Drie van die: Circuits die naar Mario Kart 8 moeten komen

Geplaatst: 6 augustus 2022 14:00

Inmiddels is de tweede set met circuits voor Mario Kart 8 Deluxe een paar dagen uit en kunnen we weer genieten van de chaotische chaos die de racegame met zich meebrengt. Met de tweede set kwamen enkele van de meest aangevraagde circuits naar de game, zoals Paddestoelengrot (Mushroom Gorge) uit Mario Kart Wii, Wildwestwoestijn (Kalimari Desert) uit Mario Kart 64 en Waluigi's Flipperkast (Waluigi Pinball) uit Mario Kart DS. Alhoewel ik erg geniet van de huidige selectie aan banen en mijn eerste indruk van de Mario Kart 8 Deluxe Circuit-uitbreidingspas positief is, kunnen we na de release van deze tweede set ook alweer vooruitkijken naar de opkomende sets. Hoog tijd om mijn wensen eens even op een rij te zetten. Dit zijn de drie circuits die écht naar Mario Kart 8 Deluxe moeten komen!

Booster Course Pass wensen

Wii Maple Treeway

De herfst is één van de mooiste seizoenen om een ontspannende wandeling door het bos te maken. De felgekleurde bladeren, de pure rust en de geur van de natuur veranderen een simpele wandeling tussen de bomen in een ware ervaring. Wat nou als je die rust verwisselt voor chaos en de natuurlijke geuren wegneemt? Nou, dan krijg je Maple Treeway, één van de beste circuits uit Mario Kart Wii. In dit circuit rijd je door een herfstachtig bos, ontwijk je gigantische Wigglers en zweef je door de lucht richting de beboste finishlijn.

Maple Treeway, of op z'n Nederlands 'Wigglers Woud', werd na de release al snel bestempeld als één van de beste Mario Kart-circuits aller tijden. Niet alleen was het thema van het circuit een lust voor het oog, maar de baan was ook nog eens enorm leuk om op te racen. Van de chaos die ontstond als er plotseling een ster uit de bladerhoopjes verscheen tot de Wigglers die altijd in de weg leken te lopen en de holle bomen met boost panels bij de finishlijn - je hebt het altijd naar je zin op Maple Treeway. De baan keerde terug in Mario Kart 7 op de Nintendo 3DS en kwam twee jaar geleden ook naar Mario Kart Tour tijdens de Halloween Tour. Omdat de circuits uit de Circuit-uitbreidingspas voornamelijk op de mobiele game gebaseerd lijken te zijn, is de kans dat deze geweldige baan Mario Kart 8 Deluxe komt versterken zeker aanwezig.

MK8DX wensen

Tour Vancouver Velocity

Wanneer ik aan de Canadese stad Vancouver denk, zie ik gelijk sneeuw en andere winterse praktijken voor me. Waarschijnlijk hebben de Olympische Winterspelen in 2010 mijn beeld van de stad veranderd, maar de kans bestaat ook dat Vancouver Velocity dat vertekende beeld op mijn netvlies heeft gedrukt. Dit winterse circuit komt oorspronkelijk uit Mario Kart Tour. In de verschillende varianten van de baan rij je onder het Olympic Cauldron door, geef je gas over een gammele brug, bezoek je een ijshockeywedstrijd en geniet je van het prachtige noorderlicht. Ieder moment is er wel iets moois om naar te kijken.

Vancouver Velocity is één van de vele circuits in de mobiele game die gebaseerd is op een echte stad. Toch weet deze Canadese baan naar mijn mening alle andere Tour-circuits te overtreffen. Ja, zelfs ons eigen Amsterdam Drift-circuit stelt niets voor vergeleken met de gruwelijk goede ervaring die Vancouver Velocity biedt. Niet alleen is de baan visueel erg sterk, maar ook de muziek sluit perfect aan op de winterse atmosfeer van de Canadese stad. Vanaf het moment dat ik dit circuit voor het eerst speelde in Mario Kart Tour, wilde ik deze verdraaid goede baan al in een Mario Kart-game op console hebben. Met nog 32 nieuwe circuits in Mario Kart 8 Deluxe te gaan, hoop ik dat die wens eindelijk uitkomt.

Uitbreidingspas Mario Kart 8 Deluxe wensen

3DS Rainbow Road

Mario Kart kent een groot aantal legendarische circuits. Dit soort fameuze banen zijn niet alleen geliefd binnen de Mario Kart-gemeenschap, maar ook onder de gamers die wellicht nog nooit een Mario Kart-game gespeeld hebben. Eén van deze legendarische circuits kwam deze week al naar Mario Kart 8 Deluxe in de vorm van Waluigi's Flipperkast (Waluigi Pinball). Een ander, Kokosnootplaza (Coconut Mall), kwam in de eerste set van de Uitbreidingspas de game al versterken. Hoog tijd voor een derde variant. En dat is natuurlijk Rainbow Road uit Mario Kart 7!

Iedere Mario Kart-game bevat wel een Rainbow Road-circuit. Maar toen Mario Kart 7 in 2011 verscheen op de Nintendo 3DS, konden fans aan de slag met de Rainbow Road uit hun dromen. In dit circuit rijd je niet alleen over de regenboogbaan die je gewend bent, maar geef je gas op de ringen van Saturnus en doe je trucjes op de kraters van de maan. Ondertussen word je vergezeld door één van de beste muzieknummers uit de hele franchise. Wat deze regenboogbaan zo anders maakt dan andere Rainbow Roads, is het feit dat je niet drie keer hetzelfde rondje rijdt, maar iedere ronde op een ander segment belandt. Juist daardoor is er zoveel ruimte voor variatie en creativiteit. Rainbow Road uit Mario Kart 7 zou het perfecte circuit zijn om de Mario Kart 8 Deluxe DLC mee af te sluiten.

Circuit uitbreidingspas Mario Kart 8 Deluxe wensen

Zo, dat zijn de drie circuits die in mijn ogen écht naar Mario Kart 8 Deluxe moeten komen. Natuurlijk zijn dit er maar drie en zijn er veel meer banen die ik in de game zou willen zien. Maar ik ben ook erg benieuwd naar jouw keuzes. Welke circuits moeten in jouw ogen Mario Kart 8 Deluxe komen versterken? Laat het weten in een reactie!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas

Series

Mario Kart

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

18 februari 2022

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord