Film: Avengers: Infinity War

De laatste jaren worden we overladen met veel films in dit genre. Denk bijvoorbeeld aan alle films met Spider-Man, de Hulk, Batman, Thor en de X-men in de hoofdrol die in een rap tempo voorbijkwamen. Verschillende grote studio's in Hollywood hebben besloten dat elke studio ongeveer in dit genre drie films per jaar gaat uitbrengen tot 2025. De vraag is natuurlijk of wij daar als publiek blij mee moeten zijn. Black Panther (met Chadwick Boseman) was een groot succes en daarom zijn de verwachtingen voor Avengers: Infinity War des te groter. En met de grote line-up van superhelden bestaande uit een beroemde cast wordt dit alleen nog maar erger. Laten we hopen dat deze film ook de moeite waard is.

Let op: Trailer niet gezien? Dan kan deze review lichte spoilers bevatten!

onbekend

Thanos de verschrikkelijke

De planeet van Thanos (Josh Brolin) ging ten onder door overbevolking en hij wilde zijn planeet redden, maar zijn wereldgenoten konden zich niet vinden in zijn oplossing. Uiteindelijk gaat zijn planeet ten onder en wil hij de rest van het universum helpen door zijn oplossing te brengen. Zijn oplossing voor de overbevolking is om zonder onderscheid des persoon de bevolking te halveren oftewel de helft uit te roeien. Rijk of arm, jong of oud het maakt niet uit. Hij verdeelt de bevolking in een rechterkant en een linkerkant. De ene kant is getraumatiseerd door de gebeurtenis en de andere kant heeft een nog groter probleem. Om dit proces te versnellen en harmonie in het universum te brengen zoekt Thanos naar zes Infinity Stones die tegelijk met het ontstaan van het universum vormden. Deze Infinity Stones stellen hem in staat om een god te worden en zijn plannen voor het universum te realiseren met een knip van zijn vinger in plaats van de tijdrovende executies. Natuurlijk zijn er op de aarde ook twee van de Infinity Stones te vinden, maar gelukkig worden die beschermd door onze superhelden.

onbekend

Avengers en co

Aangezien Thanos al belachelijk sterk is zonder Infinity Stones, is het voor de Avengers van levensbelang om de Infinity Stones uit de handen van Thanos te houden. Gelukkig nemen ze met veel optimisme en humor de bijna onmogelijke taak op zich. Ze beschermen niet alleen de aarde, maar ook het hele universum van Thanos' overheersing. Verschillende groepen superhelden krijgen te maken met Thanos en moeten samenwerken om een kans te hebben tegen deze nietsontziende krachtpatser. Avengers: Infinity War zit vol met actie en voor de fans van Thor, Spider-Man, Iron Man, de Hulk, Dr. Strange en Black Panther (en nog veel meer) is het prachtig om te zien hoe ze zich uitleven tegen de vijand of herstellen van een aantal pittige klappen van Thanos en zijn onderdanen. De verplichte samenwerking zorgt tevens voor grappige dialogen tussen Iron Man (Robert Downey Jr.) en Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) die beiden de leider proberen te zijn. Iron Man is nog steeds de eigenwijze, bijdehante wijsneus die we kennen uit zijn eigen films en Dr. Strange gaat hier vol tegenin.

De interacties van Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans) met Star-Lord (Chris Pratt) en zijn crew zijn vermakelijk al heb je soms het gevoel of je naar een scene of sketch van Saturday Night Live zit te kijken. Het lijkt alsof ze een moment hebben ingelast voor humor om de dreiging van de ondergang van het universum te verlichten. Helaas bereiken niet alle grappen en verwijzingen hun doel, maar dat ligt misschien het gebrek aan de kennis van ondergetekende. De Hulk (Mark Ruffalo) heeft een verrassend leuke rol waar de groene krachtpatser zich van een andere kant laat zien. Spider-Man (Tom Holland) gaat met zijn jeugdige enthousiasme er vol in. Rocket Raccoon (Bradley Cooper) zorgt voor grappige oneliners en Groot (Vin Diesel) doet op zijn manier ook zijn ding. Het is mogelijk om nog even door te gaan, want in de nieuwe Avengers zitten teveel bekende personages en sterren om op te noemen. Het is leuker om je te laten verrassen wanneer je zelf naar de biOScoop gaat.

onbekend

Eindoordeel

Voor fans van het Marvel-universum is Avengers: Infinity War zeker de moeite waard en voor mensen die niet bekend zijn met de comics is het een vermakelijke actiefilm met humor en een beetje drama. Het enige nadeel is dat de personages niet veel groei doormaken, omdat hun verhaal al in andere delen is verteld. Door de 3D-bril heb je af en toe het idee dat je naar een bewegende comic zit te kijken (en dat is heel cool) en door de grote hoeveelheid actie vliegen de twee en een half uur zo voorbij. Het einde was bijzonder verrassend voor dit genre en deed qua sfeer/”nagevoel” denken aan The Empire Strikes Back (volgens sommigen het beste deel van de Star Wars films). Het einde maakt zeker nieuwsgierig naar meer van dit soort superheldengeweld. Waarschijnlijk hoeven we daar niet lang op te wachten; al gaat het nog wel even duren, voordat de Avengers terugkomen aangezien Infinity War net uit is. En een advies als de aftiteling begint. Het is handig om even geduld te hebben en niet meteen naar buiten te rennen om je gemiste berichten te beluisteren (omdat je telefoon natuurlijk op vliegtuigstand stond om andere mensen niet te storen). Zoals de fans waarschijnlijk wel weten hoort het korte stukje na de aftiteling ook nog bij de film. Dit maakt het einde nog interessanter en bevestigt de gebeurtenissen voor de aftiteling. Veel plezier!

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?