Alles wat je moet weten over: Hogwarts Legacy

Geplaatst:

Met februari voor de deur, laat ook de release van Hogwarts Legacy niet lang meer op zich wachten. Deze game speelt zich af in het universum van de populaire Harry Potter-boeken, maar dan in het verleden. Nadat Hogwarts Legacy meerdere keren is uitgesteld, is de release toch echt dichtbij. Hier zet ik even alle belangrijke informatie over Hogwarts Legacy voor jullie op een rij.

Wat is Hogwarts Legacy?

Midden in de pandemie van 2020 werd Hogwarts Legacy aangekondigd tijdens een PlayStation Showcase. Hierin werden kort een aantal gameplaybeelden van de game getoond, maar toch was de informatie over Hogwarts Legacy op dat moment schaars. Nu is er gelukkig veel meer informatie beschikbaar. Hogwarts Legacy is een open wereld actie RPG van de Amerikaanse ontwikkelaar Avalanche Software en wordt uitgegeven door Portkey Games. Dit is de eerste AAA-game voor de ontwikkelaar die misschien bekend is van Disney Infinity. Specifieke details over het verhaal zijn helaas nog niet bekend, maar wat er op dit moment bekend is, is dat spelers een nieuwe student zijn aan Hogwarts. Waar je normaal begint als een eerstejaars student, stroom je nu in als een vijfdejaars. Om je schoolachterstand in te halen moet je verschillende missies en quests voltooien, naast je werkzaamheden voor het ministerie om een Goblin opstand te onderzoeken. Buiten het volgen van lessen op school en werken om, is het ook mogelijk om de buitenwereld te ontdekken door te vliegen op een bezem.

De gameplay van Hogwarts Legacy

In Hogwarts Legacy creëer je een eigen personage met uitgebreide customization opties. Dit is ook degene die je bestuurt gedurende de game. Je gebruikt spreuken om jezelf te verdedigen tegen monsters en kwaadaardige tovenaars, maar ook om vele geheimen te vinden in Hogwarts en andere delen van de wereld die je in de game kunt bezoeken. Deze progressie kun je bijhouden en inzien in je speciale Field Guide. Dit is een speciaal boek dat je van de Hogwarts professoren hebt gekregen om je leerachterstand bij te houden en weg te werken. Op dit moment is er bevestigd dat je behalve het kasteel met de verschillende klaslokalen en common rooms, ook Hogsmeade en Diagon Alley kunt verkennen. De ontwikkelaars hebben ook aangegeven dat je delen buiten Zweinstein kan bezoeken door te vliegen op je bezem in Hogwarts Legacy. Het is niet bekend welke locaties dat precies gaan zijn.

Je kunt verschillende verhaallijnen volgen in Hogwarts Legacy. Zo heb je de main quest, waarin je de Goblin rebellie onderzoekt, maar ook vele sidequests waarmee je studenten, professoren en andere tovenaars helpt in de wereld. Natuurlijk is het ook mogelijk om lessen te volgen in Hogwarts Legacy. Sommige zijn verplicht, maar veel zijn ook vrijwillig. Avalanche raadt wel aan om veel lessen te volgen om zo je vaardigheden als tovenaar te verbeteren.

Hogwarts Legacy multiplayer

Kun je Quidditch spelen in Hogwarts Legacy?

Helaas is er bevestigd dat de sport Quidditch niet in Hogwarts Legacy te spelen is. Je kunt wel vliegen op een bezem.

Welke spreuken zitten er Hogwarts Legacy?

Natuurlijk is Hogwarts Legacy niet compleet zonder spreuken. In de game kunnen we als tovenaar of heks ook de nodige spreuken gebruiken. Dit zijn alle toverspreuken die in Hogwarts Legacy zitten:

 • Accio: Met deze spreuk kun je verschillende objecten oproepen. In Hogwarts Legacy kan deze spreuk onder andere gebruikt worden om platformen op te roepen om zo gebieden te verkennen.
 • Avada Kedavra: Ook bekend als de doodsvloek en is één van de drie onvergeeflijke vloeken. Je vermoordt hiermee je doelwit.
 • Crucio: Staat ook wel bekend als de martel vloek. Met deze spreuk doe je jouw doelwit onverdraaglijke pijn. Dit is één van drie onvergeeflijke vloeken in het Harry Potter-universum.
 • Confrigo: Zorgt voor een explosie bij je doelwit.
 • Descendo: Met deze spreuk kan je objecten en vijanden neerslaan.
 • Diffindo: Is een spreuk die door je doelwitten heen snijdt.
 • Flipendo: Een spreuk die jouw doelwit achteruit slaat.
 • Imperio: Eén van de drie onvergeeflijke vloeken. Laat je doelwitten alles doen wat je wilt.
 • Incendio: Een spreuk die vuur oproept en gebruikt kan worden om dingen mee in brand te steken.
 • Lumos: Laat de top van je toverstok oplichten en wordt vooral gebruikt als een soort magische zaklamp.
 • Oppugno: Stuurt objecten op je doelwit af.
 • Petrificus Totalus: Deze spreuk verstijft je doelwit volledig.
 • Protego: Een verdedigingsspreuk die je beschermt tegen de impact en schade van spreuken van tegenstanders.
 • Revelio: Toont verborgen objecten en berichten in Hogwarts Legacy.
 • Rictusempra: Laat je doelwit zich letterlijk kapot lachen in een lachbui zolang jij het wilt.
 • Riddikulus: Is een speciale spreuk die Boggarts forceert een andere vorm aan te nemen.
 • Stupefy: Is een spreuk die in gevechten gebruikt wordt om tegenstanders te verdoven.
 • Wingardium Leviosa: Laat kleine dieren en objecten zweven.
 • Een onbekende spreuk: In de trailers is er nog een onbekende spreuk te zien die nog geen officiële naam heeft gekregen. Het heeft een rode kleur en lijkt gebruikt te worden in duels.
 • Mysterious Magic: In Hogwarts Legacy ben jij de enige tovenaar die gebruik kan maken van de onbekende kracht Mysterious Magic. Zelf jouw professoren snappen niet wat het is. Het is bevestigd dat deze magie gebruikt kan worden in gevechten, maar wat de specifieke spreuken zijn is nog onbekend.

Zit Harry Potter in Hogwarts Legacy?

Omdat Hogwarts Legacy zich bijna een eeuw voor de Harry Potter-boeken afspeelt, gaan we Harry, zijn vrienden en vijanden niet zien. Wel is er bevestigd dat er een aantal voorouders een rol spelen. Zo vervult acteur Simon Pegg in Hogwarts Legacy een grote rol, namelijk die van schoolhoofd Phineas Nigellus Black, de voorouder van Harry’s peetoom Sirius Black. Aan zijn rechterhand staat de transfiguratie professor Matilda Weasley, die waarschijnlijk de voorouder is van één van Harry’s beste vrienden Ron Weasley. Of er andere personages in Hogwarts Legacy zitten met een familieband met een personage uit de boeken, is helaas nog niet bekend.

Simon Pegg Hogwarts Legacy

Op welke platformen verschijnt Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy komt uit voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series, Xbox One, pc en de Nintendo Switch.

Wat is de releasedatum van Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy komt 10 februari officieel uit voor de PlayStation 5, Xbox Series en pc. Vanwege problemen is de last gen-versie van Hogwarts Legacy uitgesteld. Op 4 april komt de game uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Tot slot verschijnt Hogwarts Legacy 25 juli op de Nintendo Switch.

Heeft Hogwarts Legacy multiplayer?

Avalanche heeft bevestigd dat Hogwarts Legacy geen multiplayer bevat. Het is een volledige single player RPG.

Welke dieren en wezens zitten er in Hogwarts Legacy?

De magische wereld van Harry Potter is gevuld met de nodige wezens en monsters. Hier zijn degene die wij sowieso in Hogwarts Legacy gaan tegenkomen:

 • Boggarts: Zijn monsters die de vorm van de grootste angst van hun slachtoffers aannemen.
 • Centaurs: Deze wijze wezens leven in het Verboden Bos bij Zweinstein. Ze zijn zeer wijs en kunnen heel goed de toekomst voorspellen door de planeten en sterren te lezen.
 • Draken: We gaan het in Hogwarts Legacy ook opnemen tegen draken. Deze vuurspuwende wezen lijken grote obstakels voor spelers te worden in de game.
 • Dementors: Deze monsters geven veel fans de kriebels. Dementoren zijn de bewakers van de tovenaarsgevangenis Azkaban en zuigen al het geluk uit hun gevangen om ze zo in de toom te houden.
 • Goblins: Deze wezens spelen een grote rol in Hogwarts Legacy. Tijdens de game is er namelijk een rebellie van de Goblins gaande, omdat ze het zat zijn om als tweederangs burgers behandelt te worden in de tovenaarswereld.
 • Graphorns: Dit wezen komt fans van de Fantastic Beast films bekend voor. Graphorns hebben een enorme kroon van hoorns en een massa tentakels die hun mond bedekken. In Hogwarts Legacy moeten we het tegen deze titanen opnemen, maar dit kun je doen met een gevecht of door ze te kalmeren.
 • Golden Snidget: Deze kleine vogels zijn letterlijk van goud. In de Middeleeuwen werden deze vogels gebruikt in Quidditch, maar uiteindelijk werd de Snitch uitgevonden als diervriendelijke alternatief.
 • House-elves: House-elves of Huis-elven zijn ook in Hogwarts Legacy te vinden. Deze wezens dienen tovenaarsfamilies hun leven lang als slaaf. Ze kunnen bevrijd worden van hun dienstverband als hun eigenaar een kledingstuk aan ze geeft.
 • Hippogriffs: Deze trotse dieren zijn half paard en half Griffioen en prachtig om te zien in de lucht. Vergeet alleen niet te buigen, voordat je ze benadert! Ze hebben namelijk een kort lontje als je ze onrespectvol behandelt.
 • Inferi: De Inferi zijn misschien wel één van de meest duistere wezens in het Harry Potter-universum. Dit zijn namelijk gereanimeerde lijken die de bevelen van hun meester volgen. Gelukkig zijn ze zwak tegen vuur, dus hopelijk leren we heel snel Incendio op Hogwarts.
 • Mooncalves: Deze schattige wezens komen alleen hun hol uit bij een volle naam. Met hun grote ogen en lange nek hebben ze een uniek, schattig uiterlijk.
 • Nifflers: Deze molachtige wezens houden van glinsterende dingen, dus pas op je waardevolle spullen, anders gaat de Niffler er misschien mee vandoor!
 • Poltergeist: De Poltergeist Peeves uit de Harry Potter-boeken keert ook terug in Hogwarts Legacy. Deze ondeugende geest haalt de nodige grappen uit en houdt er van om het leven van studenten zuur te maken.
 • Reuze spinnen: De reusachtige spinnen, waar Harry en Ron van moesten ontsnappen in The Secret Chamber keren helaas ook terug in Hogwarts Legacy. Hopelijk krijgen we de optie om ver bij ze uit de buurt te blijven.
 • Spoken: De Zweinstein spoken zijn ook in Hogwarts Legacy te vinden. Spoken zijn in de Harry Potter-wereld geesten van overleden tovenaars die zijn blijven plakken.
 • Thestrals: Thestrals lijken ook in Hogwarts Legacy te zitten. Deze skeletachtige paarden zijn onzichtbaar, tenzij je de dood van iemand hebt gezien.
 • Trollen: Deze monsters mogen dan niet de slimste zijn, maar zijn wel supersterk. Dus pas op als je het tegen eentje moet opnemen in Hogwarts Legacy.

