijk de Call of Duty: Black Ops 6 bèta preview!

Call of Duty Black Ops 6 Beta preview

Kill Order is een waardevolle toevoeging

Op het moment van schrijven, hebben we mogen proeven van vier verschillende maps en modi die in Call of Duty: Black Ops 6 komen te verschijnen. Iedere map biedt een andersoortige uitdaging en ze voelen eigenlijk allemaal wel vrij goed aan. Wel moeten we zeggen dat de vier maps allen in gemeen hebben dat er grote open vlaktes regeren. Deze zijn in veel gevallen vrij lastig te omzeilen. Kortom, snipers en markmans zijn veelal in het voordeel mochten ze daar een lekker plekje vinden om te campen. Ook sluiten niet alle modi aan op de gespeelde maps. Waar Team Deathmatch sterk is op de een, kan deze flink zuigen op de ander.

De modi die we hebben mogen spelen zijn; Team Deathmatch, Domination, Hardpoint en Kill Order. Drie bekende modi, maar er is natuurlijk ook een vreemdeling in dit rijtje. Kill Order is namelijk een nieuwe modus en ik moet zeggen, ik heb er verdomd veel plezier mee gehad. In Kill Order is een speler het target waar de anderen op jagen. Beide teams hebben zo’n target en je krijgt punten wanneer je deze weet om te leggen. Klinkt als een bekende modus, maar in dit geval blijf je respawnen. Stilletjes in een hoekje campen zit er niet in, want je bent voor iedereen gehighlight. Daarnaast loont het om als target tegenspelers een kopje kleiner te maken, hier krijg je namelijk ook punten voor.

Call of Duty Black Ops 6 Beta Preview1

Mixed bag van maps

De maps waarop we dit weekend hebben gespeeld zijn Skyline, Derelict, Rewind en Scud. Vier totaal verschillende maps met een eigen kleurinzet, unieke locaties en nodige uitdagingen. De meest vermakelijke is wat ons betreft Skyline, een map op het dak van een wolkenkrabber. Deze biedt een mooie mix van lange afstanden, nauwe gangetjes en een wirwar van paden. Scud stelt het meest teleur. Deze grauwe, Irakese map bevat veel open vlaktes wat het een ideale sniper/ marksman map maakt.

Rewind is wellicht het meest origineel qua setting. De lange open straat biedt genoeg alternatieven door bijvoorbeeld steegjes, een videotheek en fastfoodketen toegankelijk te maken. Over Derelict ben ik nog altijd niet uit. De map is oké, maar het is er een die we vaker hebben gezien. Ontspoorde treinen, rotsblokken en het gebruikelijke huisje. Het voelt een beetje als been there, done that. Al met al een prima selectie, het is overigens nog even wachten op de vier maps die nog volgen. Komende weekend gaat de Call of Duty: Black Ops 6 open bèta namelijk van start met nog een modus en een aantal andere maps!

Call of Duty Black Ops 6 Beta Preview2

Omnimovement voert het tempo op

Na zoveel jaar van Call of Duty weten we eigenlijk wel wat we ervan kunnen verwachten. De Black Ops-franchise biedt echter ruimte voor wat innovatie. Call of Duty: Black Ops 6 Omnimovement werd groots aangekondigd en maakt inderdaad een flink verschil. Omnimovement zorgt ervoor dat je in alle kanten kunt sprinten, springen en sliden. Daarnaast ben je in staat om snel een 180 graden draai te maken om zo tegenstanders te snel af te zijn. Dit voert het tempo flink op, want nu we zowel naar voren, als achter, maar ook naar links en rechts kunnen sprinten, kan een vuurgevecht alle kanten opgaan. Dit werkt bijzonder lekker. Is het geloofwaardig? Nee, niet echt, maar dat mag ook gewoon in een dergelijke game!

Verder is het de Call of Duty die we eigenlijk wel kennen. Het perksysteem beloond spelers die drie perks kiezen in dezelfde categorie, dit kan zorgen voor wat ongebruikelijke combinaties. De killstreaks werken zoals verwacht en ook qua wapenmodificaties kunnen we geen choquerende dingen verwachten. Wat dat betreft kleurt Call of Duty: Black Ops 6 dus keurig binnen de lijntjes. Matchmaking verloopt soepel, wat ervoor zorgt dat je redelijk stabiele matches weet te vinden. Echter kwam het op Derelict vaak voor dat deze meer begon te haperen. Kan natuurlijk toeval zijn, maar de nodige stutter heb ik wel ondervonden.

Call of Duty Black Ops 6 Beta Preview3

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Call of Duty: Black Ops 6 scoort in mijn boekje op dit moment een dikke voldoende. De gameplay is zoals we mogen verwachten en dat is eigenlijk precies zoals ik mijn COD graag heb. De nieuwe Kill Order-modus is bijzonder vermakelijk door zijn hectische gameplay en objective focused missie. De maps zijn wat mij betreft een beetje een mixed bag. Skyline en Rewind gooien hoge ogen, maar Skud en Derelict stellen een beetje teleur. Dat kan wellicht ook door mijn speelstijl komen, maar uiteindelijk is het natuurlijk ook mijn mening. Komend weekend gaan we echter aan de slag met een aantal andere maps. Check dit artikel dan ook nog even in de loop van volgende week. Dan updaten we deze namelijk met de bevindingen van de Call of Duty: Black Ops 6 open beta!

Call of Duty: Black Ops 6 verschijnt op 25 oktober 2024 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc. Overigens staat Call of Duty: Black Ops 6 als day one game op Xbox Game Pass! Meer lezen over COD: Black Ops 6? Check dan hier de alles wat je moet weten over de Call of Duty: Black Ops 6 beta of check hier al het Call of Duty: Black Ops 6 nieuws!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Black Ops 6

Ontwikkelaar:

Treyarch

Uitgever:

Activision Blizzard

Release:

25 oktober 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Avatar T1mothyS
T1mothyS

2 september 2024 om 16:38

Heb redelijk wat plezier gehad aan de beta, maar voelde wat beperkt. Maar, maps zijn goed! Snap wat je bedoelt met Scud. Derelict is het klassieke voorbeeld van 3-lane multiplayer maps. Ttk is goed, wapens voelen goed maar het mikken is af en toe niet accuraat (wordt al aan gewerkt). De lag/stutter is een server issue, maar servers zijn al jaren niet meer 100% top. Grafisch mwah (series x) geluid ook nog matig. Het is CoD. Integratie met warzone gaat van belang zijn. Maar uiteindelijk, we kopen hem (oh nee gamepass ;) ) wel!

Avatar DelaanZ
DelaanZ

2 september 2024 om 17:52

Thanks Rudy, lekkere preview. Kan me er nu een mooie voorstelling bij maken. Kan eerlijk gezegd niet wachten tot de game uitkomt; wordt knallen.

Avatar RudeRudeson
RudeRudeson

3 september 2024 om 11:52

@T1mothyS Ben benieuwd of ze een aantal issues oppakken in de open beta. Grafisch gezien idd niet de sterkste, maar op zich niet verkeerd. Sowieso heb ik liever dat de game stabiel draait. Overigens heb ik weinig last ondervonden van aiming, maar kan natuurlijk zijn dat ik daarom zo lekker ging in de beta, haha!

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord