Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Gameliner Awards: De 25 beste games van 2012: 25 t/m 21

Geplaatst: 27 december 2012 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Terwijl jullie nog steeds kunnen stemmen op jullie favoriete games tijdens de Gameliner Awards, hebben we bij ons op de redactie een top 25 samengesteld van onze beste games. Elke dag zullen we vijf games bekendmaken, dus zal de beste game op oudjaarsdag duidelijk worden. Vandaag komen de plaatsen 25 tot en met 21 aan bod.

Iceberg Interactive komt wel vaker met onverwachte juweeltjes om de hoek. Zo was het geval ook bij Oil Rush. Deze game weet een perfecte balans te vinden tussen tower defense- en RTS-gameplay, waardoor je uren na gestopt te zijn nog steeds zit te puzzelen hoe je het volgende level gaat doen. De game is van alle grafische toeters en bellen voorzien, van DirectX 11-graphics tot 3D-ondersteuning. Dit, gecombineerd met de gedegen gameplay en het uiterst zachte prijsje, wist voor de game een Hotliner in de wacht te slepen. En terecht!

Update 8.0 van World of Tanks stak een al toffe game in een nieuw jasje. Vernieuwde graphics, een retegoede physics engine en vernieuwde maps kwamen in de game ten tonele. De gameplay is zo hard verbeterd dat het aanvoelde als een nieuwe game. Met dit framewerk veranderden tactieken sterk en werd rammen een goede tactiek voor zware tanks en konden de lichte tanks slippend door de bochten crossen. Al met al een dijk van een patch die een goede game nog beter maakte en terecht 4,5 sterren opleverden.

Final Fantasy is een serie die bekend staat om zijn erg mooie en herkenbare muziek. Square Enix maakte daarom een ritme-game die vooral draaide om de muziek van de serie, genaamd Theatrhythm Final Fantasy. Al tikkend en slepend wist deze game er een ritmisch feestje van te maken die zowel voor fans van ritme-spellen als fans van de serie erg geslaagd was. Er werden meer dan genoeg nummers meegeleverd om je zoet te houden en voor de verzamelaars waren er genoeg extra's om het spel tureluur te spelen.

In Need for Speed Most Wanted scheur je door een open stad met de politie achter je aan. Zij doen er alles aan om jou te arresteren. In de open stad kan je verschillende soorten evenementen kiezen om aan deel te nemen. Ook bevat de game veel mooie wagens en is er genoeg te doen en te ontdekken in de stad. Maar het is het leukste om samen met je maten online te scheuren. De game kreeg van ons vier sterren.

DiRT Showdown is een vreemde eend in de bijt van de serie. Waar de andere games uit deze serie nogal een serieuze stempel hadden, is dat niet te zeggen voor dit deel. De game gaat namelijk nogal over de top. Heb je altijd van destruction derby gehouden, dan kom je volledig aan je trekken met deze game. Je moet elkaar op een zo'n hard mogelijke manier rammen in een arena, waarvoor je punten krijgt. Diegene met de meeste punten, wint de race.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer