Feature: De 25 beste games van 2011: 5 t/m 1

Geplaatst: 31 december 2011 14:30
Aangepast: 21 mei 2018 12:16

Het is de laatste dag van 2011, het einde van het jaar nadert en ook deze lijst komt tot zijn conclusie. Op basis van de meningen van de redactieleden staat er een game op nummer één die zijn weerga niet kent. Ongetwijfeld zullen duizenden gamers erdoor verslaafd raken en zich verliezen in de immens grote wereld. Maar wat wil je ook met een spel dat honderden uren aan gameplay bevat? Waarschijnlijk heb je al geraden over welke game het gaat, anders moet je even een stukje verder naar beneden scrollen voor het verlossende antwoord.

5. Portal 2

De top vijf van deze lijst wordt geopend door de bijzondere game Portal 2. Het eerste deel was al origineel en liet de gamer na afloop met open mond achter, maar het tweede deel doet overal nog een schepje bovenop. De omgevingen zijn kleurrijker, de puzzels gevarieerder en de humor is weer in overvloed aanwezig. Er is niets leuker dan grappen aan te horen van een zwevende oogbol die samen met jou wil ontsnappen uit het immense gebouw waar jij als speler testjes uitvoert. Toch?

4. L.A.Noire

We hebben de game drie keer gereviewd en van drie verschillende redacteuren kreeg de game vijf sterren, de maximale score dus. L.A. Noire zet een nieuwe standaard neer op het gebied van het detective/actie genre. De gezichtsanimaties zijn verbluffend en bijna niet van echt te onderscheiden. Rockstar Games en Team Bondi hebben deze vierde plek daarom meer dan verdient. Mocht je de game nog niet in huis hebben gehaald, twijfel dan niet om dat alsnog te doen!

3. Uncharted 2: Among Thieves

Deze PlayStation 3 exclusieve verdient misschien een nog hogere plek in deze lijst, maar het feit dat we niet allemaal PlayStation 3-fans zijn verklaart misschien de derde plek. Maar kom op zeg, wat is deze titel tof! Ook niet PlayStation 3-bezitters zullen het met ons eens zijn dat deze game zichzelf de mooiste game van het jaar mag noemen. Uncharted 2: Among Thieves deed het al ontzettend goed, maar Uncharted 3: Drake's Deception doet daar wederom een schepje bovenop.

2. Call of Duty: Modern Warfare 3

De grote concurrent van Activision's Call of Duty: Modern Warfare 3, die op de veertiende plek staat in deze top 25. In onze redactie zitten overduidelijk meer Battlefield 3-fans, en terecht. De game ziet er adembenemend goed uit en het heeft dan ook meer dan terecht zijn tweede plaats verdiend. De game zet een nieuwe standaard neer in het first-person shooter-genre, zoals zijn voorganger ook al deed. Al met al is Battlefield 3 een shooter waar je, vooral op het gebied van de multiplayer, nog maanden mee vooruit kunt.

5. The Elder Scrolls V: Skyrim

Of Skyrim echt de beste game van dit jaar is, daar valt over te discussieren, maar wat ons betreft is deze nieuwste RPG van Bethesda toch de terechte winnaar. Met Skyrim haal je namelijk een game in huis die een wereld bevat waarin je kunt doen en laten wat je wilt. Het hoofdverhaal staat garant voor veel verkenning en actie, maar laat je daar vooral niet door afleiden. Skyrim is namelijk zo veelzijdig dat je alleen al tientallen uren door de wereld kunt dwalen zonder ook maar één door de makers ontwikkelde opdrachten uit te voeren. Dit is zonder twijfel een RPG die de lat voor de concurrentie weer naar een hoger niveau heeft getild!

Bij deze is ook de top 25 van 2011 tot een einde gekomen. Bedankt voor het lezen, doe voorzichtig met vuurwerk en bij deze ook alvast de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Hopelijk gaan we een gamejaar tegemoet dat zelfs het topjaar dat nu achter ons ligt doet vergeten. We zullen zien!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer