Fire Emblem Engage

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 20 januari 2023
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Actie , Strategie , JRPG
 • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Fire Emblem Engage

Over een paar dagen is het zover, dan is de release van een nieuwe Fire Emblem-game. Fire Emblem Engage is alweer het zeventiende deel in de serie strategische games. Als je ook benieuwd bent naar wat het precies voor game is, dan zit je hier goed. Vandaag vertel ik je namelijk alles wat je moet weten over Fire Emblem Engage!

Wat is Fire Emblem Engage?

Fire Emblem Engage is het zeventiende deel in de Fire Emblem-franchise. Deze game die op 20 januari verschijnt op de Nintendo Switch volgt het verhaal van Alear, die een Divine Dragon blijkt te zijn. Alear krijgt de taak om het land van Elyos te beschermen tegen een groep die de eeuwenoude Fell Dragon Sombron proberen te bevrijden. Sombron heeft Elyos een lange tijd geleden proberen over te nemen, maar is toen een halt toe geroepen. Nu hij weer vrij dreigt te komen, moet Alear de twaalf Emblem Rings zien te bemachtigen om Elyos te redden. Elyos bestaat uit twee grote continenten. Aan de buitenkant zit een ring die verdeeld is onder de vier rijken genaamd Firene, Brodia, Elusia en Solm. In het midden van de ring zit het tweede continent, met het rijk Lythos erin.

Welke personages heeft Fire Emblem Engage?

Fire Emblem Engage is een bijzondere game. De game kent namelijk heel veel verschillende personages. Naast nieuwe personages die specifiek horen bij het verhaal van Fire Emblem Engage, zoals Alear, zitten er ook heel wat oude bekenden in. Deze personages kun je oproepen via de Emblem Rings. De volgende personages zijn bevestigd die als Emblems naar Fire Emblem Engage komen:

 • Marth (Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light en Fire Emblem: Mystery of the Emblem)
 • Celica (Fire Emblem Gaiden en Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia)
 • Sigurd (Fire Emblem: Genealogy of the Holy War)
 • Leif (Fire Emblem: Thracia 776 en Fire Emblem: Genealogy of the Holy War)
 • Roy (Fire Emblem: The Binding Blade)
 • Lyn (Fire Emblem: The Blazing Blade)
 • Eirika (Fire Emblem: The Sacred Stones en Fire Emblem Awakening)
 • Ephraim (Fire Emblem: The Sacred Stones)
 • Ike (Fire Emblem: Path of Radiance en Fire Emblem: Radiant Dawn)
 • Micaiah (Fire Emblem: Radiant Dawn)
 • Lucina (Fire Emblem Awakening)
 • Corrin (Fire Emblem Fates)
 • Byleth(Fire Emblem: Three Houses en Fire Emblem Warriors: Three Hopes)

Alles Wat je Moet Weten Over Fire Emblem Engage2

Wat is de gameplay van Fire Emblem Engage?

Fire Emblem Engage is, net zoals de andere games uit de serie, een tactische RPG. Gameplay in Fire Emblem Engage bestaat uit turn-based tactische gevechten en non-combat gedeeltes waarbij je in je hub-gebied kunt rondlopen. De game kent heel wat bekende gameplayfeatures die we in eerdere games ook hebben gezien. Zo is de Weapon Triangle tijdens gevechten weer ontzettend belangrijk. Dit steen-papier-schaar-systeem leert ons welke wapens goed zijn tegen andere wapens. Ook zit er weer een hub-gebied in Fire Emblem Engage, genaamd Somniel. In dit gebied kun je rondlopen en praten met de verschillende andere personages. Hiermee versterk je hun band met ze, wat weer fijne dingen kan opleveren. Ook kun je jezelf voorbereiden op de volgende gevechten door bijvoorbeeld nieuwe accessoires aan te schaffen.

