Guide: Alle Safes in Call of Duty: Modern Warfare 2

Geplaatst: 26 oktober 2022 12:00
Aangepast: 26 oktober 2022 12:22

Urenlang heb ik lopen zoeken naar die verdomde safes in Call of Duty: Modern Warfare 2. Na het schrijven van de Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Review kwam ik tot de ontdekking dat er slechts drie safes verstopt zitten in de gehele godvergeven singleplayer. Deze kluizen zijn moeilijk te spotten en voor je het weet, heb je er een gemist. Zonde want deze Call of Duty: Modern Warfare II safes bevatten handige voorwerpen die je kunnen helpen tijdens een playthrough op de hogere moeilijkheidsgraden. Benieuwd waar je alle COD: Modern Warfare 2 campaign safes kunt vinden? Geen zorgen, we got your back!

Guide Call of Duty Modern Warfare 2 Safes

Call of Duty: Modern Warfare 2 Safe #1; El Sin Nombre

Oké, deze is an sich niet bijzonder lastig te spotten, je moet alleen maar het kamertje zien te ontdekken waar deze verstopt is. El Sin Nombre is de missie waarin Soap zich doelbewust gevangen laat nemen om zo oog in oog te komen met de illustere kartelbaas van Las Almas, El Sin Nombre. Allereerst dien je de ondervraging van Valeria te doorstaan. Deze bad ass zet je vast in een stoel, ondervraagt je en als je liegt, krijg je een kogel. Na het interview dien je ongezien door het Las Almas compound heen te sneaken om zo oog in oog te staan met de levensgevaarlijke Las Almas-leider.

Stap 1: Vind je weg naar de eerste verdieping
Allereerst dienen we op de eerste etage te komen. Op zich een peulenschil, maar het probleem is dat je deze eerste verdieping niet mag betreden. We dienen dus bewakers te omzeilen of stilletjes om te leggen. De trap is bijzonder eenvoudig te spotten, loop naar de achtertuin en spot de bellende bankier. Passeer deze en je ziet al snel de weelderige trap die naar de eerste verdieping leidt. Wacht even tot de bewaker wegloopt van zijn post en sluip snel naar boven. Let op: blijf in de crouch houding!

Guide Call of Duty Modern Warfare 2 Safes1

Stap 2: Vind Diego’s kamer
Veel tegenstand kom je niet tegen onderweg naar de kamer van Diego, maar als je gespot wordt, ben je het haasje. Blijf links aanhouden tot je tegen een bewaker loopt. Deze bewaker houdt de kamer waarin Diego zich verborgen houdt in de gaten. Dit is echter niet Diego’s daadwerkelijke kamer. Leg de bewaker stilletjes om met het mes in je handen. Nu zijn er twee opties die je kunt verkennen. Ofwel je vervolgt ee weg in de richting die de bewaker op keek. Hier loopt je echter wel het risico dat de bewaker onderaan de trap je spot. Lukt dat, dan dien je de kamer tegenover de lift te betreden. Je kunt er ook voor kiezen om over de railing te hoppen en zo via het openstaande raam Diego’s kamer te betreden. Het is om het even, want de kamer is net zo makkelijk via de deur te betreden.

Call of Duty Modern Warfare 2 El Sin Nombre Safe

Stap 3: Vind de kluis en de code
Eenmaal aangekomen in de kamer dien je de deur achter je te sluiten, we willen immers geen pottenkijkers hebben. De safe in Diego’s kamer is eenvoudig te kraken met een combinatie van drie getallen. De getallen spotten is niet bijzonder lastig, maar kan wel over het hoofd gezien worden. Spoiler: De code is te vinden op het schilderij in Diego’s kamer zelf. Goed de combinatie hebben we dus, nu de kluis nog. Achterin Diego’s slaapvertrek zien we een gesloten kast. Open de kast en presto! Daar is de kluis. Voer de toets combinatie in en aanschouw een Silenced Lockwood 300 shotgun en wat Armor Plates voor de nodige bescherming. Nog hulp nodig met de code? Let op, de Safe code van de El Sin Nombre kluis is namelijk: 02-02-19.

Call of Duty Modern Warfare 2 El Sin Nombre Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 El Sin Nombre Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 El Sin Nombre Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 El Sin Nombre Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 El Sin Nombre Safe 1

Call of Duty: Modern Warfare 2 Safe #2; Alone – Coffee House

Alone is de missie waarin Soap zwaargewond zijn weg moet vinden langs Graves’ Shadow Company. De private onderneming gedraagt zich als een losgelaten wilde hond en schiet alles en iedereen neer zonder reden en genade. Soap dient zielsalleen te overleven zonder zijn uitrusting. Hij is dus aangewezen op het craften van diverse wapens en gadgets om zo te tegenstanders te misleiden. Ghost is zijn steun en toeverlaat, maar deze specialist is op grote afstand van Soap waardoor hij hem er enkel mondeling doorheen kan slepen. Een spannende missie die zich vooral in het donker afspeelt. Een goed verstopte kluis is dan ook snel over het hoofd te zien.

Stap 1: Maak een prying tool en bewaar deze
Deze missie draait volledig om het backpack- en crafting mechanisme. Gaandeweg de missie komt Soap allerlei alledaagse voorwerpen tegen die waarmee hij diverse voorwerpen in elkaar knutselt. Zo heb je smoke bombs, molotov coctails, mijnen, flesjes ter afleiding en een prying tool. Vooral de prying tool is handig, hiermee open je namelijk deuren die normaliter op slot zitten en kan je bepaalde kisten openen die je nieuwe supplies of wapens geven. Het is dus handig om er altijd op zijn minst één extra te hebben. Zeker omdat de eerste Safe in de Alone missie van Call of Duty: Modern Warfare II Campaign zich achter een gesloten deur bevindt. Een prying tool is eenvoudig in elkaar te knutselen, alles dat je nodig hebt is een touw en een stuk metaal.

Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Coffee Shop Safe1

Stap 2: Spot de vergrendelde deur in het koffiehuis
De eerste kluis in de alone missie bevindt zich redelijk ver in de missie. Een handige marker is de deur waarachter een boobytrap schuilt. Deze groene deur valt behoorlijk op, aangezien je neergeschoten wordt door een shotgun in een rig wanneer je deze deur zorgeloos opent. Gebruik dus niet de deur, maar sluip om het gebouw heen. Hier vind je een openstaand raam waardoor je zonder probleem naar binnen kunt klimmen. Vergeet overigens niet om de kist achter de auto te looten. Hier zit namelijk een Adrenalineshot in die ervoor zorgt dat Soap even zijn pijntjes kan negeren. Goed, de shotgun dient dus ontmanteld te worden. Dit bespaart je niet alleen een pijnlijke dood, het levert ook nog eens een gloednieuwe shotgun op! Afijn, ga de trap op en aanschouw de laatste adem van een man die door de deuropening valt. Passeer de man en je bevindt je op de bovenste verdieping van een leeg koffiehuis. Ga nog niet naar beneden! De eerste verdieping bevat naast allerhande materialen ook een vergrendelde deur aan de rechterzijde (in de positie van de stervende man). Ontgrendel de deur met de prying tool en daar is de kluis!

Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Coffee Shop Safe

Stap 3: Bemachtig de Coffee House Safe Code en open de kluis
De code van de eerste safe in Alone is niet bijzonder lastig te spotten. Aan de muur hangt een kalender met een gemarkeerde datum. Deze rood omcirkelde datum is speciaal, want iemand viert zijn veertigste verjaardag. We dienen dus aan het hoofdrekenen te slaan. Tip van flip: je dient terug te rekenen op basis van de kalenderdatum. Open de safe met de bemachtigde code en voilà, je bent de gloednieuwe eigenaar van een Throwing Knife en een Silenced .50 GS pistool. Kom je er niet uit met het ontcijferen van de Safe Code? Dan komt hier de spoiler: de code van de eerste safe in Alone is 10-10-80.

Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Coffee Shop Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Coffee Shop Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Coffee Shop Safe 1

Call of Duty: Modern Warfare 2 Safe #3; Alone - Workshop

Dit is denk ik de vaakst gemiste Safe in de Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign. Voornamelijk omdat deze eigenlijk het makkelijkst te vinden is en omdat deze zich in exact dezelfde missie als kluis 2 bevindt. Sterker nog de kluis op een paar meter lopen van de tweede kluis te vinden! Iets wat je logischerwijs niet zou verwachten. Stap dus niet zelfverzekerd verder nadat je kluis 2 hebt gevonden, anders moet je de complete Alone-missie weer van voor af aan beginnen!

Stap 1: Verlaat het koffiehuis en zoek de garage/ workshop
Deze kluis overslaan, is bijzonder snel gedaan. Vooral omdat de gameplay plotsklap flink hectisch wordt. Nadat je naar beneden springt uit het koffiehuis (de locatie van kluis 2), word je geconfronteerd met een flinke groep alerte Shadow Company-soldaten. Deze speuren ieder hoekje en gaatje af en twijfelen niet om te schieten wanneer ze je spotten. Bij het gesloten rolluik dien je direct naar links te gaan. In de bar dien je met een rotgang door de deur recht tegenover je te rennen en het pand te verlaten via de deur of het raam. Let op, want er lopen direct wat soldaten rond die met zaklampen de boel nauwlettend in de gaten houden. Probeer indien mogelijk het kan gevecht te vermijden, wanneer één Shadow Company-soldaat je opmerkt, komen ze allemaal direct naar de locatie. Wanneer je het pand verlaat zie je een witte auto met schuin daarachter een blauwe deur. Deze blauwe deur is de toegang tot de workshop. Bij het openen van de deur zie je dan ook direct de kluis staan!

Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Workshop Safe 1Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Workshop Safe 1

Stap 2: Vind de Workshop Safe Code en open de kluis
De code voor deze kluis is iets lastiger te spotten dan diens voorganger. Deze bevindt zich namelijk in een andere kamer dan de kluis. Wanneer je voor de kluis staat, dien je rechtsaf te slaan. Hiermee verlaat je het kantoor en betreed je de daadwerkelijke garage. In de rechterhoek zie je een lichtgevend computerscherm. Dit computerscherm toont meerdere regels tekst, maar slechts één is bruikbaar. Let goed op, soldaten patrouilleren namelijk langs en in de garage zelf. Zie je de kans om er één geruisloos om te leggen, dan dien je die kans zeker te grijpen voordat je ontdekt wordt! Heb je de juiste regel gevonden, dan is het appeltje eitje. Open de kluis en gris die Crossbow en Throwing Knife er snel uit. Mocht je de regel op het computerscherm niet kunnen, dan gaan we die even voor je verklappen. Spoiler: De Safe Code voor de Workshop staat in het veld “Al fondo del garage: 37-60-80”.

Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Workshop Safe1 1Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Workshop Safe1 1Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Workshop Safe1 1Call of Duty Modern Warfare 2 Alone Workshop Safe1 1

Bam, dat waren alle kluizen! Bij het openen van de derde safe hoort de gouden “Gentleman Thief” trophy/ achievement op te poppen ter bevestiging. Heb jij alle safes in Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign kunnen vinden, of had je toch iets aan onze Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Safes guide? Laat het weten in de comments en happy hunting, soldier! Lees hier meer over al het Call of Duty: Modern Warfare 2 nieuws!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

28 oktober 2022

Ontwikkelaar

Infinity Ward

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord