Dit is Focus Mode in Monster Hunter Wilds

-

Er zijn nieuwe rauwe gameplaybeelden van Monster Hunter Wilds onthuld! Maak kennis met de basis van de game, bekijk de eerste beelden van de Great Sword en ontdek een nieuwe feature: Focus Mode.

De basis van de RPG wordt haarfijn uitgelegd in een nieuwe trailer. De jagers hebben twee houdingen: redelijk rustig of met het wapen in de aanslag. Wanneer je je strijdmiddel op je rug hebt geplakt, kun je sneller lopen en items gebruiken. Echter, met je zwaard in je handen ben je klaar voor de strijd en kun je aanvallen inzetten. We maken verder kennis met de nieuwe mount van Monster Hunter Wilds, genaamd de Seikret. Deze velociraptor-achtige beesten zorgen ervoor dat je razendsnel het strijdtoneel kan doorreizen. Terwijl je naar de main quest wordt gebracht, kun je jezelf genezen, je wapen klaarmaken en nog veel meer. Deze gevederde lift draagt zelfs wat items voor je, zoals een tweede wapen. Tot slot zijn de jagers uitgerust met een Slinger. Deze handkruisboog kun je inzetten om diverse soorten ammunitie af te vuren, maar ook om snel wat items op te pikken en de omgeving te manipuleren.

Dit klinkt allemaal nog redelijk bekend, maar de nieuwste feature van Monster Hunter Wilds krijgt een aparte trailer. Het gaat hierbij om Focus Mode. In deze modus krijgen spelers de vrijheid om de aanvallen in te zetten waar de camera naartoe stuurt. Wanneer je op een specifiek onderdeel van een monster blijft richten, raakt het beest hier uiteindelijk verwond. Spelers kunnen zich tot deze blessures richten, om zo nog meer schade te veroorzaken. In Focus Mode krijg je precies te zien waar je de krassen hebt achtergelaten. Via Focus Strikes kun je al helemaal enorme klappen uitdelen. Alle wapens hebben hun eigen Special Strikes.

Tot slot werpen we een blik over één van de wapens die Monster Hunter Wilds te bieden heeft, genaamd de Great Sword. Met dit gigantisch stuk metaal kun je flinke schade veroorzaken, mits je bereid bent langzamere aanvallen uit te voeren. Het wapen is vooral bedoeld voor hit-and-run barrages, maar je kan het ook defensief inzetten. Ja, je kan namelijk de aanvallen van monsters blokken, dankzij de hoge defensieve statistieken van dit wapensoort. Kortom, een betrouwbaar zwaard voor de strijdlustige jager.

Monster Hunter Wilds is beschikbaar ergens in 2025 voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: Capcom
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Monster Hunter Wilds

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord