Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Park Beyond

 • Ontwikkelaar Limbic Entertainment
 • Eerste releasedatum 16 juni 2023
 • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score -

Alles wat je moet weten over: Park Beyond

Het zonnetje begint eindelijk een beetje te schijnen en daardoor kun je op je vrije dag gerust naar een pretpark. Als gamer kun je er ook voor kiezen om het pretpark naar je toe te halen. De releasedatum van Park Beyond is nog enkele weken van ons verwijderd. Binnenkort kun je dus zelf je pretpark beheren en digitaal in de achtbaan stappen. Het thema van Park Beyond is duidelijk, maar voordat je de game in huis haalt wil je natuurlijk wat informatie. Ben je benieuwd of jouw pc Park Beyond wel aankan, welke edities er zijn en welke modi Park Beyond heeft? Dan ben je aan het juiste adres.

Park Beyond Alles Wat je Moet weten

Wat is Park Beyond?

Park Beyond is een simulatiegame waarin je je eigen pretpark moet bouwen en managen. Je kunt het vooral zien als een combinatie tussen het nostalgische Rollercoaster Tycoon en het moderne Planet Coaster. Naast het neerzetten van allerlei attracties moet je zelf alle achtbanen bouwen. De game wordt ontwikkeld door het Duitse Limbic Entertainment die bekend is van de Tropico-series. Hoewel dit een strategische citybuilder is, hebben ze hierdoor wel veel ervaring met het maken van managementsystemen en een goede campagne. Ze nemen zich vaak niet al te serieus en die uitstraling heeft Park Beyond ook.

Wat is de gameplay van Park Beyond?

In Park Beyond is het de bedoeling dat je je eigen pretpark bouwt. Je moet dus attracties plaatsen en zelf je eigen achtbanen bouwen. Om de bezoekers tevreden te houden heb je winkels, entertainers, bankjes en toiletten nodig. Het management gedeelte is namelijk belangrijk. Je moet niet alleen rekening houden met de wensen van de verschillende groepen en de huidige trends. Het beheren van je financiën en werknemers is net zo belangrijk. Om je park op te leuken kun je decoratieve stukken plaatsen of zelf gebouwen maken. Op dit punt lijkt de game dan ook erg op Planet Coaster. Een groot en uniek onderdeel zijn de Impossifications. Wanneer de verbazingsmeter volloopt krijg je de mogelijkheid om een winkel of attractie te verbeteren. Daardoor worden ze niet alleen beter maar ook nog vreemder en wilder. Om uiteindelijk meer attracties en thema's vrij te spelen moet je onderzoeken uitvoeren. Park Beyond biedt hierdoor gameplay voor zowel beginners als ervaren bouwers. En door de combinatie van een uitgebreide campagne en sandboxmodus worden er verschillende spelers aangesproken.

Wat is de releasedatum van Park Beyond?

Je kunt op 16 juni aan de slag met Park Beyond.

Voor welke platformen verschijnt Park Beyond?

Park Beyond gaat verschijnen voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series. Je kunt de game dus alleen op de Next-Gen consoles spelen, want er zijn geen plannen om de game uit te brengen voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Hoeveel kost Park Beyond en welke edities zijn er?

Als je de normale editie van Park Beyond wilt kopen dan ben je vijftig euro kwijt. Op Steam kun je ook nog de Deluxe Edition kopen voor tachtig euro. Je krijgt dan de game, de Annual Pass voor aankomende DLC’s, de Season Pass bonus en de Zombeyond Impossification Set. De bonus set bevat dertig decoratieve zombie objecten, een winkel en een attractie.

Deluxe Day 1 Admission Ticket voor pc:

 • De game
 • Drie postkaarten
 • Stickervel
 • Steelbook
 • CD met soundtrack + digitaal
 • Voor 55 euro

Impossified Edition/Collector’s Edition:

 • De game
 • De Season Pass bonus
 • De Annual Pass (voor DLC)
 • Omnicart figurine
 • Een artbook
 • Een poster
 • Lanyard
 • Drie postkaarten
 • Stickervel
 • Steelbook
 • CD met soundtrack + digitaal
 • Voor 120 euro

Park Beyond Impossified Edition

Is er een pre-order bonus voor Park Beyond?

Als je het vorige kopje hebt gelezen dan zie je dat er veel decoratieve items gekoppeld zijn aan de editie die je hebt gekocht. Daarbovenop zijn er ook nog verschillende pre-order bonussen. Als je een pre-order plaatst dan krijg je een speciaal PAC-MAN impossification Set. Hiermee krijg je twee attracties, een winkel, vijf entertainers met een PAC-MAN outfit en dertig decoratieve objecten. Als je Park Beyond besluit te pre-orderen via de Bandai Namco-site dan krijg je een Garden Set met daarin dertig decoratieve objecten die gericht zijn op planten en bloemen.

Kan mijn pc Park Beyond aan?

Als je de game koopt voor de consoles dan hoef je je geen zorgen te maken over allerlei specificaties. Voor de pc is dat wel het geval en daardoor zijn de pc-specificaties al bekendgemaakt. Je kunt alle specificaties hieronder bekijken, maar om de game op 30FPS te draaien met een 1080 resolutie heb je 12 GB aan RAM nodig. Met daarnaast nog een NVIDIA GTX 660 2GB of een AMD HD 7850 2GB grafische kaart. Voor de CPU heb je minimaal een Intel Core i7-4790 of een AMD Ryzen 1500X nodig. Volgens de studio is de aanbevolen combinatie als volgt: Intel Core i7-7700K of een AMD Ryzen 5 3600X met een grafische kaart van NVIDIA GTX 780 3GB of AMD RX 480 4GB. Daarbij heb je 12GB aan RAM en Windows 10 nodig.

Park Beyond PC specificaties

Heeft Park Beyond multiplayer?

Park Beyond is een singleplayer game en heeft daardoor geen multiplayer functie.

Komt Park Beyond naar Game Pass?

Xbox en Bandai Namco hebben nog geen nieuws naar buiten gebracht. Dit betekent dat Park Beyond niet direct wordt toegevoegd aan Game Pass.

Welke modi zitten er in Park Beyond?

In mijn preview van Park Beyond kreeg ik de mogelijkheid om twee modi uit te proberen. De game heeft dus in ieder geval een campagne en een sandboxmodus. De campagne vertelt het verhaal van een parkeigenaar die jou inhuurt om ervoor te zorgen dat zijn parken weer winstgevend worden. Je leert tijdens de campagne de kneepjes van het vak. Ondertussen leer je humoristische personages kennen die je helpen met het managen van het pretpark. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat de campagne ongeveer dertig uur duurt. In de sandboxmodus kun je zelf het startgeld, de map en doelen bepalen. Je kunt ook kiezen of je direct overal toegang tot hebt of dat je hiervoor moet werken. Of er nog meer modi in de game zitten is momenteel nog niet bekend, maar de sandboxmodus geeft in ieder geval ruimte voor veel creativiteit.

Hoeveel thema’s heeft Park Beyond?

Park Beyond heeft in ieder geval vijf thema’s, zonder de pre-order bonussen mee te tellen. Je hebt het snoepgoed thema, Wilde Westen, buitenaardse wezens, DaVinci en het standaard Park Beyond thema. In de Valentijns trailer van Park Beyond kregen we ook attracties te zien met allerlei harten. Het is dus goed mogelijk dat er veel meer thema’s aanwezig zijn. Wat bieden deze thema’s? Voornamelijk decoratieve objecten in de specifieke stijl en voorgebouwde winkels.

Park Beyond Screenshots:

Dit is alles wat je momenteel moet weten over Park Beyond. Nog eventjes en je kunt lekker aan de slag met het bouwen van je eigen pretpark. Mocht je een achtbaan liefhebber zijn dan kun je genieten van de digitale ritjes. Hou volgende maand de site in de gaten voor de review van Park Beyond.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?