Alles wat je moet weten over: Zelda: Tears of the Kingdom

Geplaatst: 23 april 2023 12:00
Aangepast: 23 april 2023 13:59
-

Nog maar heel even wachten en dan kunnen we eindelijk The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom spelen. In de afgelopen weken hebben we de nodige nieuwe informatie gekregen door middel van tweets en social media posts van Nintendo. Mijn hype is compleet na de laatste trailer, zoals je kunt lezen in mijn Tears of the Kingdom Opinion. Nu is het aan mij om alle informatie voor jullie overzichtelijk op een rij te zetten, dus pak snel je Master Sword en mysterieuze Zonai hand, want dit is alles wat je moet weten over The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom!

Wat is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is een actie-avonturengame ontwikkeld door de Japanse game ontwikkelaar Nintendo. De game is onderdeel van The Legend of Zelda-franchise en is de twintigste game in de serie (spin-offs niet meegerekend).

Is Tears of the Kingdom een vervolg of prequel?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild uit 2017. Lees hier Alex’ Breath of the Wild review, mocht je meer willen weten over het eerste deel.

Wat is de gameplay van Tears of the Kingdom?

Veel gameplay elementen zijn nog niet onthuld. Wat er bekend is, is getoond tijdens de Tears of Kingdom gameplay-presentatie van 28 maart. Waar met name Links nieuwe vaardigheden werden behandeld. In Tears of the Kingdom heeft Link een mysterieuze arm die hem totaal nieuwe vaardigheden geeft. De naam van de arm is helaas nog onbekend maar een aantal krachten die de arm aan Link geeft zijn als volgt:

  • Ascent: Deze vaardigheid geeft Link de kracht om door muren en toppen van grotten heen te zwemmen om zo sneller hogere punten te kunnen bereiken. Dit bespaart Link en dus ook de speler de nodige tijd en energie. Het kan zo zijn dat dit niet voor elke berg of grot telt, maar daar is helaas nog te weinig over bekend.
  • Fuse: Laat Link dingen met elkaar fuseren, waardoor hij nieuwe wapens kan maken. Het geeft de speler ook de mogelijkheid om speciale items zoals ruby’s en Chuchu slimes aan je pijlen toe te voegen om zo elementenpijlen te kunnen maken zonder heel Hyrule daarvoor te moeten afzoeken of veel rupees ervoor te moeten betalen.
  • Recall: Laat Link de tijd een beetje terugdraaien. Deze vaardigheid kan hij gebruiken om bijvoorbeeld met gevallen rotsen de eilanden in de lucht te bereiken of zelfs tijdens de gevechten projectielen terug te sturen naar monsters zoals Octorocks, wat we zagen in de laatste Tears of the Kingdom-trailer.
  • Ultrahand: De kracht laat Link geheel nieuwe constructies creëren door dingen aan elkaar te plakken. Deze vaardigheid lijkt op de eerdergenoemde fuse kracht, maar die geldt alleen voor de wapens van Link. Ultrahand laat je zelfs met de juiste voorwerpen voertuigen maken, zoals auto’s, boten en zelfs een soort van gevechtsrobot. Deze kracht is dus zeker handig om Link sneller door Hyrule te laten verplaatsen!

Welke edities zijn er voor Tears of the Kingdom?

In totaal zijn er twee edities van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De standaard editie bevat alleen de game en kost 64,99 euro. Deze editie is nog overal verkrijgbaar om te reserveren voor 12 mei. Er is één speciale editie voor de nieuwe Zelda-game. Het gaat om de Collectors Edition van Tears of the Kingdom en kost 149 euro. Deze editie bevat naast de game een speciaal artbook met concept art van de game, een set met speldjes, een poster en een steelbook. Deze editie is helaas in Nederland op het moment helemaal uitverkocht en niet meer te reserveren.

Komt er een speciale Tears of the Kingdom Nintendo Switch uit?

Naast de collectors edition komt er ook een speciale The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom OLED Nintendo Switch uit. Deze kost 359 euro en bevat een speciale OLED-Switch met een Tears of the Kingdom motief op de console en joy-cons. De speciale Switch is voor de normale prijs overal uitverkocht, maar bij Bol.com en Coolblue kun je voor 369 euro de Nintendo Switch nog reserveren, mocht je dat ervoor over hebben. Let wel op dat de game niet bij de console is inbegrepen en dat je die los moet kopen.

Alles wat je moet weten Tears of the Kingdom1

Wat is de releasedatum van Tears of the Kingdom?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komt op 12 mei wereldwijd uit.

Op welk platform komt The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uit?

Tears of the Kingdom verschijnt exclusief op de Nintendo Switch.

Wat doet de Tears of the Kingdom amiibo?

Als je de Tears of the Kingdom amiibo scant, krijgt Link materialen zoals wapens, voedsel en edelstenen. Verder krijgt Link ook toegang tot een nieuwe skin voor zijn paraglider om mee door Hyrule te zweven. Voor oudere Zelda amiibo zijn tot nu Link (Rider), Zelda and Loftwing en Link (Majora’s Mask) bevestigd met functionaliteiten binnen Tears of the Kingdom. Naast de materialen voegen deze amiibo ook een unieke paraglider skin toe aan Links collectie.

Moet je Breath of the Wild spelen voordat je met Tears of the Kingdom begint?

Gezien The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een direct gevolg is op Breath of the Wild, raad ik aan om eerst het eerste deel te spelen. Vooral om het verhaal en de huidige wereld van Hyrule te begrijpen. Veel aspecten uit de vorige game keren terug, zoals personages en belangrijke plaatsen.

Waar gaat het verhaal van Tears of the Kingdom over?

Er heerst nog veel mysterie rond het exacte verhaal van Tears of the Kingdom, maar speelt het zich kort na het einde van Breath of the Wild af. In de eerste Tears of the Kingdom-trailer vinden Link en Zelda een gemummificeerde Ganondorf die ontwaakt en Hyrule weer in gevaar brengt. Zelda en Link raken van elkaar gescheiden en mysterieuze eilanden verschijnen in de lucht. De legendarische Master Sword, het enige zwaard dat Ganondorf kan verslaan, raakt onherstelbaar beschadigd en Link moet een manier zien te vinden om zijn zwaard te maken. Link raakt niet alleen zijn zwaard kwijt, maar Ganondorf verwondt zijn arm met Malice, een kwaadaardige magie van Ganon(dorf) die het land van Hyrule vergiftigt. Deze verwonding wordt opgevangen door een mysterieuze arm die Ganondorf eeuwenlang op zijn plek hield en nu Link nieuwe abilities geeft. Zelda komt op een nog onbekende plek terecht en moet ze de weg naar Link zien terug te vinden om hem te helpen Ganondorf te verslaan. Zelda en andere personages hebben ook mysterieuze 'Tears' in hun bezit. Wat de rol van deze stenen en hun krachten precies zijn, is helaas nog onbekend en we moeten wachten tot de release om daar achter te komen.

Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom1

Heeft Link zijn Breath of the Wild abilities van de champions in Tears of the Kingdom?

Link heeft niet meer de abilities van de overleden champions uit Breath of the Wild in zijn bezit in Tears of the Kingdom. In plaats daarvan heeft hij zijn arm die hem nieuwe abilities geeft.

Keren Guardians terug in Tears of the Kingdom?

Het is nog niet bekend of Guardians terugkeren in Tears of the Kingdom. Als ze erin zitten, is het nog niet bekend of ze vijandig zijn naar Link toe, want aan het einde van Breath of the Wild werden ze bevrijd van Calamity Ganons invloed.

Breken je wapens nog steeds in Tears of the Kingdom?

Ja, je wapens breken nog steeds in de nieuwste Zelda-game. In de Tears of the Kingdom gameplayvideo liet director Eiji Aonuma zien dat je wapens nog steeds breken in het vervolg. Wel hebben ze verbeteringen doorgevoerd op dat gebied. Zo kun je de durability van je wapens vergroten door de fuse ability te gebruiken om wapens met elkaar te combineren. Je kan hiermee nieuwe wapens maken met unieke vaardigheden. Dit geldt ook voor pijl en bogen. Door bijvoorbeeld vuur, ijs of elektriciteit Chuchu slimes met je pijlen te combineren krijg je hetzelfde effect als elementenpijlen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Alles Wat je moet weten over Zelda Tears of the Kingdom

Heeft Tears of the Kingdom dungeons?

Ja, Tears of the Kingdom heeft Dungeons. Wel is er een kans dat ze een andere formule hebben dan wat wij uit klassieke The Legend of Zelda-games en Breath of the Wild gewend zijn. De shrines zijn in ieder geval voorgoed gesloten. In de laatste trailer zien we wat gebieden die elementen van dungeons bevatten gemixt met de shrines en Divine Beasts uit Breath of the Wild. Denk hierbij aan het gevecht met het construct in het mijnkarretje of het paraglide stuk uit de trailer.

Zitten er meer eindbazen in Tears of the Kingdom?

Ja, er zitten meer eindbazen in Zelda: Tears of the Kingdom. Zo zien we een Gleook terugkeren en komen Link en Tulin in de lucht ook een eindbaas tegen. Met de terugkeer van Ganondorf in Tears of the Kingdom weten we zeker dat we ook een gevecht tegen hem kunnen verwachten. In de trailers is ook te zien dat Ganondorf verschillende monsters oproept. Wie weet wat voor kwaad Ganondorf nog meer over Hyrule heeft verspreid met monsters om Link het leven zuur te maken?

Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 1
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 2
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 3
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 4
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 5
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 6
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 7
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 8
Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom 9

Heeft Tears of the Kingdom een open wereld?

Net als in diens voorganger Breath of the Wild bevat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een open wereld voor Link om te verkennen.

Heeft Tears of the Kingdom dezelfde map als Breath of the Wild?

Ja, Tears of the Kingdom speelt zich in hetzelfde Hyrule af als in Breath of the Wild en heeft dus in de basis dezelfde map. In de laatste trailers is er te zien dat Hyrule veel veranderingen heeft doorgemaakt. Net voor Ganondorfs terugkeer was Hyrule bezig met herbouwen na de Calamity. Zo zien we tenten bij de ruïnes van Castle Town en is ook Hateno Village veranderd, want daar lijkt een ware paddenstoelen hype te heersen. De grootste veranderingen zijn echter de mysterieuze eilanden die na Ganondorfs ontwaken boven Hyrule zijn neergedaald en wat daar allemaal te vinden is. Dus hoewel Tears of the Kingdom zich in hetzelfde Hyrule afspeelt als de vorige game, is er genoeg nieuws te ontdekken op de map!

Heeft Tears of the Kingdom multiplayer?

Nee, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bevat geen multiplayer. Het is een volledig solo avontuur met Link. In de advertenties van de game is het Nintendo Switch Online-icoon te zien met de boodschap dat je hiermee het meeste uit Tears of the Kingdom haalt, maar dit slaat puur op de cloudsave-functie van de dienst. Dat hoeft niet te betekenen dat Link het alleen doet. In de laatste, officiële trailer is namelijk te zien dat Link in Tears of the Kingdom in sommige gevechten bijgestaan wordt door NPC’s. Dit zijn normale burgers, maar we zien onder andere ook de Zora prins Sidon, Gerudo leider Riju en Teba’s zoon Tulin Link meerdere keren helpen. Dus Link hoeft Hyrule dit keer niet helemaal alleen te redden.

Alles wat je moet weten over Tears of the Kingdom

Zo, dat is alles wat je moet weten over The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom! Ga jij deze game in huis halen als die uitkomt op 12 mei?

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

12 mei 2023

Beste game van 2023

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord