Drie van die: Bijzondere sluipmoordenaars in Assassin's Creed

Geplaatst:
Aangepast: 13 maart 2020 19:24

Assassin’s Creed is een serie die mij nauw aan het hart ligt. Ik verzamel van alles en het is tot heden nog niet gebeurd dat ik een game echt slecht vond. Door de jaren heen heb ik kennis gemaakt met verschillende sluipmoordenaars met elk hun eigen verhaal. En hoe toepasselijk is het, om drie sluipmoordenaars te herdenken op 21 december? Dit is namelijk een belangrijke dag voor de diehard fans van Assassin’s Creed. Een dag in 2012 waarop de wereld werd gered, maar we ook afscheid moesten nemen van Desmond Miles. In deze Drie van die behandel ik drie sluipmoordenaars die niet alleen het beste zijn in mijn ogen, maar voornamelijk ook bijzonder zijn. Dit kan het karakter zijn, hun verhaal of de groei die ze in hun game hebben doorgemaakt.

Ezio Auditore da Firenze

Ezio Auditore da Firenze is direct de eerste sluipmoordenaar die bij mij opkomt. Hij is niet alleen degene die mij kennis liet maken met de serie, maar speelt ook de hoofdrol in drie games. De reden waarom Ezio uitblinkt over de rest is, omdat de tijd is genomen om zijn karakter uit te diepen. Hierdoor is zijn groei als persoon verdeeld over drie games. Zijn verhaal begint in Assassin’s Creed II waar hij een typische rijke jongeman is en voornamelijk achter de vrouwen aanzit. In dit deel maakt hij ook kennis met het geheim van zijn vader en wil hij wraak voor wat de familie is aangedaan. In Assassin’s Creed Brotherhood groeit hij niet alleen als sluipmoordenaar, maar vindt hij rechtvaardig handelen steeds belangrijker worden. Hij zet alles in voor de Brotherhood en zet zelfs een trainingsprogramma op waar ontevreden burgers getraind worden tot sluipmoordenaar. Het is dan ook niet raar dat hij een meester sluipmoordenaar wordt. Zijn charismatische karakter blijven we in alle drie games terugvinden. Wel kijkt hij na Assassin’s Creed Relevations een beetje zwaarmoedig terug op het verleden, want hij heeft niet altijd beseft wat hij in handen had. Het is niet vreemd dat zo'n iconische sluipmoordenaar het gezicht van Assassin’s Creed is geworden met daarbij het nummer van Jesper Kyd, Ezio’s Family.

Edward Kenway

Van het tweede deel in de serie varen we naar het vierde deel. Assassin’s Creed Black Flag is op zichzelf al een bijzondere game, omdat het voornamelijk afspeelt op zee. Edward Kenway is daarbij eigenlijk niet eens een sluipmoordenaar, maar gewoon een piraat die het pak steelt van een dode sluipmoordenaar. Net zoals Ezio maakt Edward een groei door als personage. Van een arrogante piraat die vooral gericht is op roem en rijkdom, gaat hij langzaamaan strijden voor het doel van de sluipmoordenaars. Hierdoor kun je hem pas later in de game een echte sluipmoordenaar noemen. Door de vriendschappen en gebeurtenissen verandert hij, maar beseft te laat hoeveel dit voor hem heeft betekend. In het leven dat wij niet te zien krijgen, vertrekt hij naar Londen om daar de Engelse sluipmoordenaars te helpen. Door zijn activiteiten krijgt de Brotherhood in Londen weer de kans om zich uit te breiden. Uiteindelijk leert hij dus van zijn fouten en vecht voor de doelen van de Brotherhood.

Kassandra of Alexios

In Assassin’s Creed Odyssey is het mogelijk om te kiezen tussen Kassandra en Alexios, maar eigenlijk is Kassandra de sluipmoordenaar in dit verhaal. Ook het boek gebaseerd op de game is geschreven vanuit haar perspectief. Toch ga ik het voornamelijk hebben over Alexios. Hij is namelijk de enige sluipmoordenaar die mij doet denken aan Ezio. De stemacteur had ook als doel om een klein beetje van Ezio in Alexios terug te laten komen, wat dus goed gelukt is. Hij is niet alleen charismatisch, maar ook lekker sarcastisch en het woord malaka vliegt je om de oren. Alexios is er opgericht om zijn familie terug te vinden en tot verantwoording te roepen. De game ondersteunt meerdere keuzes waardoor het karakter van Alexios voor spelers anders kan uitpakken. In mijn game vond Alexios zich geen god, maar gewoon iemand die anderen probeert te helpen. Hij heeft geen gemakkelijk leven met de verliezen die hij krijgt te verduren, maar blijft standvastig vasthouden aan zijn doelen. Gedurende het verhaal komt hij erachter dat hij een grotere rol speelt in de wereld. Deze rol pakt hij zonder al te veel twijfel op. Ik had niet verwacht dat ik de laatste sluipmoordenaar in de serie in dit artikel zou plaatsen, maar Alexios of Kassandra is nu eenmaal een uitzondering. Dit komt misschien ook wel door de keuzes, waardoor het karakter door jou wordt bepaald en je meer in zijn leven wordt getrokken.

Dit is dan alweer de Drie van die bijzondere sluipmoordenaars in Assassin’s Creed. Nummer een en twee stonden voor mij al vast, maar het was toch wel lastig om de derde sluipmoordenaar te benoemen. Het is jammer dat ik Evie Fry uit Assassin’s Creed Syndicate niet hebt benoemd, maar ze komt gewoon net niet in de buurt van deze drie. Laat vooral weten of je het eens bent met deze drie personages of dat jouw lijst er compleet anders uitziet.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

16 november 2007

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord