Alles wat je moet weten over: Diablo IV

Geplaatst: 17 mei 2023 14:30
-

Over een paar weken kunnen we eindelijk weer terug naar Sanctuary, want dan is het tijd voor de release van Diablo IV. Weet je nu nog steeds niet helemaal wat die game voor moet stellen? Lees dan maar gauw verder, want ik vertel je alles wat je moet weten over Diablo IV!

Wat is Diablo IV?

Diablo IV is een aankomende actie-RPG, ontwikkeld door Blizzard Entertainment. Het is het vierde deel in de Diablo-serie en speelt zich af in een duistere fantasiewereld genaamd Sanctuary.

Wat is het verhaal van Diablo IV?

Diablo IV speelt zich vele jaren na de gebeurtenissen van Diablo III af, waar de krachten van het kwaad opnieuw zijn opgedoken en de wereld opnieuw in chaos dreigen te storten. Het verhaal draait om Lilith, de dochter van Mephisto, één van de Prime Evils, die is teruggekeerd om wraak te nemen en haar eigen duisternis te ontketenen. Lilith probeert een leger volgelingen te verzamelen die haar aanbidden als de moeder van alle kwaad.

Je kruipt in de huid van een avonturier die het hoofd moeten bieden aan de opkomende dreiging, en Lilith en haar volgelingen een halt toe moet roepen. Tijdens het spelen verken je een enorme open wereld, gevuld met diverse omgevingen, van spookachtige bossen tot verlaten woestenijen. Ook ga je intense gevechten aan tegen hordes demonen, monsters en andere duistere wezens. Het verhaal van Diablo IV gaat in op de complexiteit van moraal, corruptie en de gevolgen van macht. Het onderzoekt de strijd van de sterfelijke inwoners van Sanctuary tegen de dreiging van het kwaad en de interne conflicten.

Alles wat je moet weten over Diablo IV2

Hoe is de gameplay van Diablo IV?

De gameplay in Diablo IV is vergelijkbaar met de vorige Diablo-games, waarbij je een personage bestuurt en hordes vijanden bevecht, terwijl je een donkere en gevaarlijke wereld verkent. Combat en verkenning staan centraal in deze actie-RPG. Diablo IV heeft een open wereld. Terwijl de vorige Diablo-games aparte online en offline modi hadden, heeft Diablo IV een gedeelde wereld waar spelers elkaar kunnen tegenkomen tijdens het spelen.

Welke Classes kun je in Diablo IV spelen?

Er zijn vijf Classes op release beschikbaar in Diablo IV. Dat zijn de Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue en Necromancer. Elke Class heeft zijn eigen unieke speelstijl, vaardigheden en talenten. In onze Diablo IV Class guide gaan we dieper in op de verschillende Classes.

Hoe ziet er endgame in Diablo IV eruit?

Wanneer je klaar bent met het verhaal van Diablo IV, ben je nog niet klaar met de game. Endgame content is in de Diablo-games altijd een belangrijk onderdeel van de gameplay geweest en dat is in dit vierde deel niet anders. Zo kun je met elke nieuwe playthrough je World Tier verhogen om een grotere uitdaging te zoeken met betere beloningen. Ook kun je Nightmare Dungeons doen die extra moeilijk zijn. Daarnaast vind je in de wereld World Bosses die je samen met andere spelers te lijf kunt gaan om zeldzame loot te vinden en als je het graag tegen andere spelers op wilt nemen, kun je ook lekker PvP'en in Fields of Hatred.

Alles wat je moet weten over Diablo IV1

Wat is de releasedatum van Diablo IV?

De releasedatum van Diablo IV is 6 juni 2023.

Op welke platformen komt Diablo IV uit?

Diablo IV verschijnt op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series. De game komt op release niet uit op Game Pass. Tussen de verschillende platformen is cross-play beschikbaar.

Hoeveel kost Diablo IV en welke edities zijn er beschikbaar?

Diablo IV is verkrijgbaar als Standard Edition, Digital Deluxe Edition en Ultimate Edition. De drie verschillende versies kosten respectievelijk €69,99, €89,99 en €99,99. Alle edities bevatten de game, Inarius Wings en Inarius Murloc Pet voor Diablo III, Amalgam of Rage Mount voor World of Warcraft en Umber Winged of Darkness Cosmetics Set voor Diablo Immortal. Ook krijg je de Light-Bearer Mount en Caparison of Faith Mount Armor als je de game in de pre-order bestelt. De Digital Deluxe Edition en Ultimate Edition bevatten daarnaast ook de Temptation Mount en Hellborn Carapace Mount Armor en een Premium of Accelerated Seasonal Battle Pass Unlock. Tot slot bevat de Ultimate Editon ook de Wings of the Creator Emote. Alle versies zijn nu beschikbaar als pre-order.

Naast de drie verschillende versies van de game die Blizzard beschikbaar heeft gesteld, is er ook nog een speciale limited edition Collector's Box beschikbaar. Deze speciale box-set bevat de game niet eens, maar wel heel wat goodies voor de echte fan. Zo zit er een de Candle of Creation in; een elektrische kaars met aan de ene kant Lilith en aan de andere kant Inarius, een muismat met occult design, een stoffen kaart van Sanctuary, een speld met het logo van de Horadrim, een art book, een kaart met art van Inarius en Lilith en een kaart met art van demonen. De box kost €109,66 en is in zeer gelimiteerde oplage beschikbaar. Ook kun je, als je in het echte leven een paar Treasure Goblins hebt weten te verslaan, ook voor €1.100 euro een standbeeld van Inarius kopen dat ruim een halve meter hoog is. Ook hierbij is de game niet inbegrepen. Dat is pas kwaadaardig.

Alles wat je moet weten over Diablo IV

Goed, nu weet je dus alles wat je moet weten over Diablo IV. Je weet nu wat je kunt verwachten van het verhaal, de gameplay, de endgame en welke verschillende Classes je allemaal kunt spelen. Zie ik je straks in Sanctuary?

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Diablo IV

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Blizzard Entertainment

Release:

6 juni 2023

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord