Gamescom: Borderlands 2, Crysis 2 en Medal of Honor Warfighter

Geplaatst: 14 augustus 2012 12:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:17
-

Dat de gamescom de grootste gamebeurs is van Europa kunnen we na al die jaren toch wel veilig zeggen. Sterker nog, misschien is het wel de grootste in de wereld. Reden genoeg dus om weer enorm uit te kijken naar deze show en dan in het bijzonder naar de games die de uitgevers er gaan tonen. In deze serie laten we je kennis maken met de toppers van de show, zodat jij precies weet waar je dit jaar naar uit kunt kijken. Vandaag het laatste van drie delen (lees ook deel 1 en deel 2).

Borderlands 2

Het eerste deel van Borderlands stond te boek als een goede combinatie tussen een first-person shooter en een role playing game. Het tweede deel in de serie gebruikt dit concept opnieuw, en probeert dat uiteraard beter te doen dan het eerste deel. Het leuke van Borderlands 2 is dat je met maximaal vier personen in co-op door de game heen kunt wandelen, waardoor het ook mogelijk is om het verhaal van de game gezellig samen met je vrienden te beleven. En dan vergeet ik bijna nog de mogelijkheid te noemen om te experimenteren met miljoenen wapens. Klinkt goed!

Crysis 3

Mooi, mooier en mooist. Crysis 3 is het derde deel uit de serie, dus zou de game toch in de laatste categorie moeten vallen. Dat dat gaat lukken is zeer waarschijnlijk, want ontwikkelaar Crytek heeft inmiddels genoeg ervaring opgedaan om ook dit deel weer van fantastische graphics te voorzien. Met behulp van de nieuwe CryEngine 3 zal de actie ongetwijfeld weer van je scherm spatten. Dat alles wordt compleet gemaakt door een nieuwe versie van het krachtige Nanosuit, dus aan technologische ontwikkelingen hoef je ook niet meer te twijfelen.

Dead Space 3

In Dead Space 3 gaan Isaac Clarke en John Carver samen op een reis door het heelal, met als doel de bron van de Necromorph-uitbraak te vinden en deze daarmee ook te stoppen. Om dit klaar te spelen, zul je onder andere veel gebruik moeten maken van wat de omgeving je aan wapens en ander gereedschap te bieden heeft. Makkelijk zal het niet worden, maar ja, overleven is natuurlijk niet voor niets ook een vak. Het staat in ieder geval vast dat we met dit derde Dead Space deel weer flink kunnen gaan griezelen.

Medal of Honor: Warfighter

Na een reboot van de Medal of Honor franchise in 2010 is het dit jaar de beurt aan een volgend deel, namelijk Medal of Honor: Warfighter. Het verhaal van deze game is geïnspireerd door echte conflicten, naverteld door soldaten uit Tier 1. Met Warfighter gaan we op bezoek in het hedendaagse Afghanistan, om daar verschillende conflicten tot een goed einde te brengen. Op de gamescom gaan we hopelijk een stuk meer van deze game zien, en kunnen we ook meteen bekijken of deze titel een waardige concurrent voor de nieuwe Call of Duty gaat worden.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Borderlands 2

Ontwikkelaar:

Gearbox Software

Uitgever:

2K Games

Release:

21 september 2012

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita

Lees meer