Gamescom: De 25 beste games van 2012: 20 t/m 16

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteren maakten we de eerste vijf games van onze top 25 bekend, en daar komen vandaag weer vijf nieuwe bij. Zo komen we steeds dichter bij onze topgame van 2012, welke we op oudjaarsdag bekend zullen maken. Deze keer behandelen we de plaatsen 20 tot en met 16.

BlazBlue Continuum Shift Extend is de definitieve versie van de serie. De grootste kenmerken van de serie, namelijk de zeer strakke sprite-art, unieke personages, rockende muziek en het zeer diepgaande verhaal, zijn aanwezig in dit deel en doet daar nog een schepje bovenop. Met een extra personage, extra verhaallijnen en nieuwe spelmodi zorgt ontwikkelaar Arc System Software dat je voorlopig nog niet klaar zal zijn met deze excellente fighter, en dat is ook de reden waarom hij in onze top 25 voorbij mag komen.

De eerste Guild Wars-game was al een groot succes. Uitgever NCSOFT en ontwikkelaar ArenaNet hadden de uitdaging om dit te overtreffen. Dit is ze met Guild Wars 2 zeker gelukt! Een originele wereld met al even originele quests wisten veel spelers over te halen naar deze game. Alles ademt sfeer en originaliteit uit. Weg met de zoveelste sloop x orcs-quests, enter de dynamische quests, waarbij je orcs kunt slachten, drankjes kunt rondbrengen, koeien kunt melken en stieren mag trainen. En dat alles zonder maandelijkse abbonnementskosten! Het resulteerde in vijf sterren, een verdiende score!

Heb je na het zien van de eerste seizoenen van The Walking Dead op televisie helemaal de smaak te pakken en wil je nog meer zombies? Dan is er geen betere game denkbaar dan de verzameling episodes van The Walking Dead, gemaakt door ontwikkelaar Telltale Games. Het eerste seizoen, dat dit jaar verscheen, bestaat uit vijf verbazingwekkend vette afleveringen met een steengoed verhaal. De keuzes die je gedurende je avontuur maakt zullen meewegen in hoe het spel verder zal verlopen. The Walking Dead is ongetwijfeld één van de grootste verrassingen (uiteraard in positieve zin) van dit jaar, en een plekje in deze lijst is dan ook zeker dik verdiend.

Na ruim tien jaar is er eindelijk een nieuw deel verschenen in de Tekken Tag Tournament-serie. In Tekken Tag Tournament 2 vecht je weer met teams van twee man tegen elkaar. Justin vond werkelijk alles goed aan deze game: de graphics, de besturing en de grote hoeveelheid aan content. Alleen vond hij de game iets te pittig voor nieuwelingen. Desalniettemin is dit een enorme goede fightinggame en kreeg dan ook vijf sterren. Daarom mag deze game ook niet in dit lijstje ontbreken.

Halo 4 is de eerste game uit de Halo-serie waar ontwikkelaar Bungie helemaal niks meer mee te maken heeft. De game is deze keer onder handen genomen door 343 Industries. Dit zorgde voor aardig wat vernieuwingen, maar het Halo-gevoel werd wel behouden. Ruud vond de campagne van de game wat matig, maar de ijzersterke multiplayer maakte dit meer dan goed! Ook de nieuwe Spartan Ops-modus viel erg in de smaak. De game kreeg van ons vier sterren.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer