Drie van die: Redenen waarom je de Rayman DLC moet spelen

Geplaatst: 6 september 2023 11:00
-

Ubisoft bezit over een aantal spraakmakende en herkenbare IP's. Denk maar aan: Assassin's Creed, Prince of Persia, Tom Clancy en de lijst gaat maar door. In de beginfase van de jaren 2000 - waarin iedereen een cartoonachtige mascotte had - was ook Ubi van de partij. Iedereen kent de ledemaatloze held, genaamd Rayman. Het is alweer een tijdje geleden dat we de beste man in een eigen main-line game hebben mogen zien. Sterker nog, dat was tien jaar geleden toen Rayman Legends verscheen. Nu mag Ubi's oude mascotte wederom de spotlight betreden in Mario + Rabbids Sparks of Hope: Rayman in the Phantom Show. Ik heb alvast de DLC uit mogen testen tijdens gamescom en dit is wat mij opviel.

Rayman is back!

Ik werd overvallen door een gevoel van nostalgie, toen ik Rayman anno 2023 weer op mijn beeldscherm zag wandelen. Met een veer in zijn stap en een bepaalde swagger betrad hij het strijdtoneel. Mario + Rabbids Sparks of Hope: Rayman in the Phantom Show toont Rayman in alle glorie. Zijn design is ontzettend sterk en het animatiewerk is sterk. Zijn overdreven reacties zijn goed af te lezen en de ontwikkelaars hebben veel tijd gestoken om hem swingend te doen overkomen. De nieuwe uitbreiding is dan ook doorgespekt met referenties naar de vorige Rayman-games. Zo heeft hij twee kostuums die regelrecht uit Rayman 3 komen, maar is ook de Rayman Origins-soundtrack te spotten. Of wat dacht je van de plum-vruchten die zich uitpakken als turrets? Laat Globox er maar niet achterkomen.

Die gelikte Mario + Rabbids Sparks of Hope gameplay

Wat natuurlijk ook bijdraagt aan Raymans triomfantelijke terugkeer, is dat Mario + Rabbids Sparks of Hope nog steeds één van de beste games is die je op de Nintendo Switch kan aanschaffen. De strategische gameplay is makkelijk op te pakken, terwijl het lekker diepgaand kan zijn voor de spelers die een extra uitdaging zoeken. Middels Rayman in the Phantom Show DLC kunnen spelers met nieuwe levels en gameplaysystemen aan de slag. Samen met Rabbid Mario en Rabbid Peach gaat Rayman de diverse filmproductiesets af om zo de ietwat tegenvallende kijkcijfers van de Phantom Show onder handen te nemen. Verraad ligt echter op de loer en dan is het knokken geblazen! De gameplay van Rayman bestaat uit diverse iconische onderdelen van de gamecarrière die deze held heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Zo kun je zijn haar gebruiken als een helikopter, gebruik je zwevende ringen om door de levens heen te slingeren en bezit Rayman een aantal combat-vaardigheden die fans wel herkennen. Daarnaast zijn de levels doorgespekt met referenties naar de vorige games, dus je kunt je hart ophalen als fan van de franchise.

Rayman in the Phantom Show DLC

De toekomst van een vergeten held

Toen ik Rayman mocht aanschouwen achter gesloten deuren bij Ubisoft begon er een warm gevoel mij bij op te borrelen. De nostalgie is real. Rayman 3 was de allereerste game die ik gespeeld had als kleine kleuter en tot deze dag denk ik hieraan terug. Het was dé game die mijn passie voor de industrie heeft gevormd. Dankzij Rayman 3 ben ik tot deze dag nog bezig met videogames. Sterker nog, het is een groot gedeelte van mijn leven geworden. Daarom heb ik de afwezigheid van Rayman erg gemist, want ik ben deze franchise gewoon ontzettend dankbaar. Mario + Rabbids Sparks of Hope: Rayman in the Phantom Show is een steekproef - een mogelijkheid voor Ubisoft om te kijken wat Rayman nog kan betekenen voor het bedrijf. Heeft het moderne gamelandschap nog plek voor een platformer met de befaamde 'Big Nose'? Mijn antwoord is een overtuigende ja - maar dan moet deze uitbreiding het natuurlijk wel even goed doen. De financiële groene cijfers zijn namelijk broodnodig om de topmannen bij Ubisoft te overtuigen van Rayman's relevantie.

Mario  Rabbids Sparks of Hope Rayman in the Phantom Show DLC1

Ubisoft, ik zeur nu al een paar jaar hierom en het begin is gemaakt. Ik hoop van harte dat deze uitbreiding het goed doet. Niet alleen omdat ik sta te springen om Rayman te mogen verwelkomen in een eigen game, maar ook omdat Mario + Rabbids Sparks of Hope: Rayman in the Phantom Show gewoon een meer dan prima DLC geworden is. Kijkend naar de nieuwe weg die Ubisoft is ingeslagen, hoop ik van harte dat er nog ruimte is voor Rayman. Want zeg nou zelf - een nieuwe 3D-platformer met de 'Protector of the Glade of Dreams' in de hoofdrol? Dat schreeuwt potentie!

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario + Rabbids Sparks of Hope

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

20 oktober 2022

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord