Drie van die: Dingen die Apex Legends: Eclipse introduceert

Geplaatst: 28 oktober 2022 12:00
Aangepast: 11 februari 2024 17:53

Op 1 november is het weer zover, dan kunnen we los met een nieuw seizoen van Apex Legends. De game is inmiddels toe aan zijn vijftiende seizoen en is dus ook aan flinke verandering onderhevig geweest. Alhoewel ik de game nog altijd met veel plezier speel, zijn een aantal vrienden inmiddels een aantal seizoenen geleden afgehaakt. Zonde! De game wordt namelijk enkel beter en beter. Een kleine week geleden mocht ik alvast wat dingen aanschouwen van Apex Legends: Eclipse. Benieuwd naar wat je allemaal kunt verwachten? Lees dan snel verder in deze Drie van die dingen die Apex Legends: Eclipse introduceert.

Apex Legends Eclipse Review1

Nieuwe Legend: Catalyst

Een nieuw seizoen van Apex Legends betekent natuurlijk een nieuwe Legend om de strijd mee aan te gaan. Dit keer komt deze nieuwe Legend in de vorm van Catalyst. Deze transvrouw heeft het nodige meegemaakt in haar leven, en is een strijdster door en door. Catalyst is de tegenpool van de in seizoen 10 geïntroduceerde Seer. Toen Seer het levenslicht zag, raakte een komeet de maan van Catalyst’s planeet, Boreas. De maan brak in stukken en een groepje onderzoekers ging er dan ook op uit om de maan weer leefbaar te maken. Het breken van de maan kwam echter gepaard met een nieuwe ontdekking. Uit de maan lekt namelijk een goedje dat Ferrofluid wordt genoemd. Dit mysterieuze zwarte spul heeft eigenaardige eigenschappen die Catalyst helemaal eigen heeft gemaakt. Zo kan deze dame de Ferrofluid in haar passive gebruiken om deuren te barricaderen. Dit kan op maximaal twee deuren gedaan worden alvorens het goedje op de eerste deur verdwijnt. Voer je barricade uit, dan vervang je bijvoorbeeld een verwoeste deur, of zorg je ervoor dat een bestaande deur meer melee aanvallen vereist alvorens deze open gebroken kan worden.

Catalyst is een defensieve speler en zet de Ferrofluid in om tegenstanders op afstand te houden. Zoek je de beste synergie, dan is dat hoogstwaarschijnlijk met uiterst mobiele Legends of uiterst defensieve Legends zoals Caustic en Watson. Dat wil echter niet zeggen dat deze Legend geen offensief randje heeft. De tactical “Piercing Spikes” heeft namelijk een venijnig trucje. Wanneer Piercing Spikes wordt ingezet, vormt zich op de grond een klein plasje Ferrofluid. Loopt er echter een vijand doorheen, dan vormt dit plasje zich om in stekels die damage aanrichten en de vijand vertraagd. En dan is er natuurlijk nog de Ultimate van Catalyst. De ultimate “Dark Veil” werpt een hoge zwarte muur op waar vijanden (zelfs geen bloodhound) niet doorheen kunnen kijken. Tegenstanders kunnen er echter wel doorheen lopen, maar dat is niet zonder risico. Wanneer een vijand de muur aanraakt, raakt deze verblind. Jij en je team kunnen de vijand dan ook rustig afwachten, snel even healen of zelfs terugtrekken wanneer de squad gevaar loopt.

Apex Legends Eclipse Catalyst

Nieuwe map: Broken Moon

Seizoen 15: Eclipse introduceert niet enkel een nieuwe Legend, er komt namelijk ook een nieuwe map in de roulatie. We reizen dit seizoen af naar de Broken Moon, waar onderzoekers een basis hebben gecreëerd om de maan te terraformen. Dit project heeft als doel om de maan weer leefbaar te maken. Een project dat na acht jaar tijd slaagt mede door de inspanning van Catalyst als onderdeel van diezelfde onderzoeksgroep. Maar een bewoonbaar gebied trekt ook geïnteresseerde partijen met andere plannen aan. Wanneer The Syndicate de Apex Games naar de maan haalt, breekt er iets in Catalyst en besluit ze om mee te doen om het gevecht frontaal aan te gaan met de organisatie. De strijdlocaties op de maan zijn groots van opzet. Sommige gebieden nemen zelfs twee keer zoveel ruimte in als de reguliere gebieden die wij voorheen hebben gezien. De map is wat betreft grootte vergelijkbaar met het geliefde World’s Edge en kent allerlei verschillende locaties. Zo zijn er weelderige tuinen, een smerige werf en de industriële terraformer om te kiezen als strijdlocatie. Een grote locatie met groots opgezette strijdvelden vergen ook een nieuwe manier van navigeren. Deze map komt inclusief zogeheten Zip rails. Deze veredelde zip lines lopen in allerlei bochten over de complete map. Je beschikt over dezelfde mogelijkheden als op een reguliere zip line, maar je gaat wel veel sneller. Hierdoor wordt de gameplay in Apex Legends: Eclipse een stuk hectischer. Kortom, een handige manier om vijanden te verrassen of om de naderende ring te ontvluchten.

Broken Moon

But wait, there’s more

Natuurlijk stopt het niet met enkel een nieuwe Legend en een nieuwe map. Dit seizoen introduceert namelijk veel meer nieuwe dingen. Natuurlijk kunnen we weer de nodige skins, een nieuwe battlepass en nieuwe weaponcharms verwachten. Daar houdt het echter niet op met de pret. Dit seizoen voegt Apex Legends namelijk ook stickers toe. “Leuk”, hoor ik je al denken, maar wat moet ik daar nou mee? Nou, met deze stickers kan je bijvoorbeeld shield cells en syringes helemaal eigen maken. Daarnaast introduceert dit seizoen ook nog eens gifting. Middels dit systeem kan je vrienden een skin of andere cosmetic toesturen. Erg fijn voor instappers die van nul af aan moeten beginnen.

Apex Legends Eclipse Gifting

Apex Legends Seizoen 15: Eclipse is vanaf 1 november gratis te spelen. Alle genoemde onderdelen zijn direct bij launch beschikbaar. Meer lezen over dit seizoen? Lees dan hier al het Apex Legends nieuws!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Apex Legends

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

5 februari 2019

Ontwikkelaar

Respawn Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord