Alles wat je moet weten over: Resident Evil 4 Remake

Geplaatst: 25 februari 2023 12:00
-

Er staat een flink karwei te wachten op Capcom. Eén van de meest invloedrijke en ronduit beste horrorgames aller tijden krijgt een remake. Ik heb het natuurlijk over Resident Evil 4. Leon keert in alle glorie terug om de meest belachelijke oneliners te roepen, terwijl hij een arme boer in zijn maag trapt. Vandaag kun je alles lezen wat er tot nu toe bekendgemaakt is over de aanstaande remake.

Wat is Resident Evil 4 Remake?

De aankomende horrorgame van Capcom is een remake van het origineel uit 2005. Je speelt als Leon S. Kennedy. Na de evenementen van Resident Evil 2 is hij gepromoveerd van junior politieagent naar superspion. Hij reist af naar een geheimzinnig dorpje in Europa om de dochter van de Amerikaanse president te redden. Hij komt er echter snel achter dat er iets vreselijk mis is met de dorpsbewoners. Al snel wordt het een strijd om te overleven.

Is Resident Evil 4 Remake hetzelfde als het origineel?

Ja en nee. De Resident Evil 4 remake blijft trouw aan het origineel. Het respecteert de visie van diens voorganger en volgt hetzelfde plot. We zien echter in de trailers dat er genoeg veranderd is. Niet alleen zijn de graphics een stuk beter, maar er zijn ook diverse gameplayveranderingen toegepast. Het plot lijkt op een aantal punten aangepast te zijn, maar niets baanbrekend in dit opzicht.

Wat is de gameplay van Resident Evil 4 Remake?

De Resident Evil 4 remake is een actie/horrorgame. Leon maakt gebruik van een groot arsenaal aan wapens om de doorgedraaide dorpgekkies te bevechten. Ammunitie is echter schaars, dus spelers moeten zeer zorgvuldig aan het werk gaan om heelhuids de game door te komen. Door goed je omgeving in de gaten te houden, kun je diverse items vinden die je helpen in jouw strijd. Het zal nodig zijn, want de game zit vol met agressieve vijanden en imponerende eindbazen.

Wat is er nieuw in Resident Evil 4 Remake?

Er zijn een aantal nieuwe zaken te bespeuren in RE4 Remake. Zo zijn er nieuwe vijanden te vinden. Een voorbeeld hiervan is een Genado met een stierenkop en een massieve hamer. Leon krijgt gelukkig ook beschikking tot nieuwe wapens. Een voorbeeld hiervan is de kruisboog. Qua gameplay zijn er ook nieuwe features te vinden. Zo kan Leon nu met zijn mes vijandelijke aanvallen pareren en kun je gebruik maken van stealth om de aandacht van je af te houden. Ashley - de dochter van de president die jij moet redden - heeft ook wat nieuwe moves in huis. Ze zal nu altijd de vijand ontlopen, mits dat mogelijk is. Wanneer ze dan toch een tik krijgt, is het niet meteen game over. Spelers krijgen de kans om haar te reviven.

Is de Merchant terug in Resident Evil 4 Remake?

Ja, je favoriete Australische potloodventer is terug en verkoopt ook ditmaal een grote hoeveelheid aan upgrades en andere belangrijke items, zoals nieuwe wapens. Bij hem kun je gevonden schatten inleveren voor peso's. Wanneer je diverse schatten combineert, kun je de waarde flink doen stijgen. Met wat geduld kun je dus heel wat meer uitbetaald krijgen.

Keert Mercenaries Mode terug in Resident Evil 4 Remake?

Ja, maar de gamemodus is niet meteen beschikbaar op lancering. De Resident Evil 4 remake Mercenaries Mode komt later naar de game als gratis DLC.

Wat is de releasedatum van Resident Evil 4 Remake?

De Resident Evil 4 remake is beschikbaar vanaf 24 maart.

Op welke platformen verschijnt Resident Evil 4 Remake?

De Resident Evil 4 remake komt naar de PS4, PS5, Xbox Series X|S en pc via Steam.

Is er een Collector's Edition van Resident Evil 4 Remake?

Ja, er is een Collector's Edition voor de Resident Evil 4 remake. Daarnaast is er ook een Deluxe Edition. Ik vertel je hier even wat je kan verwachten:

Deluxe Edition:

 • Resident Evil 4 (game)
 • Kostuums voor Leon en Ashley
 • Schermfilters
 • Sentinel Nine-wapen
 • Skull Shaker-wapen
 • In-game schatkaart
 • In-game zonnebril
 • Originele soundtrack swap

Collector's Edition:

 • Resident Evil 4 (game)
 • Resident Evil 4 (steelbook)
 • Extra DLC Pack (alles van de Deluxe Edition)
 • Digitale soundtrack
 • Leon figurine
 • Artbook
 • Poster
 • Opbergdoos

Resident Evil 4 Collectors Edition

Is Resident Evil 4 Remake eng?

Het ligt er natuurlijk aan hoe goed je tegen horror kunt, maar één ding is zeker: de Resident Evil 4 remake is een stuk enger dan het origineel. Dat is één van de punten die Capcom hoopt te verbeteren. Ze willen van RE4 remake een hele griezelige game maken. De trailers tonen in ieder geval een sinistere sfeer, akelige animaties en gruwelijke monsterdesigns.

Krijgt Resident Evil 4 Remake een demo?

Ja, maar de releasedatum van deze betreffende demo is op dit moment nog niet bekend. Zodra dat wel het geval is, lees je het hier terug en in een ander origineel bericht op Gameliner!

Resident Evil 4 Remake in-game screenshots:

Resident Evil 4 Alles Wat Je Moet Weten 1
Resident Evil 4 Alles Wat Je Moet Weten 2
Resident Evil 4 Alles Wat Je Moet Weten 3
Resident Evil 4 Alles Wat Je Moet Weten 4

Gaat het Capcom wederom lukken om een geweldige Resident Evil-game uit te brengen? Komt het een beetje in de buurt van het meesterwerk dat voor het eerst het levenslicht zag in 2005? Binnenkort komen we er achter. Kom vooral eind maart terug om ons eindoordeel te lezen. Speel tot die tijd maar een potje bingo, zoals Leon dat graag ziet.

Check hier ons terugblik artikel over Resident Evil 4. Check hier onze originele Resident Evil 4 review.

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 4 Remake

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

24 maart 2023

Pc, PlayStation 4, VR, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord