Gamescom: De 25 beste games van 2012: 15 t/m 11

Geplaatst: 29 december 2012 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een nieuwe dag is aangebroken, wat betekent dat we weer vijf nieuwe titels kunnen toevoegen aan onze top 25 beste games van 2012. Hierdoor zijn we al over de helft! Vanaf morgen kan het echte aftellen gaan beginnen, want dan zijn we bij de beste tien games beland. In de tussentijd kunnen jullie nu de plaatsen 15 tot en met 11 bekijken.

Dishonored betekent de start van een nieuwe franchise, iets wat we tegenwoordig nog maar zelden zien. De speler krijgt de vrijheid om op zijn eigen manier naar het einde van ieder level te komen, al bleek stealth vaak toch de beste optie. Ondanks wat technische mankementjes en een niet al te lange speelduur wist Dishonored toch vier sterren in de wacht te slepen, mede door de geweldige thematiek en de oneindige mogelijkheden.

Tot begin 2012 waren de fans van vechtgames altijd enigszins verdeeld. Het was net als met The Beatles en The Stones: je bent óf een Street Fighter fan, óf een Tekken fan. In maart dit jaar kwam daar met de game Street Fighter X Tekken verandering in. In deze titel staan de karakters uit beide games namelijk lijnrecht tegenover elkaar. Niet helemaal een verbroedering dus, meer een duel waarin wordt uitgevochten wie het sterkst is en de beste technieken heeft. Nou ja, het is in ieder geval een begin naar een verbroedering en blijkbaar is deze poging niet onopgemerkt gebleven, gezien de veertiende plaats in deze top 25.

Je zou ze zomaar vergeten: games die al in de eerste maanden van dit jaar zijn uitgekomen en gewoon enorm goed zijn. De role-playing-game Kingdoms of Amalur: Reckoning is zonder twijfel één van deze pareltjes. Aangezien deze titel uitkwam in de nadagen van The Elder Scrolls V: Skyrim zal niet iedereen 'm voorbij hebben zien komen, maar als je nog een groots RPG-avontuur zoekt, is je zoektocht bij deze ten einde. Veel beter en origineler dan deze game ga je ze namelijk echt niet krijgen (tenminste, dit jaar niet meer).

Eindelijk, na meer dan tien jaar wachten was daar weer een nieuwe Diablo! De sfeer in Diablo III is meteen weer als vanouds: grimmig en sfeervol. De achtergronden en textures springen er gelijk uit en doen natuurlijk en handgetekend aan. De gameplay is ook grotendeels onveranderd gebleven: klikken tot je muis tot as vergaat! Deze ouderwets goede game weet de Diablo-franchise weer up te daten naar 2012. De gedegen gameplay, gecombineerd met Blizards uitmuntende verhaalstijl wisten voor deze game een Hotliner in de wacht te slepen. Vergeet niet gelijk een extra muis erbij te halen!

Call of Duty is onderhand niet meer weg te denken uit het najaar en ook dit jaar maakte Call of Duty: Black Ops II zijn opwachting. De game houdt niet eenvoudig vast aan het succes van vorige delen, maar vernieuwd vooral de singleplayer aanzienlijk. Met een ijzersterke multiplayer en de zombies als afwisseling is Call of Duty: Black Ops II een game die je geruime tijd kunt blijven spelen. De game kreeg dan ook vier en een halve ster van ons.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer