Disney Dreamlight Valley

  • Ontwikkelaar Gameloft
  • Eerste releasedatum 6 september 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen , Simulatie
  • Gameliner score -

Alles wat je moet weten over: Disney Dreamlight Valley

Onze Disney dromen kunnen werkelijkheid worden. Eindelijk kunnen we vrienden worden met onze favoriete personages en in een magische wereld leven. Wie wil dit nou niet? Er is zo veel te ontdekken in deze game en het is misschien wat lastig om alles op een rijtje te krijgen. Daarom hebben we ook al een guide met een paar handige tips om jouw magische avontuur goed te beginnen. Maar als je er nog niet helemaal over uit bent of deze game iets voor jou is, lees dan snel verder. Dit is alles wat je moet weten over Disney Dreamlight Valley.

De magie begint!

Laten we bij het begin beginnen. Waar gaat Disney Dreamlight Valley eigenlijk over? Wat is het doel van de game? Wat staat je te wachten? Allemaal belangrijke vragen natuurlijk. In Disney Dreamlight Valley kom je terecht in een magische wereld. Deze wereld wordt echter geteisterd door doornstruiken en the Forgetting. Aan jou de taak om de vallei weer in ere te herstellen. Als je in de vallei terechtkomt, ontmoet je Merlin. Hij leert jou je magie te gebruiken en helpt je op weg in de Vallei. Vanuit het Droom Kasteel kun je naar verschillende Realms reizen, waar Disney en Pixar-personages zijn heengegaan om the Forgetting te vermijden.

Door verschillende opdrachten te voltooien kun je ervoor zorgen dat ze weer in de vallei komen wonen. Uiteindelijk is het doel van de game om de vallei weer in ere te herstellen en the Forgetting te verslaan. Naarmate je verder komt, speel je steeds meer van de vallei vrij en krijg je de kans om steeds meer bekende plekken uit Disney en Pixar films te bezoeken. Maar wie kun je dan verwachten in de vallei? De game begint zoals gezegd met Merlin, maar ook Scrooge McDuck, Goofy en Mickey Mouse wonen al in de vallei. Wie er vervolgens bijkomt, is aan jou. Je kunt kiezen tussen drie Realms om de game te beginnen. Zo kun je afreizen naar de wereld van Moana, Ratatouille of Frozen. Ook de wereld van Wall-E zit vanaf het begin in de game. Daarnaast zijn er een aantal personages die je gaandeweg ontdekt, zoals Ursula en Minnie Mouse. Verder kunnen we personages als Belle en Scar verwachten aangezien ze al in de video's en afbeeldingen van de game zitten.

Disney Dreamlight 1

Een dag in de droomwereld

Hoe ziet een dag in de vallei er eigenlijk uit? Dat ligt helemaal aan jou. Zo kun je gaan tuinieren, vissen of dingen verzamelen om je dag te vullen. Dit heb je weer nodig om voor andere dingen, zoals koken of om Moonstones, het geld in deze game, te verdienen. Je kunt namelijk alles wat je verzamelt of kweekt verkopen bij Goofy. Met die Moonstones kun je weer van alles en nog wat andere dingen doen. Zo kun je bij Scrooge McDuck meubels kopen of je huis upgraden, je kunt huizen bouwen voor nieuwe inwoners van de vallei of simpelweg nieuwe benodigdheden bij Goofy aanschaffen om meer Moonstones te verdienen.

Naast Moonstones kun je ook Dreamlight verdienen. Hiermee kun je bijvoorbeeld nieuwe delen van de vallei vrijspelen. Zeker niet onbelangrijk dus. Dreamlight kun je makkelijk verdienen door dagelijkse activiteiten te verrichten, zoals vissen of je planten water geven. Maar ook foto’s nemen of met de konijntjes praten dragen hieraan bij. Er zijn verschillende doelen die je kunt halen om Dreamlight te verdienen. Zo kun je een bepaalde hoeveelheid foto’s maken of vissen vangen, maar ook een vier sterren maaltijd bereiden. Er zijn dagelijkse doelen, maar ook veel voor de lange termijn, dus er is altijd iets te doen.

Disney Dreamlight 2

Altijd en overal toegang tot magie

Disney Dreamlight Valley zal free to play worden. Maar dat is het dus nog niet. Op dit moment kun je de game in Early Access spelen. Maar dan moet je de game wel kopen. Dit is €29,99 voor de standaard versie, €49,99 voor de Deluxe versie en €69,99 voor de Ultimate versie. Bij elke versie krijg je verschillende extra's. Mocht je dit niet willen betalen dan moet je tot 2023 wachten, voordat je de game gratis kunt spelen. Het is ook niet nodig om geld uit te geven aan deze game als je dat niet wilt. De normale dagelijkse activiteiten kunnen ook zonder micro-transacties gedaan worden. De game zal gaandeweg geüpdatet worden met nieuwe content en nieuwe personages.

Tot slot komen we bij iets wat voor mij de kers op de taart is. Disney Dreamlight Valley heeft namelijk Cloud Save. Dit betekent dat je de game op verschillende platformen kunt spelen en geen vooruitgang verliest. Dus als je onderweg bent, kun je op je Switch spelen en dan thuis vrolijk op pc of andere consoles verder spelen. Dit maakt de game voor mij ideaal om mee op vakantie te nemen of lekker op de bank te spelen als ik daar zin in heb en dan simpelweg verder te gaan op mijn pc als dat beter uitkomt. Daarnaast maakt de game gebruik van auto-saves, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het verliezen van vriendschappen met je favoriete Disney personages.

Disney Dreamlight 3

Dat is alles wat je moet weten over Disney Dreamlight Valley, voordat je aan de game begint. Er is nog veel meer te ontdekken, maar het leukste is natuurlijk om dat zelf te doen. Waar kijk jij het meeste naar uit in deze game? Laat het weten in de reacties!

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?