Wat nieuw is in Fire Emblem Engage, zijn de Emblem Rings. Dit zijn speciale accessoires die je kunt dragen. Wanneer één van je personages een Emblem Ring om heeft, dan krijgt hij of zij speciale bonussen en vaardigheden. Daarnaast krijgt het personage door het dragen van de ring ook de hulp van een Spirit-versie van een bekende Fire Emblem Lord uit één van de vorige delen, die een Emblem wordt genoemd. Je kunt tijdens een gevecht ook een speciaal metertje vullen en wanneer deze vol is, zal je personage zichzelf samenvoegen, of Engagen, met de Emblem. Dit speelt voor drie beurten lang speciale sterke vaardigheden vrij. Daarnaast komen we nog meer bekende personages uit vorige delen tegen in de vorm van Bond Rings. Deze ringen kun je gebruiken om de Emblem Rings te versterken met kleine stat boosts. Bond Rings kun je verkrijgen middels en gacha-systeem.

Alles Wat je Moet Weten Over Fire Emblem Engage1

Wanneer komt Fire Emblem Engage uit?

Fire Emblem Engage komt uit op 20 januari 2023

Op welke platformen komt Fire Emblem Engage uit?

Fire Emblem Engage komt uit op de Nintendo Switch.

Hoeveel kost Fire Emblem Engage en welke edities zijn er?

Fire Emblem Engage kost € 59,99. Dit is de prijs van de standaardeditie. Deze editie is zowel als fysieke editie in gamewinkels te verkrijgen, als digitaal in de Nintendo eShop. Via de eShop is de game vanaf nu ook al te pre-orderen.

Naast de standaardeditie komt er straks ook een speciale editie van de game beschikbaar. Deze speciale editie wordt de Fire Emblem Engage Divine Edition genoemd en kent een paar leuke extra's. Naast een fysieke copy van Fire Emblem Engage bevat de Divine Edition ook een steelbook waar je de game in kunt bewaren, een poster in A1-formaat, een softcover artbook en een setje kaarten met artwork van de personages erop. Voor de Divine Edition moet je wel wat knaken neertellen. Afhankelijk van de winkel waar je het bestelt, kost deze speciale editie je tussen de €94,95 en €109,98.

Alles Wat je Moet Weten Over Fire Emblem Engage

Krijgt Fire Emblem Engage een uitbreidingspas?

Fire Emblem Engage krijgt straks ook een uitbreidingspas. Deze uitbreidingspas brengt veel nieuwe content naar de game en kost €29,99. De uitbreidingspas bestaat uit vier verschillende DLC-pakketten met content die verspreidt over het jaar uitkomen. Zo is er dus altijd wat om naar uit te kijken. De eerste lichting met nieuwe content verschijnt gelijk op de releasedatum van de game zelf, op 20 januari. In dit eerste DLC-pakket zitten extra Emblems, extra voorwerpen, nieuwe accessoires en een speciale Silver Card die je dertig procent korting geeft in de Armory en Item Shop.

DLC-pakketten 2 en 3 komen later dit jaar uit. Deze beide pakketten bevatten extra Emblems die je in de game kunt vrijspelen. Daarnaast bevat het tweede DLC-pakket ook extra voorwerpen en nieuwe accessoires. Tot slot komt voor het einde van het jaar ook nog een vierde DLC-pakket uit. Dit laatste DLC-pakket een compleet nieuw verhaal en nieuwe speelbare Classes. Wat exact de inhoud van de drie nieuwe DLC-pakketten zijn en wanneer deze uitkomen, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. De uitbreidingspas is nu ook al te pre-orderen via de Nintendo eShop, of in combinatie met de game te bestellen.

Kun je amiibo gebruiken met Fire Emblem Engage?

In Fire Emblem Engage kun je ook gebruikmaken van eventuele amiibo die je hebt. Je kunt elke amiibo, dus ook amiibo uit andere series dan Fire Emblem, gebruiken met de game. Deze leveren je verschillende herbruikbare voorwerpen op. Wanneer je echter een amiibo uit de Fire Emblem-serie gebruikt, kun je speciale muziektracks, kostuums en relay-tickets krijgen die je kunt gebruiken om deel te nemen aan Relay Trial-gevechten. De amiibo die deze bonussen geven, zijn Marth, Ike, Robin, Lucina, Roy, Corrin, Chrom, Byleth, Alm, Celica, Chrom en Tiki.

Zo, nu weet je alles wat je moet weten over Fire Emblem Engage. Is het een game die jij volgende week wilt gaan spelen?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?