Hogwarts Legacy gameplay

Wat zijn de specificaties voor Hogwarts Legacy?

Qua specificaties voor Hogwarts Legacy zijn er voor de Xbox Series-en PlayStation-versies verschillende modi. Avalanche zegt daarvan dat de fidelity modus die op 30 fps draait en de performance modus die op 60 fps draait waarschijnlijk de meest gebruikte modi zullen zijn.

Voor de pc-versie van Hogwarts Legacy worden deze specificaties aangeraden:
CPU: Intel Core i7-8700 (3.2Ghz) of de AMD Ryzen 5 3600 (3.6 Ghz)
RAM: 16 GB.
OS: 64-bit Windows 10.
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce 1080 Ti of de AMD Radeon RX 5700 XT or INTEL Arc A770.
Pixel Shader: 5.1.
Vertex Shader: 5.1.
Ruimte op je pc: 85 GB.
Video RAM: 8192 MB.

Welke edities van Hogwarts Legacy zijn er?

Er zijn in totaal drie edities voor Hogwarts Legacy beschikbaar, waarvan er twee ook digitaal te koop zijn. Zo heb je de normale editie die alleen de standaardgame van Hogwarts Legacy bevat. Deze kost ongeveer €55 voor de last gen-versie en €59,99 voor de pc, Xbox Series en PlayStation 5-versies. De tweede is de Deluxe Edition die je al veel interessante bonussen geeft. Zo krijg je drie dagen eerder toegang tot de game en de Dark Arts Pack. Dit is een cosmetisch pack dat je een Dark Arts Cosmetic Set, een Thestral Mount en Dark Arts Battle Arena geeft. De Deluxe Edition kost tussen de €85 en €90, maar is op dit moment in de aanbieding bij Amazon voor €75. In deze editie zit ook een Dark Arts Garrison Hat om je look helemaal compleet te maken. Deze twee versies zijn ook digitaal beschikbaar om te reserveren. Als laatste heb je de Hogwarts Legacy Collectors Edition. Deze versie bevat alle bonussen van de Deluxe versie van de game, met natuurlijk nog meer extra’s. Zo krijg je een speciale Kelpie robe om te dragen in de game en kost ongeveer €319,98. Verder wordt game geleverd in een speciale doos met daarin een exclusieve steelcase en een beeld van een boek met een zwevende toverstok erboven. Deze versie is op dit moment overal al uitverkocht.

Mensen met de PlayStation 4 en PlayStation 5-versie krijgen ook toegang tot de exclusieve PlayStation Hogwarts Legacy questline Haunted Hogsmeade Shop. In deze quest neemt de speler de winkel van Madam Mason over, maar de winkel blijkt een spookachtig geheim te hebben dat de speler moet zien te ontrafelen.

Zo, dat is alles wat je moet weten over Hogwarts Legacy? Ga jij deze game in huis halen als die uitkomt op 10 februari, of op 4 april voor de last gen-versies of op 25 juli voor de Nintendo Switch?

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hogwarts Legacy

Series

-

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 februari 2023

Ontwikkelaar

Avalanche Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord