Assassin's Creed ontwikkelaar praat over AI

Geplaatst: 20 oktober 2023 13:44
-

Voormalig hoofdproducer van Assassin's Creed en huidig hoofd van Haven Studios, Jade Raymond, sprak onlangs met Raph Koster. Het gesprek ging over het gebruik van AI bij het ontwikkelen van games.

Beide geloven ze dat er AI-content in games zal komen in de toekomst, wat gamers daar ook van vinden. Bedrijven investeren immers constant in nieuwe technologieën om de ontwikkeling van games sneller en makkelijker te laten verlopen. AI-gegenereerde content is momenteel een controversieel onderwerp in de gamewereld. Raymond is van mening dat AI-content waardevol kan zijn in de eerste fase van de ontwikkeling van een game. Volgens haar kunnen ontwikkelaars hiermee groeiende budgetten compenseren en tijdschema's terugdringen. De groeiende kosten zijn een groot probleem in de game-industrie, geven ze allebei aan, met name op het gebied van AAA-titels. AI-technologie kan een goede oplossing zijn voor dit probleem. "Ontwikkelaars hebben er een hekel aan, veel spelers hebben er een hekel aan, er is een algemene stroming tegen, en het geld zal nog steeds absoluut iedereen ertoe aanzetten om het te doen, omdat de kostencurves anders niet houdbaar zijn," zei Koster hierover.

Ben jij het met Raymond en Koster eens? Vind jij AI-technologie een kans of een gevaar voor de game-industrie? Laat het ons hieronder weten!

Assassins Creed AI1

AI-technologie heeft momenteel natuurlijk invloed op een hoop sectoren, waaronder de game-industrie. De meningen over het gebruik ervan zijn echter nog erg verdeeld.

Bron: Edge Magazine

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

16 november 2007

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord