Drie van die: Redenen om op Pokémon-jacht te gaan met Pokémon GO

Geplaatst: 15 juli 2016 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is je vast niet ontgaan, maar Pokémon GO is momenteel onder zowel jong als oud een enorme rage. In Amerika is Pokémon GO zelfs al uitgeroepen tot de beste mobiele game ooit gemaakt, nog beter dan Angry Birds. En dan is de game nog niet eens overal in de wereld uit. De game verscheen in Australië en in no-time had iedereen de game op zijn telefoon geïnstalleerd via verschillende omwegen. De aandacht in de media maakte mensen nieuwsgierig en zo kwam van het een het ander. Petje af voor Nintendo. Wij moesten er op onze redactie ook aan geloven, daarom hebben we onze jassen aangetrokken (ja, het regende nogal de afgelopen dagen) en zijn we de straat op gegaan met onze mobiel in de hand. In dit artikel lees je de Drie van die redenen om ook op Pokémon-jacht te gaan.

Pokémon GO maakt gamers weer sociaal

Met je mobiel in de hand loop je door de straten opzoek naar nieuwe (zeldzame) Pokémon. Je komt op locaties waar je niet eens van wist dat ze bestonden, soms kom je ook op ongewenste plekken, maar daar hebben we lak aan (je moet tenslotte wat overhebben voor een zeldzame Pokémon). Dit zijn de avonturen die je vooral alleen beleeft, maar op een zeker moment kom je bij een gym en daar komen Pokémon-trainers vanuit de omgeving naar toe. Je komt bij zo'n gym ineens drie of vier andere mensen tegen die op hetzelfde moment in de buurt op de plek aanwezig zijn om de gym te veroveren. Zo rol je van het ene moment in het andere. Je maakt snel een praatje met vreemden die je anders nooit had ontmoet achter je console.

Pokémon zijn tof

In mijn jeugd keek ik elke dag op televisie naar een nieuw avontuur van Pokémon met Ash Ketchum in de hoofdrol. De bekendste Pokémon is Pikachu en we hebben zijn avonturen allemaal kunnen volgen natuurlijk. Nu zijn we allemaal onze eigen Ash en gaan we op jacht naar onze eigen Pikachu. Ondertussen komen we veel van de welbekende Pokémon tegen. De eerste 150 Pokémon zitten namelijk allemaal in Pokémon GO. Het verzamelen van deze Pokémon is een uitdaging op zich, maar wel een hele toffe.

Pokémon GO maakt alle beloften waar

Op wat enkele opstart problemen na, werkt Pokémon GO redelijk goed. De game maakt gebruik van een soort kaart vergelijkbaar met Google Maps die zeer nauwkeurig aangeeft waar je precies bent. De locaties waar je een Pokémon hebt gevonden wordt ook weergegeven. Dit kan handig zijn als je nog eens verder wil speuren, maar niet meer exact weet waar de locatie was. Naast de Pokémon kun je ook PokéStops vinden. Dit zijn herkenbare plaatsen bij jou in de buurt waar je terecht kunt voor items of opdrachten. Naast PokéStops zijn er ook Gyms toegevoegd, waar ik het kort al even over heb gehad. Je kunt, na het bereiken van level 5, voor een team kiezen (rood, geel en blauw) en samen met jouw teamgenoten (of gewoon op eigen houtje) een Gym veroveren of verdedigen. Op deze manier train je jouw Pokémon naar hoger level, maar kun je ze ook weer kwijt raken als andere Pokémon sterker zijn.

Laat ons weten wat voor jou de reden is om Pokémon GO te spelen.

Bron: ANP
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon GO

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Mobile

Releasedatum

15 juli 2016

Ontwikkelaar

Niantic Labs

Gameliner Awards

-

Lees meer