Guide: Alle wapens in Monster Hunter Wilds

-

Het arsenaal in Monster Hunter Wilds is een nostalgisch warm bad voor de terugkerende jager. Het wapentuig gaat herkenbaar in de oren klinken als je bekend bent met de vorige games, maar in dit overzicht geven we je alvast een voorzetje. Je komt te weten welke wapens beschikbaar worden gemaakt in Monster Hunter Wilds, hoe ze gebruikt dienen te worden en als kers op de taart pakken we de eerste gameplaybeelden erbij. Zo maak jij een weloverwogen keuze wanneer Monster Hunter Wilds komt te verschijnen in 2025!

Alle wapens in Monster Hunter Wilds

In dit lijstje lees je welke wapens er in Monster Hunter Wilds voorkomen:

  • Great Sword
  • Long Sword
  • Sword & Shield
  • Dual Blades
  • Hammer
  • Hunting Horn
  • Lance
  • Gunlance
  • Switch Axe
  • Charge Blade
  • Insect Glaive
  • Light Bowgun
  • Heavy Bowgun
  • Bow

Monster Hunter Wilds - Great Sword

De Great Sword in Monster Hunter Wilds is een iconisch wapen dat al jarenlang gebruikt wordt door de spelers van deze RPG-reeks. Dit enorme zwaard kan flinke schade veroorzaken bij de monsters, mits je het geduld ervoor kan opbrengen en de timing ervan onder de knie hebt. Wat de Great Sword mist in snelheid, maakt het goed in pure kracht. Je kan de Great Sword overigens ook defensief inzetten. Ja, met dit groot stuk ijzer kun je vijandelijke aanvallen blokken, zodat je daarna weer in de juiste positie staat om een tegenaanval in te zetten.

Monster Hunter Wilds - Heavy Bowgun

Niet de behoefte om mee te doen aan de melee-combat in Monster Hunter Wilds? Dan is de Heavy Bowgun een geschikt alternatief. Dit zware machinegeweer is in staat om druk uit te oefenen op de monsters door middel van een uitgebreide ammunitie-selectie. In Ignition Mode gebruik je energie om speciale kogels af te vuren die verwoestende schade aanrichten. Deze energie komt na mate van tijd weer terug, maar je kan dit proces versnellen door succesvol je schoten te landen op de huid van menig monster. De Heavy Bowgun heeft niet veel verdedigende opties, maar je kan wel aanvallen blokken.

Monster Hunter Wilds - Insect Glaive

Voor de atletische jager is de Insect Glaive de perfecte keuze, al moet je geen last van entomofobie hebben. Je werkt namelijk samen met je eigen kever, genaamd de Kinsect. Dit beestje helpt je tijdens je gevecht door samples van de monsters naar je toe te brengen. Aan de hand van dit materiaal kun je jezelf versterken met handige buffs. Daarnaast kun je de Insect Glaive inzetten als een polsstok. Je springt hoog in de lucht om vervolgens met een scherpe aanval te landen. De Insect Glaive is een wapen met veel mobiliteit, maar je kunt er niet meer blokken.

Monster Hunter Wilds - Gunlance

Wil jij een wapen dat ook kan functioneren als een geweer? Dan heb je aan de Gunlance geen verkeerde. Dit wapen heeft een lang bereik, maar kan tegelijkertijd projectielen afvuren. Via zogeheten 'sidesteps' omzeil je de barrages van menig monster, zodat je in de juiste positie staat voor een tegenaanval. Mocht het je niet lukken om een aanval te ontwijken, geen nood - de verdedigende capaciteiten van de Gunlance zijn uitstekend. Zelfs de krachtigste aanvallen kan je blokken. En zoals je in de onderstaande gameplay van Monster Hunter Wilds kan zien, zijn er genoeg momenten dat je explosieve schade kan aanrichten.

Monster Hunter Wilds - Hunting Horn

De muzikale jager die vooral barmhartig te werk wil gaan, kan niet om de Hunting Horn heen. Dit hamerachtig wapen deelt stevige tikken uit, maar het draait eigenlijk om de buffs die de speler kan oproepen tijdens het gevecht. Daarnaast kun je in Monster Hunter Wilds met Echo Bubbles speciale effecten toepassen in een gebied. Deze buffs zijn uiteraard niet alleen gemaakt voor de solo-speler. Je kan je teamgenoten een nodig steuntje in de rug bieden. Zij moeten je daarentegen wel weer verdedigen, want de Hunting Horn bevat weinig verdedigende vaardigheden.

Monster Hunter Wilds - Long Sword

Voor de rappe jager is er maar één ideaal wapen: de Long Sword. Deze speelstijl draait volledig om snelheid en combo's aan elkaar rijgen. Dit wapen heeft ook de mogelijkheid om vijandelijke aanvallen te pareren en vervolgens te counteren - al heb je daarvoor wel perfecte timing nodig. Het is de bedoeling dat je met de Long Sword een agressieve speelstijl hanteert. Wanneer je namelijk aanvallen precies goed weet te landen, dan gaat je Spirit Gauge omhoog. Zodra deze bar in het rood staat, worden een aantal van je aanvallen een stuk sterker.

Monster Hunter Wilds - Charge Blade

De Charge Blade is een exotisch wapen in Monster Hunter Wilds, waarbij je bewust moet zijn hoe dit wapentuig werkt. Het heeft twee standen. Om te beginnen heb je Sword Mode, waarin je snelle aanvallen kan uitvoeren. In deze modus laad je phials op en deze gebruik je in de andere wapenstand: Axe Mode. Je steekt je schild en zwaard in elkaar en je vormt zo een gigantische hakbijl. Je kan je wellicht voorstellen dat je flinke schade kan aanrichten met dit stuk ijzer. Ja, de Charge Blade is een veelzijdig wapen - perfect voor de jager die zijn opties openhoudt tijdens het gevecht.

Monster Hunter Wilds - Hammer

Het leven hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en dat geldt dubbel en dwars voor de Hammer in Monster Hunter Wilds. Het doel is simpel: bonken op de grote schedels van de monsters die jou aanvallen. Je kan je eigen slagen opladen, zodat je met extra kracht een tik kan uitdelen. De Hammer is ondanks de brute kracht ook een wapen, waarbij mobiliteit hoog in het vaandel staat. Door de slinger te gebruiken, ben je razendsnel op de voet en kun je de barrages van de beesten te vlug af zijn.

Monster Hunter Wilds - Light Bowgun

Wie zegt dat een jager niet ook een gunslinger kan zijn? De Light Bowgun heeft een hoge firerate, waardoor je de druk kan blijven uitoefenen op de monsters. Jagers kunnen diverse soorten ammunitie inzetten, waardoor je eigenlijk op elk scenario voorbereid bent. Wanneer je succesvol je schoten weet te raken, bouw je energie op. Je gebruikt deze bron weer om de Light Bowgun erg snel achter elkaar te laten schieten.

Monster Hunter Wilds - Sword & Shield

Nee, het is niet die Pokémon-game met de matige framerate. De Sword & Shield combo is perfect voor de jager die zowel mobiel als defensief wil zijn. Vanwege de relatief snelle aanvallen kun je vlug uit de benen. Echter, met het schild kun je ook vijandelijke aanvallen blokken. Het is overigens niet alleen maar verdedigen met het Sword & Shield in Monster Hunter Wilds. Het schild kan je namelijk ook inzetten voor Blunt aanvallen, terwijl het zwaard handig is voor het veroorzaken van Cut schade.

Monster Hunter Wilds - Switch Axe

Een offensief wapen voor de jager die alleen maar wil aanvallen. De Switch Axe komt met twee modi. In Axe Mode krijgen spelers toegang tot lang reikende slagen, zodat de monsters op afstand gehouden kunnen worden. In Sword Mode verwissel je het lange bereik voor snelheid, zodat je de druk kan blijven uitoefenen. Kortom: met de Switch Axe kun je vele kanten op, maar al deze wegen leiden naar een hectisch gevecht.

Monster Hunter Wilds - Bow

Mik, schiet en in de roos! De Bow maakt een triomfantelijke terugkeer in Monster Hunter Wilds. Dit wapen is ideaal voor de middellange afstand. Je bestookt je monsterlijke opponent met allerlei soorten pijlen. Je kunt je aanvallen opladen voor extra schade. Met de boog krijg je ook toegang tot een hoge mobiliteit tijdens het gevecht, zodat je sierlijk vijandelijke bestormingen kan ontwijken. Een speciale pijl die de Bow in het arsenaal heeft zitten, heet de Tracer. Zodra deze pijl op een monster zit, wordt alle ammunitie die je afvuurt automatisch doelzoekend. Na een tijdje explodeert de Tracer, al kan je dit proces versnellen door veel hits te scoren.

Monster Hunter Wilds - Lance

Het defensieve powerhouse keert terug. Ja, de Lance is het beste wapen voor de jager die graag defensief te werk gaat. Meer informatie volgt

Monster Hunter Wilds - Dual Blades

Meer informatie volgt

De rest van het artikel wordt bijgewerkt, zodra er meer informatie vrijkomt! Check in de tussentijd meer gameplay van Monster Hunter Wilds. Wil je meer leren over de RPG? Lees dan hier alles over Focus Mode in Monster Hunter Wilds. De releasedatum van Monster Hunter Wilds is nog niet bekend, maar de actiegame komt in 2025 te verschijnen.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Monster Hunter Wilds

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord