Gamescom: De 25 beste games van 2012: 15 t/m 11

Een nieuwe dag is aangebroken, wat betekent dat we weer vijf nieuwe titels kunnen toevoegen aan onze top 25 beste games van 2012. Hierdoor zijn we al over de helft! Vanaf morgen kan het echte aftellen gaan beginnen, want dan zijn we bij de beste tien games beland. In de tussentijd kunnen jullie nu de plaatsen 15 tot en met 11 bekijken.

onbekend

Dishonored betekent de start van een nieuwe franchise, iets wat we tegenwoordig nog maar zelden zien. De speler krijgt de vrijheid om op zijn eigen manier naar het einde van ieder level te komen, al bleek stealth vaak toch de beste optie. Ondanks wat technische mankementjes en een niet al te lange speelduur wist Dishonored toch vier sterren in de wacht te slepen, mede door de geweldige thematiek en de oneindige mogelijkheden.

onbekend

onbekend

Tot begin 2012 waren de fans van vechtgames altijd enigszins verdeeld. Het was net als met The Beatles en The Stones: je bent óf een Street Fighter fan, óf een Tekken fan. In maart dit jaar kwam daar met de game Street Fighter X Tekken verandering in. In deze titel staan de karakters uit beide games namelijk lijnrecht tegenover elkaar. Niet helemaal een verbroedering dus, meer een duel waarin wordt uitgevochten wie het sterkst is en de beste technieken heeft. Nou ja, het is in ieder geval een begin naar een verbroedering en blijkbaar is deze poging niet onopgemerkt gebleven, gezien de veertiende plaats in deze top 25.

onbekend

onbekend

Je zou ze zomaar vergeten: games die al in de eerste maanden van dit jaar zijn uitgekomen en gewoon enorm goed zijn. De role-playing-game Kingdoms of Amalur: Reckoning is zonder twijfel één van deze pareltjes. Aangezien deze titel uitkwam in de nadagen van The Elder Scrolls V: Skyrim zal niet iedereen 'm voorbij hebben zien komen, maar als je nog een groots RPG-avontuur zoekt, is je zoektocht bij deze ten einde. Veel beter en origineler dan deze game ga je ze namelijk echt niet krijgen (tenminste, dit jaar niet meer).

onbekend

onbekend

Eindelijk, na meer dan tien jaar wachten was daar weer een nieuwe Diablo! De sfeer in Diablo III is meteen weer als vanouds: grimmig en sfeervol. De achtergronden en textures springen er gelijk uit en doen natuurlijk en handgetekend aan. De gameplay is ook grotendeels onveranderd gebleven: klikken tot je muis tot as vergaat! Deze ouderwets goede game weet de Diablo-franchise weer up te daten naar 2012. De gedegen gameplay, gecombineerd met Blizards uitmuntende verhaalstijl wisten voor deze game een Hotliner in de wacht te slepen. Vergeet niet gelijk een extra muis erbij te halen!

onbekend

onbekend

Call of Duty is onderhand niet meer weg te denken uit het najaar en ook dit jaar maakte Call of Duty: Black Ops II zijn opwachting. De game houdt niet eenvoudig vast aan het succes van vorige delen, maar vernieuwd vooral de singleplayer aanzienlijk. Met een ijzersterke multiplayer en de zombies als afwisseling is Call of Duty: Black Ops II een game die je geruime tijd kunt blijven spelen. De game kreeg dan ook vier en een halve ster van ons.

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?