Alles wat je moet weten over: SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake

Geplaatst: 15 januari 2023 16:00
-

Er is geen animatiefiguur zo bekend als SpongeBob SquarePants. De gele vierkante spons is de reden geweest voor vele kinderlachjes tijdens de uurtjes vóór en na school. Dankzij de enorme successen in de vorm van tv-series, films en andere media, was het een kwestie van tijd voordat de franchise zich betrad in de videogameterritoriums. Ja, we kennen games, zoals SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated, maar ook anno 2023 gaan THQ Nordic en Purple Lamp Studios ervoor. Lees hier alles wat je moet weten over SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake!

Wat is SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake?

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is een 3D platform/avonturengame. SpongeBob en zijn beste vriend Patrick maken per ongeluk een aantal wensen die de boel op stelten zetten. Via Mermaid's Tears worden er allerlei Wishworlds gecreëerd. SpongeBob gaat samen met Patrick deze werelden bezoeken om zijn vrienden en Bikinibroek te redden.

Wat is de gameplay van SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake?

Zoals je al eerder kon lezen, is SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake een 3D-platformer. Dit wil zeggen dat er veel focust ligt op het voltooien van hindernisbanen en levels met uitdagende parcours. Gelukkig speel je steeds meer vaardigheden vrij om uitdagingen te voltooien, zoals de Fishhook Swing en Karate Kick. Elk level zit gevuld met items die de speler kan verzamelen voor beloningen. Je kunt bijvoorbeeld diverse kostuums vrijspelen voor SpongeBob. Daarnaast kom je ook vijanden tegen. Reken met ze af, zodat jij je vrienden en Bikinibroek in veiligheid kan brengen! Je komt enkele eindbazen tegen in The Cosmic Shake.

Is SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake kindvriendelijk? Is het geschikt voor jonge kinderen?

Ja, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is geschikt voor de jongste kinderen onder ons. De PEGI-rating is 7 jaar door mild geweld, maar dat valt echt reuze mee. Menig fan van SpongeBob kan heerlijk met deze titel aan de gang. Het is een niet dusdanig moeilijk spel, dus SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is ideaal voor de jonge gamer om mee te starten.

Wanneer komt SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake uit?

De releasedatum van SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is bekend. De avonturengame is beschikbaar vanaf 31 januari.

Voor welke platformen verschijnt SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake?

Op vrijwel elk platform is SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake beschikbaar. De titel verschijnt voor de pc via Steam, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. De 3D-platformer is ook te spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S via backwards compatibility. In andere woorden: het profiteert niet van de hardware, maar is wel gewoon te spelen op de modernste consoles.

Welke edities zijn er voor SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake?

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake kent een standaardeditie die je toegang geeft tot de game. Wanneer je de game vooraf bestelt, krijg je zeven extra kostuums voor SpongeBob geïnspireerd door iconische afleveringen, zoals Andersom Dag. Voor de grootste fans is er de BFF Edition. Dit pakketje kost je al snel 250 euro en bevat:

  • SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake + pre-order DLC
  • Cosmic Victory standbeeld - 25cm
  • Set van vier mini-stuiterballen
  • Opblaasbare Patrick - 50 cm
  • BFF amulet met ketting
  • Set van vier placemats 

Heeft SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake multiplayer?

Nee, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake heeft geen multiplayer.

Zitten Sandy, Meneer Krabs en Octo in SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake?

Ja! Er zitten allerlei iconische SpongeBob SquarePants-personages in The Cosmic Shake. Het is de bedoeling dat de speler hen gaat redden uit de verschillende droomwerelden. Alle personages worden ingesproken door hun originele stemacteurs. Ze zijn vaak niet zichzelf, dus pas maar goed op. Ben jij klaar om kennis te maken met de bonte crew van The Cosmic Shake?

Zit Patrick in SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake?

Ja, Patrick is constant aan SpongeBob's zijde in de game. Hij is alleen veranderd in een ballon, dus hij zweeft achter je aan en geeft je constant tips. De game is ook gevuld met humoristisch commentaar tussen de twee gekkies.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake screenshots:

SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 1
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 2
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 3
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 4
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 5
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 6
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 7
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 8
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 9
SpongeBob SquarePants The Cosmic Shake alles wat je moet weten 10

Ben je er klaar voor? SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake nadert en belooft toch een vermakelijk avontuur te worden; zeker voor de wat jongere gamers onder ons. Laat het ons weten als je nog meer vragen hebt en of je de game in huis gaat halen!

Benieuwd naar meer? Check hier onze preview van SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake. We hebben ook een videopreview van SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake in de aanbieding.

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake

Ontwikkelaar:

Purple Lamp Studios

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

31 januari 2023

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord