Drie van die: Nieuwe toevoegingen in Apex Legends Season 3: Meltdown

Geplaatst: 4 oktober 2019 13:00
Aangepast: 7 oktober 2019 22:57

Ik had niet gedacht alweer zo snel terug te keren naar Apex Legends, maar seizoen drie lijkt toch net wat meer content te bieden dan zijn voorgangers. De kern van de gameplay blijft hetzelfde. In teams van drie vecht je tegen een heleboel andere squads en probeer je als laatste overeind te blijven staan. Typisch Battle Royale dus. Apex Legends probeert zich natuurlijk te onderscheiden met de diverse wapens en speelbare legends, wat ze naar mijn mening uitstekend doen. Maar wat maakt seizoen drie nou zoveel beter dan de vorige updates? Je leest het hier bij Gameliner.

Zet koers naar World's Edge

King's Canyon is er voorlopig uit gesmeten, dus maak kennis met World's Edge. Op deze map zal je voortaan je potjes Apex gaan spelen en ik moet meteen zeggen, het is een totaal andere ervaring. World's Edge heeft veel meer open vlaktes, waardoor de lange afstandswapens veel nuttiger zijn dan in de vorige map. King's Canyon was natuurlijk te herkennen aan de woestenijen, moerassen en militaire basissen. World's Edge heeft een compleet ander thema, voornamelijk het verhaal van vuur en ijs. Zo heb je aan de ene kant van de map hoge heuvels met besneeuwde toppen, terwijl aan de andere kant je moet uitkijken dat je niet in de lava stapt. En daar tussenin heb je de geelgroene velden, die je eigenlijk alleen maar in de zomer van de toendragebieden vindt. Verticaliteit gaat ongelofelijk omhoog en niet alleen door het landschap. Veel van de gebouwen schieten de hoogte in. Meerdere verdiepingen zijn niet ondenkbaar en zorgen voor een compleet andere dynamiek in de gevechten. Ze halen wel vaak het tempo uit de conflicten als het ene team beneden blijft versus het team dat boven de boel controleert. Ik was bang dat ze veel elementen van deze map zouden bouwen met gerecyclede onderdelen van King's Canyon, maar ik ben positief verrast. Tot nu toe lijkt het dat veel van de nieuwe onderdelen compleet nieuw zijn, wat zorgt voor een echte nieuwe ervaring wanneer je deze map binnenstapt. Om het af te ronden, rijdt er ook een onwijs leuk treintje rond. Hij maakt zelfs het choo-choo geluid. Dit is uiteraard het beste onderdeel van de nieuwe map.

Crypto hackt er op los

Het nieuwe seizoen brengt ons ook een nieuwe legend. Deze keer is het de eer aan Crypto om in de spotlights te staan, maar ironisch genoeg wil hij dat liever niet. Dit hele personage draait om stealth, controle en informatie. Crypto gebruikt zijn drone om vijanden te spotten en ze te taggen voor je teamgenoten. Terwijl je je drone gebruikt, ben je kwetsbaar, dus wees bewust van je omgeving. De drone zelf heeft redelijk wat range, dus je kan flink wat meters maken door de omgeving te scouten. De passieve skill van Crypto zorgt ervoor dat alles wat de drone ziet, ook gezien wordt door je vrienden. Zo kun je dus zorgen dat iedereen bewust is van de positie van de vijanden. Als ultieme skill heeft Crypto de mogelijkheid om met zijn drone een EMP-blast af te vuren. Deze elektrische aanval zorgt ervoor dat vijanden vijftig punten schade oplopen op hun schild en ze worden vertraagd, en verward. Het zorgt er ook nog eens voor dat vijandelijke vallen, zoals de Caustic Nox-traps, onschadelijk gemaakt worden. Crypto's design is uitstekend en zijn kalme persoonlijkheid maken hem een waardige toevoeging aan het roster.

Sniper + Spartan Laser= Charge Rifle

Titanfall fans, zijn jullie daar? We kennen de Charge Rifle allemaal als de anti-titan laser uit de bekroonde FPS van Respawn Entertainment. De stralende moordmachine is terug, maar niet compleet zoals je het misschien zou verwachten. Het is geen legendarisch wapen zoals de L-Star, dus je kunt hem overal en nergens vinden. Hij verbruikt ook energie-ammunitie, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het geen anti-voertuig wapen meer is. Nee, de Charge Rifle heeft nu meer weg van een sniper. De laser die je normaal ziet tijdens het richten doet nu ook damage, een soort opwarmertje voor wat er gaat komen. De echte damage komt natuurlijk wanneer je het beest compleet oplaadt en daarna een schot lost. Ik kan je vertellen dat het flinke gaten achterlaat. Naast de schade die je ermee kunt aanrichten, is het ook nog eens accuraat. Bijna elke laser die je afvuurt, komt precies uit waar je het op richt, zelfs op grote afstanden. Het heeft alleen geen goede rate of fire, wat je natuurlijk ook niet verwacht bij een laser zoals de Charge Rifle. Het is vooral erg verfrissend om te gebruiken, want geen enkel wapen in de game werkt zoals deze laser dat doet.

Apex Legends Season 3: Meltdown heeft een heleboel positieve dingen meegenomen. Natuurlijk blijven de frustratiepuntjes die Apex Legends altijd al gehad heeft bestaan, maar seizoen drie zorgt voor een nodige frisse wind die de game hard nodig had. Naast de punten die ik hier opgenoemd heb, heeft het derde seizoen nog meer te bieden. Is het genoeg voor jou om de game weer op te pakken? Wat is je favoriete nieuwe toevoeging? Laat het ons gerust weten in de comments! Nu wacht ik met mijn main Bloodhound rustig af tot er weer wat nieuwe prooien verschijnen op het geheel nieuwe slagveld. Hopelijk zie ik jullie daar!

Screenshots zijn genomen tijdens de speelsessie op Xbox One X.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Apex Legends

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

5 februari 2019

Ontwikkelaar

Respawn Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord