Dead Island 2

  • Ontwikkelaar Dambuster Studios
  • Eerste releasedatum 21 april 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , Horror
  • Gameliner score

Guide: Hulp bij het kiezen van je Dead Island 2 character

Nog even en het avontuur in Dead Island 2 kan losbarsten. Dan is het weer tijd om er op los te slaan en in te hakken op talloze zombies. Net zoals in het eerste deel van Dead Island kun je voor je avontuur kiezen uit verschillende characters. In Dead Island 2 zijn dit er maar liefst zes en worden het slayers genoemd. Dus voordat jij aan je zonnige, maar bloederige avontuur in Los Angeles gaat beginnen is het raadzaam om eerst goed uit te zoeken met welke character je dat wil gaan doen. Je kunt tussentijds namelijk niet wisselen. Ze hebben ieder twee unieke eigenschappen. In deze guide loodsen we je langs alle speelbare slayers, zodat je straks goed voorbereid aan Dead Island 2 kunt beginnen.

Dead Island 2 characters2

Amy

De eerste slayer die we onder de loep nemen is op het oog misschien direct de meest interessante. Met Amy hebben we namelijk te maken met een character die paralympisch atlete is. Maak plaats Marlou van Rhijn, want de nieuwe Blade Babe dient zich aan. Als je graag gebruikmaakt van je behendigheid en sportiviteit dan is Amy je chick. Ze kan niet zo goed tegen haar verlies en dat komt goed uit, want daardoor zorgt ze er ook voor dat ze niet snel verliest. Haar uithoudingsvermogen is uitstekend en dat is ook terug te zien in haar unieke ability. Dat is namelijk Relief Pitcher, waarmee ze extra energie genereert als ze succesvol een wapen gooit. Divide & Conquer is haar tweede ability en daarmee krijgt ze een aanvalsboost als ze zombies aanvalt die niet in een menigte staan.

Dead Island 2 character Amy

Carla

Carla kan worden bestempeld als een echte chick met ballen. Ondanks dat ze een gezichtje heeft van een influencer die zich enkel bezighoudt met make-up en shopvlogs, is het een behoorlijk pittige tante. Voordat de wereld overspoeld werd door hersendode zombies die dood en verderf zaaien was deze meid namelijk monteur. Ze kan dus zeker wel overweg met een moersleutel als wapen. Haar Dig Deep ability zorgt ervoor dat haar taaiheid een boost krijgt als ze weinig health over heeft. Tel daar de Mosh Pit ability bij op en je bent van succes verzekerd. Deze eigenschap zorgt ervoor dat ze een aanvalsboost krijgt als ze zich begeeft in een grote menigte van zombies. Carla is daarmee een character die goed past als je niet bang bent om de confrontatie aan te gaan, maar net als Carla zelf heb je daar dus wel ballen voor nodig.

Dead Island 2 character Carla

Dani

Dani is samen met Jacob één van de twee slayers die oorspronkelijk niet uit de Verenigde Staten komen. Haar roots liggen namelijk in Cork, Ierland. Met haar gekleurde haar en uitdagende kleding is Dani een opvallende verschijning. Tel daarbij het Ierse accent op en de cirkel is rond. Ze deinst niet terug voor een potje rammen, dus de zombies kunnen zich beter bergen. Als je meerdere zombies vlak achter elkaar het licht uit de ogen hebt geslagen, dan zorgt haar Bloodlust ability ervoor dat je health geregenereerd wordt. Mocht je echt vuurwerk willen zien dan heeft Dani ook nog de Thunderstruck ability. Met deze eigenschap creëert ze met heavy attacks explosies waarmee ze ook schade aanricht aan de omringende zombies. Met Dani valt dus zeker niet te spotten.

Dead Island 2 character Dani

Bruno

Deze jonge hosselaar ziet er dan misschien wel intimiderend uit, maar niets is minder waar. Hoewel je op het eerste gezicht zou denken dat hij er vol in gaat, geeft hij liever de voorkeur aan een iets afwachtende houding. Aangezien hij is opgegroeid in Los Angeles kent hij de stad als zijn broekzak. De straten hebben geen geheimen voor hem. Toch is het wat lastiger navigeren door de City of Angels als deze volgeplempt zit met zombies. Met zijn Backstab ability krijgt hij een boost als hij zombies van achter aanvalt. Raid Reprisal zorgt er daarentegen voor dat zijn behendigheid een sprongetje maakt als hij met succes een aanval van een zombie blockt of ontwijkt. Mocht je Dead Island 2 dus liever op een stealthy manier willen benaderen dan is Bruno een uitstekende keuze om je avontuur mee te starten.

Dead Island 2 character Bruno

Ryan

Ryan is de Channing Tatum van het stel. Toen alles nog rustig was bracht deze Magic Mike zijn tijd voornamelijk in (strip)clubs door waar hij werkzaam was als exotisch danser. Hoewel de zombies net zo hard achter hem aan hollen als de meiden destijds, heeft hij toch een minder goede band met de ondoden. Hij groeide op in Fresno, een stadje niet al te ver van Los Angeles vandaan. Ryan laat zich niet snel kennen en draait zijn hand er niet voor om om menig zombie te slopen. Deze kast verdient weer wat health terug als hij zombies laat struikelen dankzij zijn Seesaw skill. Met de Retaliation ability wordt hij sterker door aanvallen van ondoden te dodgen of te blocken.

Dead Island 2 character Ryan

Jacob

Jacob hebben we al in veel trailers voorbij zien komen. Deze slayer, die verdacht veel lijkt op Lenny Kravitz, ziet er dan misschien uit als een enorme Rockster, maar schijn bedriegt. Tussen het doden van zombies door leest hij graag Shakespeare. Dat rijmt wellicht niet helemaal met het feit dat hij eigenlijk stuntman van beroep is. Hierdoor kan hij wel goed gevaren inschatten en situaties overzien. Evenals de Ierse Dani komt Jacob niet uit Amerika. Hij is geboren en getogen in Londen, maar moet nu zien te overleven in Los Angeles. Letterlijk. Als hij meerdere zombies snel achter elkaar het licht uit de ogen ramt, dan zorgt zijn Feral ability ervoor dat hij tijdelijk meer schade aanricht. Mocht hij door zijn stamina heen zijn, dan geeft zijn Critical Gains skill hem een boost waardoor hij meer kans heeft kritieke tikken uit te delen zodat hij zich makkelijker uit zijn benarde positie kan bevrijden.

Dead Island 2 character Jacob

En daarmee hebben we alle characters uit Dead Island 2 behandeld. Hopelijk heeft deze guide je een beetje kunnen helpen bij de keuze voor een slayer. Dead Island 2 verschijnt op 21 april 2023 voor pc, Xbox Series en PlayStation 5. Weet jij al welke character je kiest voor jouw avontuur?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?