Alles wat je moet weten over: Stellar Blade

Geplaatst:

Stellar Blade is een nieuwe IP van SHIFT UP Corporation die voorheen games voor de mobiele markt uitbracht. Zelf was ik niet bekend met de ontwikkelaar en de aankomende game, maar na het spelen van demo is mijn interesse gewekt. Mocht jij ook meer willen weten over onder andere de game, de verschillende edities en de gameplay dan kun je dat in deze Alles wat je moet weten over Stellar Blade vinden.

Wat is Stellar Blade?

In Stellar Blade is de aarde verwoest door de Naytibas en zij hebben de mensheid bijna uitgeroeid. De overlevenden zijn gevlucht naar een kolonie in de ruimte en maken plannen om de aarde te heroveren en de kwaadaardige aliens te vernietigen. Als lid van de 7e Airborne Squad reist Eve naar onze gehavende planeet om met haar squadron de Naytibas te bevechten. Daarnaast probeert ze erachter te komen wat er precies op de aarde gebeurd is door de overblijfselen van de menselijke beschaving te onderzoeken. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot. De Naytibas zijn sterker dan gedacht en tijdens haar zoektocht komt ze erachter dat niets blijkt te zijn wat het lijkt.

Is Stellar Blade een sequel?

Nee, Stellar Blade is een nieuwe IP. De ontwikkelaar, SHIFT UP Corporation, maakte voorheen games voor de mobiele markt (Destiny Child, Defense War, Goddess of Victory) en brengt voor het eerst een game voor een console uit.

Had Stellar Blade voorheen een andere naam?

Ja, Stellar Blade heette voorheen Project Eve, maar heeft eind 2022 een nieuwe naam gekregen.

Stellar Blade4

Wanneer komt Stellar Blade uit?

Voor de naamsverandering zou de game ergens in 2023 verschijnen, maar in februari dit jaar werd de releasedatum van Stellar Blade bekendgemaakt. De game is vanaf 26 april 2024 te spelen.

Is er een demo uit voor Stellar Blade?

Ja, sinds 29 maart is er een speelbare demo beschikbaar voor de game. In de preview van Stellar Blade kun je over mijn ervaringen met de demo lezen.

Wat is de gameplay van Stellar Blade?

Stellar Blade wordt omschreven als een hack ’n slash action adventure, maar na het spelen van de demo vind ik dat wat kort door de bocht. De nadruk ligt meer op het verdedigen en pareren, zodat je openingen creëert om te hacken en slashen. Daarnaast kan Eve in een semi open wereld de planeet verkennen en NPC’s helpen met missies.

Stellar Blade5

Hoeveel kost Stellar Blade en welke edities zijn er?

Stellar Blade krijgt twee edities: Stellar Blade Standard Edition (79,99) en Stellar Blade Digital Deluxe Edition (89,99). De standaard editie bevat alleen de main game en eventueel de pre-orderbonussen: een droppingspak, een klassieke ronde bril en oorpantser-oorbellen voor Eve. De Digital Deluxe Edition bevat naast de main game en pre-orderbonussen: een Stargazer-pak, bril met half montuur en rechthoekige oorbellen voor EVE. Ook vind je een Stargazer-jas voor Lily, Stargazer-kleding voor Adam en Stargazer-pakket voor de drone, 2000 VP-EXP en 5000 goud (in-game valuta).

Welke personages zitten in Stellar Blade?

Eve is als lid van de 7e Airborne Squad de protagonist van Stellar Blade en met haar neem je het op tegen de Naytibas. Je krijgt hulp van verzamelaar Adam die het leven van Eve heeft gered en haar naar Xion heeft gebracht, de laatst overgebleven stad op aarde. Ze hebben afgesproken om elkaar te helpen door samen te werken. Ook krijg je hulp van de technicus, Lily, die Eve helpt met upgrades. De Drone is de plaatsvervanger van Adam tijdens de missies die je voorziet van nuttige informatie.

Op welke platformen komt Stellar Blade uit?

Stellar Blade is een PlayStation 5 exclusive.

Stellar Blade6

Komt Stellar Blade uit op de pc of Xbox/Xbox Game Pass?

Voorlopig zijn er geen plannen om de game voor de pc of de Xbox uit te brengen.

Heeft Stellar Blade multiplayer/co-op?

Nee, Stellar Blade is een single player avontuur.

Krijgt Stellar Blade post-launch content?

De ontwikkelaar heeft wel aangekondigd dat er gratis DLC voor de game wordt ontwikkeld. Deze DLC zal bestaan uit een New Game+ voor Stellar Blade en extra cosmetische items.

Zitten er toegankelijkheidsopties in Stellar Blade?

Stellar Blade heeft twee verschillende moeilijkheidsgraden. In de Story modus zijn de vijanden minder sterk en krijg je meer ruimte voor de parry, zodat je je meer op het verhaal kunt focussen en niet door de gevechten overweldigd wordt. In de Normal modus word je meer uitgedaagd door sterkere vijanden en vereist de parry een precieze timing. Dit is voor de gamers die van snelle en uitdagende gevechten houden.

Stellar Blade7

Zo, nu ben je op de hoogte en kun je beter bepalen of de game iets voor jou is. Mocht je nog twijfelen dan kun je de demo downloaden en de game zelf uitproberen. Ik ga alvast proberen de aarde te redden en zie jullie graag terug bij de review van Stellar Blade.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Stellar Blade

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

26 april 2024

Ontwikkelaar

SHIFT UP Corporation

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord