Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 18 februari 2022
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Racing
  • Gameliner score -

Amsterdam in Mario Kart: alle echte locaties

Amsterdam: de stad van de prachtige grachtengordel, de vele musea, de fraaie architectuur en sinds kort ook de populaire kartracefranchise van Nintendo. Met de release van de vierde set aan circuits van de Booster Course Pass kan er nu eindelijk ook door de hoofdstad van ons eigen kikkerlandje geracet worden. Het mooie Mokum is op een kleinere schaal nagemaakt in zowel Mario Kart Tour als Mario Kart 8 Deluxe en bevat vele bezienswaardigheden die ook in de echte stad te vinden zijn. In dit artikel nemen we je mee naar alle echte Amsterdamse locaties in Mario Kart, gerangschikt per ronde in Mario Kart 8 Deluxe. Dus laten we beginnen met de eerste ronde van Afslag Amsterdam!

Ronde 1

De eerste ronde van het Amsterdamse circuit in Mario Kart begint bij de vrolijke startlijn van de race, welke gedecoreerd is met - jawel - de typisch Hollandse tulpen. Misschien herken je deze straat al. Dit moet namelijk het Damrak voorstellen; de straat tussen de Dam en het Centraal Station. Terwijl je je klaarmaakt om op het perfecte moment gas te geven, kijk je de Mario Kart-versie van Amsterdam Centraal al in de spreekwoordelijke ogen. Als de race eenmaal is gestart, neem je bij het Centraal Station vervolgens de eerste bocht naar rechts, waar je uitkijkt op de uit de zestiende eeuw daterende Montelbaanstoren en de eerste van vele windmolens. Er is echter geen tijd om de uitzichten te bewonderen, want al vrij snel daarna neem je de bocht naar links en scheur je onder het NEMO Science Museum en de IJtunnel door.

Hier verlaten we even snel onze hoofdstad en vliegen we over het IJ richting de Zaanse Schans, bekend om zijn vele windmolens. De mensen met een gevoelig oog voor windmolens zullen hier wellicht zelfs de molens Het Jonge Schaap en De Zoeker herkennen. Pas wel op voor de wieken, want die kunnen hard aankomen. Wellicht herken je in de verte ook wat huizen in de Zaanse bouwstijl. Wanneer je eenmaal geland bent, beland je op een onverharde weg die is overspoeld met Monty Moles. Na een bruggetje gepasseerd te hebben, rijd je richting een Boost Panel die je naar een veerbootje brengt. Via de veerboot rijd je weer terug Amsterdam in.

Eenmaal terug in Amsterdam passeren we meerdere bekende bouwwerken in de Nieuwezijds Voorburgwal, zoals het historische hotel Die Port van Cleve en het prachtige winkelcentrum Magna Plaza, dat oorspronkelijk aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd is als het Amsterdamse Hoofdpostkantoor. Vergeet niet om de tram te ontwijken (die overigens totaal niet lijkt op de typische wit-blauwe Amsterdamse trams) en neem de bocht richting het Rokin. Zwaai vervolgens nog even naar de Zuiderkerkstoren en scheur langs het sociëteitsgebouw Gebouw Industria naar de met bloemen gedecoreerde finishlijn. Het is tijd voor de tweede ronde!

Ronde 2

Voor de tweede ronde karren we eerst weer langs het Centraal Station, maar in plaats van de bocht richting het IJ rijden we rechtdoor, langs de Montelbaanstoren. Daar duiken we vol de iconische Amsterdamse grachten in. Opvallend genoeg ziet het grachtwater er in Mario Kart wel prachtig blauw uit en zijn er geen fietsen en plastic afval in te vinden. Ach, niet alles kan even realistisch zijn. In de grachten kun je trucjes uitvoeren op verschillende waterstromen. Er is zelfs een waterstroom die je de lucht in gooit, waardoor je op een bootje belandt waar een vriendelijke Yoshi van de Amsterdamse architectuur aan het genieten is.

Over de Amsterdamse architectuur gesproken, wanneer je die ene seconde op het bootje bent, kijk je uit op enkele van de kleurrijke huisjes die je op sommige plekken rond de Amsterdamse grachten kunt vinden. Je hebt alleen niet lang de tijd om ervan te genieten, want voor je het weet, rijd je weer onderwater. Het is diep in de gracht misschien makkelijk om te vergeten dat je in Amsterdam rijdt, maar als je goed naar boven kijkt, kun je toch nog wat kleurrijke huisjes zien. Uiteindelijk scheur je met behulp van een hellinkje zo weer de historische binnenstad in, waar je weer de bocht neemt richting de finishlijn. De laatste ronde gaat van start!

Ronde 3

De derde ronde begint weer met de bocht vanaf het Centraal Station. Ditmaal sla je echter niet linksaf en ga je ook niet rechtdoor, maar pak je de bocht naar rechts. Aan de linkerkant van deze straat kijk je wederom uit naar de grachten en de kleurrijke huisjes, terwijl je aan de rechterkant de Dam ziet. Zowel het Nationaal Monument op de Dam als de Nederlandse Leeuw zijn in hun volledige Mario Kart-glorie afgebeeld. Let alleen niet te veel op de fijne details, want er moet weer een tram ontweken worden.

Vervolgens duik je weer de gracht in op de plek waar je er zojuist uit kwam en rij je - als je snel bent - wellicht wat andere racers tegemoet. Ditmaal ga je lekker rechtdoor en met de bocht mee, totdat je wederom bij een helling aankomt. Hier spring je een kleurrijk tulpenwonderland tegemoet. Het is niet helemaal duidelijk of dit nu de Bollenstreek, de Keukenhof of een willekeurig tulpenveld ergens in Nederland moet voorstellen, maar één ding is zeker: die gevaarlijke Piranha Planten komen niet in de Lage Landen voor. Vergeet niet door het gras af te snijden als je toevallig een Mushroom hebt.

Vanuit de tulpenvelden rij je richting het Museumkwartier en zelfs onder het Rijksmuseum door. Er is echter geen tijd om de werken van onze grote meesters te bewonderen, want je passeert direct de iconische Bloemenmarkt, waar Toad je tulpen probeert aan te smeren. Let ook vooral op het typisch Nederlandse stoplicht aan je rechterkant. Gelukkig staat hij op groen, dus je kunt gelijk doorrijden over de brug, opnieuw langs de Dam en naar de finishlijn. En dat is Amsterdam in Mario Kart in een notendop!

Zo, dat waren ze: alle echte Amsterdamse locaties in Mario Kart. Nu we ook het mooie Mokum in de populaire racegame kunnen bezoeken, kunnen we één ding concluderen: de Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass wordt steeds beter. Ben jij al bekend alle nieuwe circuits in Set 4 van de Booster Course Pass, of ben je nog te druk bezig met het neerzetten van de beste tijd in Afslag Amsterdam? Laat het ons zeker even weten in een reactie. Nah, de massel, hè!

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?