Mario + Rabbids Sparks of Hope

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 20 oktober 2022
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Strategie
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Met nog iets meer dan een week voor de boeg voordat Mario en consorten de handen opnieuw ineenslaan met de Rabbids van Ubisoft is het aftellen geblazen. Het eindstation is in zicht, maar sinds de aankondiging is er al aardig wat informatie over deze nieuwe game verschenen. Het gevecht in het koninkrijk wordt verruild voor sprankjes van hoop. Althans, als we afgaan op de titel van de eerste game Mario + Rabbids: Kingdom Battle en diens opvolger Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Om je vast voor te bereiden op dit nieuwe avontuur hebben we alle feiten even op een rijtje voor je gezet.

Welke personages zijn aanwezig in Mario + Rabbids: Sparks of Hope?

Op 21 juni 2021 kwamen Ubisoft en Nintendo met het nieuws naar buiten dat Mario + Rabbids: Kingdom Battle een vervolg krijgt. Sindsdien zijn al veel trailers de revue gepasseerd en hebben we ontzettend veel informatie toegespeeld gekregen. Zo hebben we kunnen zien dat een aantal personages zijn vervangen. Uiteraard kun je in Sparks of Hope nog altijd met Beep-0, Mario. Luigi en Princess Peach in de weer, evenals de rabbid-varianten van de drie laatst genoemden. De vrolijke groene Yoshi is echter dit keer niet van de partij. In plaats daarvan hebben Ubisoft en Nintendo al prijsgegeven dat Bowser een speelbaar personage wordt in Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Daarnaast zijn ook Rabbid Rosalina en een Rabbid genaamd Edge nieuwe speelbare personages.

Waar je Bowser eerder aan de kant van de slechteriken zou verwachten, is het tegendeel dus waar. Niet de kwaadaardige reptielenkoning, maar Cursa heeft snode plannen waardoor een nieuwe Mario + Rabbids avontuur van start gaat. Cursa wil alle energie uit de Sparks zuigen en maakt alles en iedereen kapot die roet in het eten probeert te gooien. Mario en zijn vrienden vormen een team met de Rabbids om de boze plannen van Cursa een halt toe te roepen en reizen in Mario + Rabbids: Sparks of Hope door een grote variëteit aan planeten. Ubisoft heeft al verklapt dat het niet blijft bij de basis game en dat er later meer personages zullen worden toegevoegd middels uitbreidingen. Iets dat we ook zagen bij het eerste deel: Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Zo verscheen voor het vorige deel in 2018 de Mario + Rabbids: Donkey Kong Adventure uitbreiding.

Mario  Rabbids Sparks of Hope2

Komt er een Season Pass voor Mario + Rabbids: Sparks of Hope?

Zoals gezegd bracht Ubisoft vorige keer een uitbreiding uit voor de Mario + Rabbids game, maar dit keer pakt de ontwikkelaar het iets anders aan. Er is namelijk een speciale Season Pass aangekondigd waarmee je toegang krijgt tot de toekomstige uitbreidingen. Deze Season Pass is in principe los te koop, maar als je je verzekerd van de Gold Edition van Mario + Rabbids: Sparks of Hope dan zit de Season Pass daar al inbegrepen. Waar de Season Pass precies allemaal toegang tot geeft is tot op heden nog niet bekend, al hebben Ubisoft en Nintendo al een klein voorproefje gegeven op één van de uitbreidingen die ons te wachten staan.

Niemand minder dan Rayman komt naar Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Rayman kennen we natuurlijk van de platformgames van weleer. De laatste serieuze game waar deze armloze en beenloze publiekslieveling in te zien was, is Rayman Legends. Een game die origineel in 2013 verscheen en naderhand nog een aantal keer opnieuw is uitgegeven. Het wordt dus wel weer eens tijd om dit personage eens goed vertegenwoordigd in een game teug te zien. Wat er daarnaast nog gaat verschijnen op het gebied van aanvullende content is op dit moment nog niet bekend, maar de season pass doet meer dan vermoeden dat het niet blijft bij een avontuur met Rayman.

Mario  Rabbids Sparks of Hope3

Wanneer verschijnt Mario + Rabbids: Sparks of Hope?

Lang hoef je niet meer te wachten voordat Mario + Rabbids: Sparks of Hope uitkomt. Iets minder dan anderhalf jaar na de onthulling lanceert dit nieuwe avontuur. Door de bijzondere samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo heeft Ubisoft voor de tweede keer een unieke game kunnen maken, maar daar staat wel tegenover dat dit een platform-exlusieve game is. De game is binnenkort namelijk alleen te spelen op de Nintendo Switch. De officiële releasedatum van Mario + Rabbids: Sparks of Hope staat gepland op 20 oktober 2022. Het is vrijwel uitgesloten dat deze strategische game ooit voor een ander platform dan Nintendo wordt uitgebracht.

Hoeveel gaat Mario + Rabbids: Sparks of Hope kosten?

De prijs die je straks neerlegt om Mario + Rabbids: Sparks of Hope te kunnen spelen is natuurlijk een beetje afhankelijk van de versie die je koopt. Als je gaat voor de basisversie van de game, dan ben je 59,99 euro kwijt. Tel je daar dertig euro bij op dan verzeker je jezelf van de Mario + Rabbids: Sparks of Hope Gold Edition. Je ontvangt dan naast de Season Pass ook een Glactisch Prestige-pakket, wat eigenlijk zoveel is als een set aan nieuwe wapens in een ruimte thema. Mocht je de uitbreidingen voor Sparks of Hope achteraf los kopen, dan kun je rekenen op 14,99 euro per stuk. Indien er meer dan twee uitbreidingen volgen, ben je met de Gold Edition dus goedkoper uit, dan dat je alle uitbreidingen achteraf los koopt.

Mario  Rabbids Sparks of Hope4

En dat is voor nu alles wat we weten over Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Hopelijk wordt dit nieuwe avontuur net zo interessant als het eerste deel. De gameplaybeelden zijn tot dusver in ieder geval veelbelovend. Deze laten naast de stabiele basis ook een aantal nieuwigheden zien die de sequel extra interssant kunnen maken. Kijk jij al uit naar Mario + Rabbids: Sparks of Hope?

Mario + Rabbids: Sparks of Hope verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch. Wil je meer te weten komen over deze game? Lees dan hier al het Mario + Rabbids: Sparks of Hope nieuws.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?