Alles wat je moet weten over: Tales of Kenzera: ZAU

Geplaatst:
Aangepast: 18 april 2024 12:24

Tales of Kenzera: ZAU is de aankomende Metroidvania - en tevens debuutgame - van Surgent Studios. We hebben dit jaar al een aantal spraakmakende titels in dit subgenre mogen verwelkomen, zoals Prince of Persia: The Lost Crown, ULTROS en ENDER MAGNOLIA: Bloom in the Mist, maar nu wil uitgever Electronic Arts via het EA Originals-programma ook een impact maken. In dit alles wat je moet weten over-artikel ga je goed voorbereid het avontuur in. Ben jij klaar voor een emotionele en exotische ervaring? Lees dan maar snel verder!

Wat is Tales of Kenzera: ZAU?

Tales of Kenzera: ZAU is een narratief-gedreven en actievolle Metroidvania. Dit subgenre is te herkennen aan het (2D) platforming en het ontgrendelen van vaardigheden om zo progressie te boeken in de naadloos verweven wereld. Tales of Kenzera: Zua is geïnspireerd op de rijke mythen van de Bantoeculturen. De titel wordt ontwikkeld door Surgent Studios en uitgegeven door Electronic Arts.

Wat is het verhaal van Tales of Kenzera: ZAU?

Tales of Kenzera: ZAU is een 'coming of age story'. Dit is een genre binnen verhaalvertelling dat zich richt op de psychologische en morele groei van de hoofdpersoon. Dat is nodig ook, want in deze Metroidvania speel je als Zau. Hij is net zijn Baba verloren - oftewel zijn vader. Hij kan dit verlies niet accepteren en reist af naar de geestenwereld om zijn geliefd familielid terug te brengen. De confrontatie met de God van de Dood staat op de loer en Zau moet zijn eigen emoties weten te accepteren om zo een volwaardige Nganga (geneeskundige sjamaan) te worden.

Hoeveel werelden heeft Tales of Kenzera: ZAU?

Er zijn twee verschillende werelden aanwezig in Tales of Kenzera: ZAU. De moderne wereld en de mythische geestenwereld van Kenzera. Spelers hebben verschillende doelen die ze moeten bereiken in de twee distinctieve scenes.

Wat is de gameplay in Tales of Kenzera: ZAU?

Tales of Kenzera: ZAU is dus een Metroidvania. Je gaat je vooral bezighouden met twee gameplaysystemen: platforming en combat. De platforming bestaat uit acrobatisch stunten om zo de levels door te komen. Je krijgt te maken met valstrikken en gevaarlijke omgevingen, maar wanneer je goed je mobiliteit op orde hebt, kom je er doorheen. De combat in Tales of Kenzera: ZAU is andere koek. De geestenwereld zit vol met spirituele tegenstanders en Zau gebruikt zowel het masker van de zon als het masker van de maan om de strijd aan te gaan. Het masker van de zon geeft de jonge sjamaan melee-vaardigheden, terwijl het masker van de maan juist zorgt voor aanvallen vanaf een afstand.

Hoe lang duurt Tales of Kenzera: ZAU?

Volgens Surgent Studios heb je ongeveer tussen de acht en tien uur nodig om de campaign door te spelen. Wil je alles ontdekken wat deze titel te bieden heeft? Dan moet je rekenen op ongeveer twaalf tot vijftien uur aan speeltijd.

Wie zijn onderdeel van de cast in Tales of Kenzera: ZAU?

De Engelse cast, inclusief hun in-game-personage en credits, bestaat uit:

 • Zau en Zuberi: Abubakar Salim, oprichter van Surgent Studios en BAFTA-genomineerd acteur [Raised by Wolves, House of the Dragon, Assassin's Creed Origins]
 • Kalunga: Tristan D. Lalla [Longshot, Nurses, Assassin's Creed Freedom Cry]
 • Bomani: Steve Toussaint [House of the Dragon]
 • Liyana: Dominique Moore [Horrible Histories, Hotel Trubble, Paddington Green]
 • Mama: Letoya Makhene [Home Wrecker]
 • Sabulana: Simona Brown [Behind Her Eyes]
 • GaGorib: Abraham Popoola [GaGorib, Griot Lamp, Atlas, Star Wars Andor]

De Swahilische cast, inclusief hun in-game-personage en credits, bestaat uit:

 • Zau and Zuberi: Neville Misati [Rafiki]
 • Kalunga: Maqbul Mohammed [Weakness]
 • Sabulana: Amalie Chopetta [Holiday Fiance]
 • Bomani: Melvin Alusa [Mission to Rescue]
 • Liyana: Grace Nyokabi
 • Mama: Edith Ithongo’o [Igiza]

Tales of Kenzera ZAU preview

Wat is de releasedatum van Tales of Kenzera: ZAU?

Tales of Kenzera: ZAU verschijnt op 23 april.

Lanceert Tales of Kenzera: ZAU op PlayStation Plus?

Ja! In een PlayStation Blog werd de komst van de Metroidvania bevestigd. Tales of Kenzera: ZAU is vanaf dag één speelbaar via PlayStation Plus. Komt de titel van Surgent Studios ook naar Game Pass? Wellicht wat later - en dan wel via EA Play.

Op welke platformen lanceert Tales of Kenzera: ZAU?

Tales of Kenzera: ZAU lanceert op de pc, Xbox Series X|S, PlayStation 5 en Nintendo Switch. Je bent €20,- kwijt voor de aankoop.

Tales of Kenzera ZAU preview 2

Tales of Kenzera: ZAU belooft een memorabel avontuur te worden en wij bij Gameliner zijn er ook als de kippen bij. Hou onze website in de gaten voor al het nieuws rondom Tales of Kenzera: ZAU. Wil je onze eerste indrukken lezen? Check dan hier onze Tales of Kenzera: ZAU preview.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tales of Kenzera: ZAU

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 april 2024

Ontwikkelaar

Surgent Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord