Drie van die: redenen om uit te kijken naar Company of Heroes 3

Geplaatst:

Het zijn goede tijden voor liefhebbers van het RTS-genre. De afgelopen jaren herbeleven we oude tijden met games als Command and Conquer Remastered en Age of Empires 4. Aan dat rijtje wordt dit jaar Company of Heroes 3 toegevoegd. Ondergetekende mocht alvast met één van de missies aan de slag en dat is prima bevallen. Zo goed zelfs, dat ik je in dit artikel drie redenen geef om uit te kijken naar Company of Heroes 3.

Company of Heroes 34

Een keer een ander perspectief

Veel games over oorlogen zijn gebaseerd op de meest bekende slagen, maar bij Company of Heroes 3 wordt de focus gelegd op de minder bekende gebeurtenissen. De game baseert zich ook op de Tweede Wereldoorlog, maar dan voornamelijk op de Duitse invasie in Noord-Afrika vanaf 1941. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slagen bij El Alamein, Egypte. Later komt ook de landing in Italië aan bod. In een uitgebreide presentatie liet ontwikkelaar Relic Entertainment al weten hier veel mogelijkheden in te zien om deze onderbelichte kant van de oorlog te vertellen. Ik speelde in de preview Mission Alpha, waarbij het Duitse Afrikakorps - kortweg DAK - in 1942 Ajdabiya te West-Libië aanviel. Het is zeer interessant om eens een andere kant van de Tweede Wereldoorlog te zien.

Company of Heroes 35

Als de nood hoog is, biedt de pauzeknop uitkomst

Als je net als ik ook maar een beetje graag RTS-games speelt, dan is Company of Heroes 3 een game waar je sowieso al naar uitkijkt. Er is goed nagedacht over verbeteringen in deze nieuwe game. Een van deze nieuwe features is het Tactical Pause System, ofwel een pauzeknop die je kunt gebruiken op het moment dat je het overzicht van de situatie dreigt te verliezen. Handig, want dan kun je in alle rust je troepen herorganiseren en opnieuw je strategie bepalen. Ik heb het zelf tijdens mijn speelsessie in Mission Alpha niet echt nodig gehad, maar ik kan mij goed voorstellen dat het in bepaalde situaties zeer goed van pas kan komen.

Company of Heroes 36

Je positie is allesbepalend

Anders dan in eerdere delen is de plaats waar je je troepen positioneert allesbepalend. Ene Obi-Wan Kenobi zei ooit al eens wijselijk: "I have the high ground". Dat bracht hem in een gevecht met Anakin Skywalker een enorm voordeel. Dat principe zit ook verwerkt in Company of Heroes 3. Als je troepen op hoger gelegen grond staan dan de troepen van je tegenstander, dan geeft dit een voordeel in het gevecht. Andersom doe je er dus weer verstandig aan om je troepen weg te halen als zij lager staan dan die van je tegenstander. Je zult dus hoe dan ook voorzichtiger moeten plannen waar je je troepen naar toe stuurt.

Company of Heroes 37

Dat zijn drie van die redenen om Company of Heroes 3 in de gaten te houden. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar deze vielen mij op tijdens mijn speelsessie met de game. Kijk jij uit naar Company of Heroes 3?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Company of Heroes 3

Series

Company of Heroes

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

23 februari 2023

Ontwikkelaar

Relic Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord