Guide: Wanneer valt er sneeuw in GTA Online? (2023)

Geplaatst:
Aangepast: 11 februari 2024 17:56

Sneeuw, het magische witte goedje dat we al een flinke tijd niet in Nederland hebben mogen bespeuren tijdens de feestdagen, is razend populair binnen videogames. Ook Grand Theft Auto Online, de multiplayer aftakking van Grand Theft Auto V doet hier lekker aan mee door ieder jaar sneeuw uit de hemel te doen vallen. Maar wanneer kunnen we sneeuw verwachten in GTA Online en komt het dit jaar weer terug? Het is een vraag die veel GTA Online-spelers zichzelf stellen. Een definitief antwoord is er nog niet, maar we kunnen altijd speculeren over wanneer er sneeuw komt in Grand Theft Auto Online. En nu zal je denken; "Jongens en meisjes van de Gameliner, het is godsamme nog herfst, moet dit nou echt?", dan is het antwoord ja! Als de Jumbo al pepernoten mag verkopen in mei, mogen wij uitkijken naar de sneeuw in oktober!

GTA Online Festive Surprise 2022

GTA Online Festive Surprise 2023

Op jaarlijkse basis wordt Los Santos en Blain County omgetoverd in een winterwonderland. De thuishaven van criminele activiteiten wordt dan veelal bedekt onder een heerlijke laag poedersneeuw en kent gedurende die periode ook allerlei unieke activiteiten. Deze periode kent sinds 2014 de naam: Festive Surprise. Tijdens dit jaarlijkse evenement zijn bepaalde wapens, auto’s en andere aankoopbare dingen sterk afgeprijsd, zijn er speciale events om te voltooien en zijn er speciale cosmetics te verdienen. Leuk, maar het gaat ons natuurlijk om de sneeuw in Grand Theft Auto Online!

De sneeuwval in GTA is ietwat onvoorspelbaar. Waar het het ene jaar enkel op Kerstdag valt, valt het het andere jaar weer gedurende Oud- en Nieuwjaarsdag. Het heeft in 2020 zelfs gesneeuwd op 1 april. Toch zien we de laatste jaren dat het steeds langer sneeuwt in Los Santos, ook dit gebied ontkomt niet aan klimaatverandering, I guess. Afijn, meestal zijn het twee momenten waarop het begint te sneeuwen in Grand Theft Auto. Het eerste moment vindt plaats vlak voor Kerst. Onze verwachting op basis van historische gegevens, is dat het op 22 of 23 december begint. De sneeuw zal dan aanhouden tot waarschijnlijk 26 december. Het tweede moment zal ergens rond oudejaarsdag op de 30ste of 31ste van december zijn. Hierbij verwachten wij dat de sneeuwstorm aanhoudt tot ongeveer de 2e of 3e van januari 2024.

Wat kan je met de sneeuw in Grand Theft Auto Online?

Net zoals in het echte leven voegt sneeuw weinig toe aan de levensvreugde. Ja, vanachter een raam is het heerlijk, maar zodra je naar buiten moet is het toch altijd weer vervelend. Toch kent de sneeuw in GTA een aantal voordelen. Zo rijden er geen strooiwagens, verandert het niet in bruine bagger en glijd je niet continu op je muil (tenminste, niet altijd). De sneeuw in GTA is dan ook voornamelijk van cosmetische aard. Toch komen er wat leuke dingen gepaard met de Festive Surprise.

Dankzij de sneeuw is het bijvoorbeeld behoorlijk lastig om je voertuig in een rechte lijn te houden. De wielen krijgen weinig grip waardoor je continu drift en de voetgangers van Los Santos onder een dikke laag sneeuw bedekt. Daarnaast krijg je toegang tot de fireworks launcher en kan je het Noorderlicht in al zijn pracht en praal bewonderen. Vind je de reguliere outfits maar een beetje gewoontjes? Dan is er ook goed nieuws op dat gebied! De winkels zijn namelijk voorzien van kersverse kersttruien en maskers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voortaan door het leven te gaan als een gingerbread man! De echte pret is natuurlijk te vinden in het houden van sneeuwbalgevechten, want ja, de sneeuw is in te zetten als wapen. Dus rol die sneeuwballen en verras vriend en vijand met een dikke sneeuwbal to the face!

GTA Online Festive Surprise 20222

Looptijden van eerdere GTA Online Festive Surprises

Zoals gezegd wordt er ieder jaar een Festive Surprise event gehouden. Onderstaand schema bevat alle looptijden van deze evenementen. Natuurlijk is dit geen garantie voor de planning van de Grand Theft Auto Online Festive Surprise van 2023, maar je kunt er wel wat lering uit trekken:

  • Festive Surprise 2014 – 18 dec 2014 – 5 jan 2015
  • Festive Surprise 2015 – 18 dec 2015 – 5 jan 2016
  • Festive Surprise 2016 – 20 dec 2016 – 5 jan 2017
  • Festive Surprise 2017 – 19 dec 2017 – 1 jan 2018
  • Festive Surprise 2018 – 18 dec 2018 – 7 jan 2019
  • Festive Surprise 2019 – 19 dec 2019 – 5 jan 2020
  • Festive Surprise 2020 – 22 dec 2020 – 30 dec 2020
  • Festive Surprise 2021 – 23 dec 2021 – 29 dec 2021
  • Festive Surprise 2022 - 22 dec 2022 - 28 dec 2022

Kijk jij al een beetje uit naar de sneeuw in GTA Online en wat ga jij als eerste doen? Ga je als eerste slippend door de bochten, op kerstbomen tour of toch lekker een sneeuwballengevecht houden? Laat het weten in de reacties! Wil je weten wanneer de sneeuwval in GTA officieel komt? Lees dan hier al het Grand Theft Auto Online nieuws!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto Online

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

1 oktober 2013

Ontwikkelaar

Rockstar North

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord